3 pasi de urmat pentru a te muta rapid intr-o casa noua

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

3 pasi de urmat pentru a te muta rapid intr-o casa noua


ROMANIA

Atunci cand viata ta incepe sa capete contur de familie, stii exact ce urmeaza si care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurgi mai departe. Vom incepe bineinteles cu primul pas spre acest ideal si anume „mutatul impreuna”. Pentru foarte multi dintre noi, mutatul in casa noua este un eveniment important, cu atat mai mult cand te muti cu persoana iubita cu care doresti sa iti imparti tot restul vietii. In primul rand trebuie sa stim ca acesta este primul „test” in relatia voastra in sensul ca acum veti observa cat este fiecare de maleabil in idei si daca reusiti sa ajungeti la un consens in ceea ce priveste locuinta si spatiul pe care urmeaza sa il imartiti.
Cu siguranta amandoi aveti idei multiple in ceea ce priveste decorul casei, insa trebuie sa stiti ca acestea trebuie facute in etape foarte bine stabilite. Este indicata respectarea cu strictete a acestor pasi, tocmai pentru a nu pierde timp si bani inutil.

1. Impachetarea


Plecarea din casa in care ai locuit multa vreme poate fi un moment greu si emotionant si necesita destul de mult timp pentru a ne acomoda cu ideea. Mutarea in casa noua presupune sortarea si impachetarea lucrurilor din casa veche, si asta necesita foarte mult timp daca nu sunt facute cu un rost. In primul rand trebuie sa impachetezi totul cu o logica astfel incat sa facem despachetarea mai usoara. De exemplu pentru haine, ar fi oportun sa le sortam pe cutii, tricourile la tricouri, rochiile la rochii si asa mai departe. Piesele de mobilier sau obiectele delicate trebuie neaparat impachetate cu folie cu bule pentru a le transporta in siguranta si pentru ca este distractiv si relaxant. In acest proces de mutare cu siguranta vom avea nevoie de o multime de lucruri cum ar fi, forte multe cutii, pungi, banda adeziva, foarfeci si folii speciale de impachetat ( de preferat cu bule )

2. Marcarea cutiilor


Pentru a reusi sa fim organizati pana la sfarsit trebuie sa ne organizam cutiile in care am depozitat lucrurile. Recomandat ar fi sa notam pe fiecare ce se afla in cutie si cine detine acele lucruri ( ex: Ema pantofi de vara ) sau daca obiectele din cutie sunt fragice, astfel incat sa se acorde o grija sporita cu aceste cutii. Obiectele de mobilier mari, la fel ar trebui numerotate si duse in apartamentul nou in ordinea numerelor pentru a le organiza rapid si pentru a nu ocupa spatiu inutil in timpul acestui proces.

3. Despachetarea

De indata ce toate lucrurile sunt mutate deja in apartamentul nou, fiind totul organizat pe cutii, totul va merge struna. Dupa curatenia de rigoare, primul lucru de care trebuie sa ne ocupam este montarea mobilei ( care deja este este numerotata). Perdelele si draperiile sunt urmatoarele in lista prioritatilor, iar apoi vom continua cu lucrurile care ne ocupa cel mai mult loc in dulapuri si anume hainele, prosoape sau lenjeriile de pat. Pe final vom lasa detaliile care fac diferena. Decoratiunile textile (pernute, paturi decorative ) care dau culoare fiecarei camere si obiectele de décor care dau viata si personalitate intregii locuinte.


576

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Dos de Mayo (2 Mai)
In fiecare an Madridul comemoreaza revolta care a avut loc pe 2 mai 1808 impotriva fortelor de ocupa..
Stiai ca?
Exista mai multe pasari flamingo de plastic decat adevarate?... Prima ascensiune din România a unui balon cu pilot român a avut loc la 9 iunie 1874, la Bucureşti. ...
Dictionar turistic
Oficiu de turism - Organism oficial sau semioficial national, regional sau local, insarcinat cu reprezentarea si apararea intereselor turistice ale teritorului respectiv. In scopul dezvoltarii activitatii sale, un oficiu poate deschide, in diferite locuri, reprezentante numite "Birouri de turism".
7 recomandari