4 trucuri pe care ar trebui sa le stii atunci cand calatoresti frecvent in strainatate

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

4 trucuri pe care ar trebui sa le stii atunci cand calatoresti frecvent in strainatate


Calatoriile frecvente in strainatate pot fi experiente exceptionale atunci cand esti constient ca fiecare dintre ele vine cu provocari si nevoi specifice. Din acest motiv, este important sa cunosti anumite trucuri pe care sa le pui in aplicare pentru calatorii fara griji.

Iata care sunt cele mai importante 4 trucuri pe care sa le stii atunci cand calatoresti frecvent in strainatate.

1. Planifica-ti din timp calatoriile
Calatoriile frecvente pot fi costisitoare, iar ca sa iti optimizezi cat mai bine bugetul, cel mai bine este sa le planifici din timp. Biletele de avion si cele de tren pot fi mai ieftine daca le cumperi cu cateva luni inainte. Acelasi principiu se aplica si in cazul rezervarilor hotelurilor sau atunci cand ai nevoie sa inchiriezi o masina.

Pe langa optimizarea costurilor, atunci cand iti planifici din timp calatoriile eviti stresul si incertitudinea legate de evenimentele neplanificate care ar putea sa apara. Pregateste-ti din timp itinerariul si informeaza-te cu privire la obiectivele turistice care merita vizitate.

Pentru un plus de confort si o optimizare a costurilor cat mai buna, alege un schimb valutar euro lei direct in aplicatia bancii. Acesta poate fi mai profitabil decat sa apelezi la casele de schimb valutar si astfel te asiguri ca ai mereu la indemana banii necesari pentru vizitarea atractiilor turistice care te intereseaza.

2. Investeste intr-o asigurare de calatorie
Oricat de mult ai incerca sa-ti planifici calatoria, pot aparea unele evenimente neprevazute care nu tin de responsabilitatea ta. De la intarzierea zborului, la pierderea bagajelor sau chiar anularea calatoriei, toate acestea pot sa-ti influenteze radical experienta. Aici intervine si importanta unei asigurari de calatorie.

Una dintre cele mai importante caracteristici ale unei astfel de asigurari sunt compensatiile financiare pe care le poti primi in cazul in care te-ai confruntat cu un zbor intarziat sau anulat. De asemenea, cele mai multe asigurari de calatorie ofera protectie si in cazul unor probleme medicale. Astfel, daca te imbolnavesti sau te accidentezi in timpul calatoriei tale, costurile cu consultatiile si tratamentul in strainatate pot fi decontate de compania de asigurari pe care ai ales-o.

3. Invata expresii uzuale in limba locala
Atunci cand calatoresti frecvent, capacitatea de a comunica in mai multe limbi este o abilitate extrem de valoroasa. De exemplu, cunoasterea expresiilor uzuale iti permite sa interactionezi mai usor cu localnicii si sa stabilesti conexiuni autentice. De asemenea, atunci vorbind limba locala a tarii pe care o vizitezi, acest lucru este perceput ca un semn de respect fata de localnici.

Pentru a invata mai usor expresii in diferite limbi, poti sa te folosesti, bineinteles, de tehnologie. Exista diverse aplicatii gratuite si videoclipuri care te pot invata expresii uzuale in cele mai multe limbi. Totusi, nimic nu inlocuieste conversatia directa cu vorbitorii nativi. Asa ca, atunci cand ajungi la destinatie, incearca sa comunici cat mai mult cu oamenii de acolo pentru a-ti consolida cunostintele.

4. Fii flexibil
Asa cum am mentionat si in prima parte a articolului, exista tot felul de situatii neprevazute care pot aparea pe parcursul calatoriei tale. De aceea, este important sa fii flexibil pentru a te adapta mai usor la modificarile de plan. Plus de asta, deseori, cele mai memorabile experiente dintr-o calatorie provin din momente spontane si neplanificate. Asadar, fii deschis la posibilitatea de a abandona planul initial si de a te bucura de fiecare experienta pe care o traiesti, indiferent daca a fost planificata din timp sau nu.

Concluzionand, planificarea din timp, asigurarea de calatorie, cunoasterea expresiilor uzuale din tarile pe care le vizitezi si abilitatea de a fi flexibil sunt 4 aspecte care, daca le integrezi in calatoriile tale, pot contribui la experiente de neuitat.

Sursa foto: Shutterstock


407

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului in Grecia
Adormirea Maicii Domnului reprezinta in calendarul ortodox a doua mare sarbatoare dupa Paste. In..
Malta  |  Ungaria  |  Italia  |  Cehia  |  Romania  |  Belgia  | 
Stiai ca?
Prima femeie medic din Romania a fost Maria Cutarida-Cratunescu (n. 10 februarie 1857, la Calarasi - d. 10/16 noiembrie 1919). Ea a fost renumita nu doar pe plan intern, ci si pe plan international. ... …in tarile din Asia, ceaiul reprezinta insasi arta de a trai? In timpul Chinei imperiale, ceaiul era considerat indispensabil oricarei ceremonii. In timpul celei de casatorie, de exemplu, ceaiul sim...
Dictionar turistic
Bagaj de mana - Bagaj pe care calatorul il poate pastra cu sine in timpul transportului si asupra caruia este responsabil (termenul se utilizeaza in transportul aerian si in transportul cu autocarul). Bagajul trebuie sa se incadreze intr-o marime standard, care difera in functie de compania aeriana.
7 recomandari