5 tipuri de sisteme de incalzire pentru un confort optim la tine acasa

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

5 tipuri de sisteme de incalzire pentru un confort optim la tine acasa


Încălzirea optimă a locuinței este una dintre marile preocupări pe care fiecare persoană le are atunci când temperaturile încep să scadă. Există o mulțime de variante existente pe piață care îți pot asigura confortul și starea de bine în propriul cămin. În acest articol îți prezentăm cinci dintre ele, pentru a le analiza în funcție de buget, nevoi și stilul casei tale.

1. Centralele termice
Pentru că se găsesc în diferite modele, forme și tipuri, sunt soluțiile adoptate de tot mai multe persoane. În funcție de materia primă utilizată, există patru tipuri de centrale termice, după cum urmează:
- centrale termice murale: funcționează cu ajutorul combustibilului gazos și pot fi montate pe perete. Au un raport bun calitate-preț, se întrețin ușor și reprezintă alegerea ideală pentru multe persoane;
- centrale termice în condensare: au un sistem de lucru diferit, pentru că recuperează căldura latentă de condensare a vaporilor de apă rezultați în urma arderii;
- centrale termice pe combustibili: soluția ideală pentru casele locuite în permanență și care nu au în apropiere o rețea de gaz metan;
- centrale electrice: dau randament în casele unde nu sunt locuite în permanență.

2. Caloriferele
Sunt unele dintre cele mai populare sisteme de transmitere a căldurii și se pot găsi în diferite tipuri, în funcție de materialul din care sunt realizate. Dacă ai o cameră cu dimensiuni mici sau o încăpere unde nu stai permanent, cum ar fi un birou, atunci o soluție potrivită este un calorifer electric.

Nu ai nevoie de instalare pentru el deoarece funcționează pe bază de curent electric. Pe lângă caloriferul electric, există și cele de oțel, din fontă sau aluminiu. Astfel, îl poți alege pe cel potrivit încăperii și nevoilor tale.

3. Pompele de căldură ecologice
Există și metode de încălzire ecologice care îți asigură un confort optim, iar una dintre ele este pompa de căldură. În funcție de resursele pe care le utilizează, acestea sunt de mai multe categorii. Ce le face speciale este că acumulează energia din sol, aer sau apă și o transformă în căldura pe care o emană prin calorifere.

Spre exemplu, operează pe baza energiei furnizate de apa din pământ sau din apa ce provine din lacurile din apropierea casei. În plus, unele dintre aceste pompe sunt adaptate să valorifice energia creată din aerul exterior.

4. Șemineul
Deși pare o soluție strict pentru aspect, un șemineu bifează atât aspectul, cât și căldura. Funcționează pe baza mai multor tipuri de combustibil pentru a te ajuta să alegi cea mai bună variantă:
- șemineul pe lemne: are un randament ridicat, iar pentru că are o ușă termorezistentă și focar de ardere închis, îți oferă și o atmosferă plăcută în locuință;
- șemineul pe centrale termice: asigură un ambient plăcut prin design, dar și căldura necesară pentru confortul în încăpere;
- șemineul pe gaz metan: poate fi reglat din telecomandă și este automatizat.

5. Aparatele de încălzit radiante
Aceste aparate folosesc radiațiile electromagnetice și te ajută să ai mai multă căldură în locuință, pe lângă sistemele deja cunoscute. În ceea ce privește radiatoarele, ele sunt de două tipuri:
- radiatoare cu rezistență simplă: se găsesc la prețuri reduse și au puterea de a încălzi persoanele aflate în direcția fluxului termic. Recomandat este să nu le folosești într-un interval mare de timp, ci doar când simți nevoia de mai multă încălzire.
- radiatoare cu halogen și cuarț: au aceleași funcții ca radiatoarele clasice, doar că sunt o variantă mai îmbunătățită, printr-o eficiență mai mare în interiorul încăperii.

Tot în categoria aparatelor radiante se numără și aerotermele care au puterea de a genera căldură în întreaga încăpere, față de radiatoare.

Acestea sunt cinci tipuri de sisteme de încălzire la care poți apela pentru un plus de confort la tine în locuință. În funcție de nevoile tale, dar și de buget, alege-le pe cele potrivite și bucură-te alături de familia ta de un cămin călduros.

Sursa foto: Shutterstock.com


48

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Mikulas, Vanoce, Silvestr - Praga
Sarbatorile de Craciun, Mikulas, Vanoce, Silvestr sunt prilej de petrecere pentru locuitorii Cehiei...
Stiai ca?
Laos se mai numeste si "Tara celor un million de elefanti".... Ana Aslan (1 ianuarie 1897, Braila - 20 mai 1988, București) a fost un important medic roman specialist in gerontologie, academician din 1974, director al Institutului Național de Geriatrie și Gero...
Dictionar turistic
Asociatie de turism - Organizatie oficiala guvernamentala sau neguvernamentala, specializata sau nu, care are ca obect de activitate promovarea turismului pe plan local, regional, national; favorizeaza punerea in valoare si conservarea patrimoniului turistic. Asociatiile de turism pot constitui federatii, extinzandu-si actiunea lor in cadru national si international.
7 recomandari