3 activitati de iarna cu care sa-ti potolesti setea de adrenalina

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

3 activitati de iarna cu care sa-ti potolesti setea de adrenalina


Nu mai e mult până la prima ninsoare, deci poți începe să-ți faci planurile pentru următoarea vacanță la munte. Iar dacă ești pasionat de adrenalină și nu te deranjează zăpada, ci, dimpotrivă, te face și mai dornic de aventură, vestea bună este că sezonul sporturilor extreme de iarnă va începe curând. Îți poți alege din mai multe variante de activități care să-ți facă inima să bată mai tare, iar mai jos vei găsi doar câteva recomandări din care poți alege să-ți potolești setea de aventură.

Ski/snowboarding
Pârtiile numai-bune pentru aceste două sporturi s-au înmulțit în ultimii ani în țară, așa că nu există altă invitație la adrenalină mai mult decât aceasta. Dacă nu ai urcat niciodată pe skiuri sau pe placa de snowboard, nu-ți face probleme, pentru că aproape pe fiecare pârtie vei putea găsi un profesor care să te îndrume și să îți arate cum poți practica aceste sporturi, fără să te rănești. Multe din autoturismele de pe piață au posibilitatea de a introduce skiurile prin portbagaj și a le trece prin locul special creat de pe banchetă, care se rabatează, astfel încât tu să-ți poți lua accesoriile pentru sportul tău de iarnă preferat cu tine oriunde. Dacă, însă, îți face cu ochiul vreo pârtie din afara țării, ai opțiunea de a le pune la bagajul de cală, pentru o taxă în plus față de biletul standard.

Snowmobil
Deși nu este foarte comun în rândurile pasionaților de sporturi extreme din România, plimbarea cu snowmobilul poate fi cel puțin interesantă. Este asemănătoare cu cea cu un ATV, doar că are componente care să îți asigure mai bine stabilitatea în timpul mersului. Dacă ai un snowmobil și abia aștepți să-l târăști prin zăpadă, nimic mai simplu! Pune-l pe o remorcă, pe care o poți atașa în cateva secunde, cu ajutorul unui cârlig de remorcare, de mașina ta, și pornește la drum către distracție.

Tradiționala sanie
Deși a fost uitată de mult prin vreun pod, o boxă de subsol ori într-o pivniță, vechea sanie poate fi ideală, atunci când ai chef de senzații tari. Nu trebuie decât să îi ungi puțin șinele și va fi gata de pârtie. Nu e neapărat să găsești o zonă amenajată special pentru sporturile de iarnă, e de ajuns să îți iasă în cale un morman de zăpadă sau o pantă destul de abruptă pentru gusturile tale și poți avea din nou 6 ani!

Nu uita să-ți pui în bagajul de vacanță și hainele speciale pentru iarnă, ca să nu fii nevoit să te oprești prea des ca să-ți schimbi mănușile sau șosetele pline de zăpadă. Odată ajuns la pârtia amenajată sau cea improvizată, distrează-te cât poți și nu uita să faci poze, ca să îi faci și pe alții să se îndrăgostească de sporturile de iarnă!

sursa foto: pixabay.com


327

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul International de Muzica “ Primavara Pragheza”
Acest festival are loc anual in perioada mai-iunie si dureaza trei saptamani. Fanii impatimiti ai mu..
Stiai ca?
Aproape jumatate din suprafata statului Ecuador este considerata rezervatie naturala?... In Romania, la Bucuresti, exista un Arc de Triumf similar celui din Paris. Monumentul a fost definitivat in anul 1936, fiind construit in stil clasic, dupa modelul marelui Arc de Triumf de la Paris...
Dictionar turistic
Tepidarium - Tepidarium-ul modern este o incapere incalzita in care oaspetii se pot relaxa inainte, intre sau dupa terapii. Este o varianta de relaxarium. Caracteristica aparte a acestei incaperi este design-ul interior luxos, peretii imbracati cu marmura luxoasa si mozaic scump. Podeaua si bancutele laterale sunt incalzite, aerul este usor cald (38 grade Celsius), lumina este blanda,ambianta sonora adecvata. Scopul utilizarii acestei incaperi este de a pregati corpul pentru terapiile ce vor urma sau de a normaliza temperatura corpului dupa terapie. Tepidarium-ul era folosit de catre romani inainte si dupa probele sportive inca din anul 188, drept marturie stand cladirile care rezista si in zilele noastre. Tepidariumul avea 25 m lungime, 52 m latime, aproximativ 38 m inaltime si avea o capacitate de 1600 de locuri. Tepidarium-ul este o camera incalzita la 38°C, cu podea, pereti si banci incalzite, tavanul este "cer instelat" beneficiind astfel de cromoterapie, iar sistemul de sonorizare completeaza tepidarium-ul oferind meloterapie. Are rolul de a pregati corpul pentru terapiile la temperaturi ridicate (baia de aburi, sauna finlandeza, baia turceasca) astfel evitandu-se socurile termice care ar putea crea disconfort. Deasemenea se foloseste si dupa terapiile la temperaturi ridicate, pentru a scadea treptat temperatura corpului.
7 recomandari