5 lucruri despre una dintre cele mai bune marci de anvelope din lume

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

5 lucruri despre una dintre cele mai bune marci de anvelope din lume


Atunci când ne gândim la cauciucuri pentru mașină, probabil primele nume care ne vin în minte sunt Pirelli, Michelin, Continental sau GoodYear. Nu atât de populare în România, dar recunoscute la nivel internațional ca fiind unele dintre cele mai bune cauciucuri, anvelopele Nokian au o poveste cel puțin interesantă și specificații care l-ar convinge pe orice șofer să le cumpere. Dacă nu ești foarte familiarizat cu brandul preferat de foarte mulți pasionați de mașini, am pregătit pentru tine, în cele ce urmează, secretele anvelopelor Nokian.

1. Nokian are legătură cu compania Nokia
Dacă ai făcut imediat legătura între numele companiei producătoare de telefoane mobile și alte gadgeturi, Nokia, și cea care oferă clienților săi anvelope de cea mai înaltă calitate, nu ai greșit. Ambele mărci au fost înființate în orașul finlandez Nokia. Probabil de la origini i se trage și nivelul calității produselor, care este incontestabil. Nordicii pun mare preț pe lucrurile bine făcute, aspect de la care nu s-au dezis nici în cazul anvelopelor Nokian.

2. Nokian este cel mai nordic producător de anvelope
Pe harta lumii, nu există niciun alt producător de cauciucuri așezat mai sus decât Nokian. Înconjurată de păduri și lacuri, zona în care există fabrica de anvelope Nokian este foarte aproape de un teritoriu unde testarea în condiții de iarnă se face optim. Acest aspect ne duce către următorul punct și, poate, cel mai important al secretelor anvelopelor Nokian.

3. Nokian a scos pe piață prima anvelopă de iarnă din lume
Anul 1934 a fost unul excelent pentru domeniul auto. Acela a fost momentul în care Nokian lansa prima anvelopă de iarnă din lume, grație testelor extreme pe care le puteau face fără prea mari eforturi, așa cum menționam anterior. Cauciucurile Nokian pentru iarnă purtau atunci numele de Weather Tires și aveau o suprafață foarte profilată, care permitea pentru prima dată deplasarea autoturismelor pe drumuri acoperite cu zăpadă. Doi ani mai târziu, avea să apară pe piață seria de anvelope Hakkapeliitta, nume păstrat până astăzi.

4. Nokian produce doar anvelope aftermarket
Probabil vei fi surprins de acest detaliu, însă cei de la Nokian au o strategie excelentă în ceea ce privește marketingul. Producătorul finlandez a decis să nu colaboreze cu nicio companie auto, adică nicio mașină să nu iasă pe poarta fabricii „încălțată” cu cauciucuri Nokian. Principiul este unul simplu - Nokian lucrează constant la îmbunătățirea tehnologiei anvelopelor, iar echiparea autoturismelor noi cu cauciucurile care le poartă semnătura ar trebui să rămână identice mulți ani la rând.

5. Nokian are cel mai mare cauciuc de iarnă și cel mai performant de pe piață
În 2006, Nokian lansa cea mai mare anvelopă din lume dedicată sezonului rece. Este vorba despre cauciucurile Hakkapeliitta de iarnă cu diametrul de 22 de inch, create special pentru echiparea limuzinelor de lux precum Mercedez-Benz S Class sau Audi A8. Tot cei de la Nokian dețin recordul mondial și pentru cea mai rapidă anvelopă de iarnă, care poate depăși viteza de 270 de kilometri la oră. Altfel spus, Nokian are patentul pentru primul cauciuc de iarnă cu indice de viteză W, lansat în 2002. Dimensiunile acestuia sunt 235/50/R18 și este destinat autoturismelor sport performante, cum este cazul Porsche.

Dacă aceste detalii au fost suficiente pentru a te convinge să îți echipezi mașina cu anvelope Nokian, fii sigur că te vei bucura de o experiență excelentă la volan, în perfectă siguranță.

sursa foto: https://pixabay.com/en/tire-rim-car-mechanic-114259/


95

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Balurile vieneze
Balurile vieneze reprezinta cele mai vechi si renumite evenimente care au loc in capitala Austriei. ..
Franta  |  Italia  |  Spania  |  Grecia  |  Belgia  |  Malta  | 
Stiai ca?
O femeie din Arabia Saudita poate obtine un divort daca sotul ei nu ii ofera cafea?... Cea mai inalta cascada din Europa este Ormeli din Norvegia....
Dictionar turistic
Traseu turistic - Parcursul dinainte stabilit intre doua opriri sau intre doua puncte de interes turistic.
7 recomandari