TurisMALL
powered by

5 joburi “la moda” pentru 2019


Progresul tehnologic si globalizarea sunt fenomene care au avut si au un impact semnificativ asupra pietei muncii. Foarte multe joburi candva populare au disparut definitiv sau au fost modificate aproape total, iar schimbarile continua sa apara. Desi schimbarea se reflecta pozitiv in evolutia economiei globale si a nivelului de trai, la nivel individual persoanele sunt nevoite sa se adapteze si sa isi modifice planurile de viitor si in functie de tendintele pietei. Pentru a evita incertitudinile, tot mai multi oameni incearca sa se dezvolte pe cont propriu si sa apeleze la antreprenoriat. Aceasta tendinta se va pastra si in 2019, insa care sunt ocupatiile pentru care 2019 se anunta a fi un an prielnic?

Fotograf hotelier
Activitatea de fotograf hotelier a crescut in popularitate in ultimii ani, pe fondul dezvoltarii serviciilor turistice. Complexele hoteliere si cluburile de vacanta pun la dispozitia turistilor si fotografi, care sunt adusi in aceste locatii si interactioneaza cu turistii, oferindu-le oportunitatea unor sedinte foto memorabile. Acest tip de activitate este tot mai popular si in randul tinerilor romani, care au inceput sa apeleze la cursuri profesionale de fotografie, prin intermediul carora pot avea acces la joburi din strainatate, foarte bine platite. Companiile precum PhotoHotel asigura atat formarea fotografilor hotelieri, prin traininguri, cat si un loc de munca la diferite resorturi din Europa. Jobul este foarte bine platit si ofera posibilitatea dezvoltarii profesionale si personale, prin contactul continuu cu oameni din diferite culturi. Astfel, nu e de mirare ca tot mai multi tineri cu varsta sub 35 de ani se arata interesati de aceasta profesie, care poate fi revelatia anului 2019.

Business trainer
Dezvoltarea culturii antreprenoriale este o arma cu doua taisuri. Chiar daca asigura oamenilor posibilitatea de a activa independent si de a-si pune in practica in mod liber pasiunile si talentele pe care, poate, un loc clasic de munca nu le-ar fi fructificat la maximum, antreprenoriatul nu este deloc ceva simplu de facut, iar pornirea la drum fara o pregatire buna poate conduce la esec. Tocmai de aceea, multi dintre tinerii care vor sa isi deschida un business apeleaza la asa-numitii business traineri, care sunt persoane cu o pregatire economica excelenta si cu o viziune care le permite sa ofere sfaturi si indicatii pretioase. Acest job presupune aculumarea masiva de cunostinte economice si politice, in asa fel incat practicantul sau sa poata identifica zonele cu potential si domeniile destinate esecului.

Antrenor personal
Pasiunea romanilor pentru fitness e intr-o continua expansiune, iar interesul pentru acest domeniu nu poate fi decat imbucurator, indiferent de perspectiva din care vezi lucrurile. Daca doresti sa speculezi aceasta tendinta, poti incerca jobul de antrenor personal. Acreditarea pentru aceasta activitate se obtine in urma unor cursuri care pot fi simple sau complexe, in functie de specializarea pe care doresti sa o obtii, insa investitia de bani si efort este una justificata. Pe langa avantajul de a practica o meserie care iti protejeaza sanatatea si iti dezvolta corpul in mod armonios, jobul de antrenor personal iti ofera si sansa de a obtine venituri generoase si de a-ti dezvolta capacitatea de interactiune cu alti oameni. Cu certitudine ca popularitatea acestei meserii va continua sa evolueze pozitiv si in 2019.

Insotitor de zbor
Desi implica multe sacrificii si un regim de viata destul de haotic, meseria de insotitor de zbor continua sa fie foarte atractiva si va ramane in tendinte si pentru 2019. Posibilitatea de a calatori in jurul lumii ramane un reper esential pentru cei care opteaza pentru acest job, iar castigurile nu sunt nici ele de ignorat.

Vlogger
Social media a explodat si in Romania, in ultimii ani, iar popularitatea vloggerilor este in continua crestere. Oamenii consuma continut video, ceea ce a condus la posibilitatea de monetizare a acestei activitati. Ca vlogger, ai acces la posibilitatea de a fi remunerat de catre platformele pe care activezi, dar si de a incheia colaborari cu diferite branduri care vor sa se promoveze prin intermediul tau. Poti alege sa ataci o anumita nisa, sau sa eviti sa te concentrezi pe un subiect anume. Iti trebuie echipamente de calitate, idei originale si suficienta carisma.

2019 se anunta a fi un an foarte interesant din punct de vedere al evolutiei pietei muncii, iar expansiunea unor profesii care nu existau, pana nu de mult, nu trebuie sa surprinda.

Sursa foto: https://pixabay.com/en/photographer-human-camera-man-3672010/


52

Ghiduri turistice
Evenimente
foto San Cayetano, San Lorenzo si la Paloma (The San Cayetano, San Lorenzo and Virgen de la Paloma festivals)
In luna august (perioada 7-15 august), Madridul celebreaza cele mai importante sarbatori traditional..
Italia  |  Germania  |  Austria  |  Malta  |  Romania  |  Ungaria  | 
Stiai ca?
Intre anii 1901 si 2009 au fost acordate in total 537 de premii Nobel (inclusiv premiile pentru economie) unui numar de 829 de laureati – 806 persoane si 23 de organizatii. Dintre acestea doar 41 de... Cea mai inalta capitala din Europa este Andorra La Vella....
Dictionar turistic
Planor - Aparat de zbor fara motor, la care deplasarea se realizeaza datorita unor factori meteorologici (curenti de aer) sau de relief (zbor de panta).
7 recomandari