5 lucruri pe care trebuie sa le iei cu tine atunci cand mergi cu cortul

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

5 lucruri pe care trebuie sa le iei cu tine atunci cand mergi cu cortul


Campingul este o modalitate excelentă de a te conecta cu natura și de a te bucura de liniștea și de frumusețea acesteia.
Indiferent dacă ai mai fost cu cortul sau plănuiești prima ta călătorie în natură, este extrem de important să ai cu tine echipamentul potrivit. Astfel, te vei simți confortabil și în siguranță.
În acest articol, vei afla care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le ai cu tine atunci când mergi cu cortul.

1. Cortul și sacii de dormit
Cortul este, fără îndoială, cel mai important lucru pe care trebuie să-l ai cu tine, atunci când mergi la camping.
Achiziționează un cort care este potrivit pentru numărul de persoane care îl vor folosi. Asigură-te că oferă protecție împotriva vântului și ploii.
Alege un cort ușor de asamblat și de transportat, dar care este suficient de solid pentru a face față condițiilor meteo extreme.
Sacul de dormit este esențial pentru a-ți oferi confort și căldură, pe timpul nopții. Asigură-te că alegi un sac de dormit potrivit pentru temperaturile din zona de camping.

2. Izoprenul
Izoprenul este un alt lucru esențial pentru camping. Acesta este o spumă care oferă protecție împotriva solului rece și umed.
Se recomandă să ai un izopren care să se potrivească dimensiunii cortului și numărului de persoane care îl vor folosi.
Este ușor de transportat și poate fi pliat în mod compact, ceea ce îl face ideal pentru camping. Poate fi plasat sub sacul de dormit, pentru a crea un strat de izolație și confort.
De asemenea, poți utiliza izopren pentru a proteja cortul de solul aspru sau pietros. Astfel, se poate preveni pătrunderea umezelii și a murdăriei în interiorul cortului.

3. Lanterna și bateriile
Lanterna îți este utilă pentru iluminarea zonei din jurul cortului, pe timpul nopții. Asigură-te că iei cu tine suficiente baterii de rezervă, ca să nu rămâi fără lumină noaptea.
De asemenea, lanterna poate fi folosită și în interiorul cortului. Poți să o fixezi pe tavan, pentru a crea o lumină ambientală sau pentru a evidenția anumite zone din interior.
Dacă vrei să economisești energie și să prelungești durata de viață a bateriilor, oprește lanterna, când nu o folosești. În plus, poți încerca să utilizezi lumina lanternei la niveluri reduse, atunci când este posibil.

4. Hrană și apă
Acestea sunt două elemente esențiale, atunci când mergi cu cortul. Asigură-te că iei cu tine suficiente provizii pentru perioada în care vei fi plecat.
În funcție de locul în care mergi, poți chiar să iei un filtru de apă, care să te ajute să bei apă din natură.
Încearcă să iei alimente ușor de transportat și asigură-te că ai un loc în care să le depozitezi, astfel încât să se păstreze bine.
Ia cu tine și ustensile de bucătărie, care să te ajute să pregătești mesele din timpul
excursiei, și nu uita de sacii de gunoi.

5. Haine adecvate
Înainte de a pleca, verifică vremea și asigură-te că iei cu tine hainele potrivite. În plus, ia și haine suplimentare de schimb sau pentru situațiile în care temperatura scade brusc.
Pentru că noaptea este mai frig, asigură-te că îți iei pijamale groase, poate chiar și o pătură.
Un alt lucru căruia trebuie să îi acorzi atenție este încălțămintea. Aceasta trebuie să fie confortabilă și potrivită pentru vremea din acea perioadă.

În concluzie, atunci când pleci cu cortul, trebuie să iei în considerare multe aspecte, de la adăpost și somn la hrană și apă și, desigur, haine adecvate.

În general, este important să te pregătești bine pentru condițiile în care te aventurezi și să iei cu tine tot ceea ce ai nevoie pentru a te simți confortabil și în siguranță. Dacă îți faci bagajul în mod corespunzător, vei avea o experiență minunată și memorabilă în natură.

Sursa Foto: Shutterstock


325

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul Teatrului de Strada
Acest eveniment are loc anual in luna septembrie. In aceasta perioada actorii teatrului Alfred ve Dv..
Malta  |  Romania  |  Ungaria  |  Cehia  |  Franta  |  Germania  | 
Stiai ca?
Cel dintai dintre praznicele imparatesti cu data schimbatoare, din cursul anului bisericesc, este Duminica Stalparilor sau a Floriilor, numita in popor si Floriile, cu o saptamana inainte de Pasti (du... Zana Maseluta nu este cunoscuta in Spania? In schimb, exista Zana Soricel numita Ratoncito Perez?...
Dictionar turistic
Hamam - Baie turceasca cu abur uscat. Baile turcesti au avut cel mai mare succes in epoca Victoriana, si au reprezentat un factor foarte important in viata oamenilor din Orientul Mijlociu, fiind nu numai un loc de curatare si relaxare, ci si unul de socializare si curatare ritualica, de purificare a sufletului. Baia turceasca ajuta la eliminarea toxinelor din organism prin racirea si incalzirea controlata a sangelui. Hamam-urile dau o stare de bine, de relaxare, dilata porii si lasa o piele mai frumoasa, mai luminoasa si mai elastica. Pentru rezultate maxime baia turceasca este dotata cu sistem acustic si "cer instelat", astfel veti beneficia de melo si cromoterapie. Baile turcesti ajuta si la vindecarea unor boli, cum ar fi afectiunile respiratorii. Din cele mai vechi timpuri si pana acum, hamam-urile au primit numai cuvinte de lauda si pot fi incercate de oricine, la orice varsta.
7 recomandari