5 lucruri pe care le poate face fiecare dintre noi pentru a proteja mediul inconjurator

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

5 lucruri pe care le poate face fiecare dintre noi pentru a proteja mediul inconjurator


Poluarea este o problema reala, cu care suntem obligati sa ne confruntam si pe care trebuie sa o rezolvam daca vrem ca urmasii nostri sa traiasca cel putin la fel de sanatos ca si noi. Din pacate, deseurile din plastic aruncate peste tot, poluarea din aer generata atat de fabrici, cat si de masini, consumul necumpatat de alimente si de apa, dar si numeroase alte obiceiuri pe care le avem in viata de zi cu zi pot duce, incet dar sigur, la distrugerea mediului perfect pentru sustinerea vietii.

Partea buna este ca nu este prea tarziu si cu mici gesturi facute de fiecare dintre noi putem contribui la protectia mediului inconjurator.

Iata ce poti face pentru a proteja mediul:
1. Foloseste cat mai multe accesorii reutilizabile. Poti folosi pungi textile in locul celor de plastic, sticle de sticla in locul peturilor de plastic sau vesela din ceramica in locul celei de unica folosinta. Atunci cand esti nevoit sa folosesti plastic, metal si alte produse de unica folosinta, invata sa reciclezi!

2. Nu exagera cu incalzirea sau cu aerul conditionat. O folosire cumpatata te poate ajuta sa economisesti si in acelasi timp te poate ajuta sa reduci foarte mult poluarea. Pentru a te bucura de acelasi confort in locuinta, poti folosi un termostat pntru temperatura.

3. Foloseste becuri economice! Becurile incandescente au un gaz inert in interiorul balonului de sticla, care produce foarte multa caldura. Becurile economice, in schimb, folosesc energia doar cu scopul de a produce lumina. Folosirea becurilor economice te ajuta sa economisesti si de asemenea, te ajuta sa micsorezi cantitatea de CO2 pe care o eliberezi in atmosfera;

4. Incearca sa conduci mai putin! Daca folosesti masina pentru fiecare deplasare a ta, este bine sa iti reconsideri obiceiul. Poti incerca sa mergi pe jos, ceea ce este mult mai sanatos sau poti alege sa folosesti transportul in comun. De asemenea, atunci cand ai nevoie neaparata de masina poti alege sa o folosesti alaturi de alte persoane care trebuie sa parcurga acelasi traseu ca si tine. Folosirea mai rara a masinii poate avea un impact pozitiv atat asupra sanatatii tale, cat si asupra sanatatii planetei.

5. Analizeaza specificatiilor produselor pe care le cumperi. Exista foarte multe produse moderne care sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic. Poti gasi de la frigidere, pana la televizoare care garanteaza un consum mic de energie si eliberarea unei cantitati mici de CO2 in atmosfera.

De asemenea, poti incerca sa folosesti mai putina apa calda, sa stingi lumina atunci cand nu te afli in incapere, sa plantezi un copac si de ce nu, sa ii incurajezi si pe altii sa ia toate aceste actiuni. Cu cat suntem mai multi oameni care alegem sa traim o viata cat mai putin poluanta, cu atat sansele de supravietuire a planetei si a speciei noastre sunt mai mari.


112

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Pietele de Craciun din Viena
In fiecare an,incepand cu mijlocul lunii noiembrie si pana la Craciun, cele mai frumoase locuri din ..
Malta  |  Cehia  |  Italia  |  Germania  |  Belgia  |  Grecia  | 
Stiai ca?
In statul american, Dakota de Nord, nu s-a inregistrat niciodata un cutremur?... La nastere, crevetele este mascul, apoi, pe masură ce creste, devine femela?...
Dictionar turistic
Statiune climaterica - Localitate situata intr-o regiune cu conditii naturale (geografice, atmosferice si meteorologice) sau climaterice particulare (bogatie in aerosoli, puritatea aerului, ionizare, etc.) indicate in tratamentul unor boli sau pentru fortificarea organismului, dotata cu instalatii si personal necesar efectuarii curelor medicale.
7 recomandari