5 trucuri sa reduci cheltuielile in timpul calatoriilor de afaceri

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

5 trucuri sa reduci cheltuielile in timpul calatoriilor de afaceri


Calatoriile de afaceri sunt foarte importante atunci cand incerci sa obtii contracte cheie pentru businessul pe care il reprezinti sau cand incerci sa ajungi la un acord sau sa stabilesti o relatie cu alti parteneri de afaceri. Pe cat de importante sunt si eficiente, aceste calatorii de afaceri se pot dovedi si extrem de costisitoare in anumite situatii. Cum unul dintre obiectivele principale ale unei afaceri este optimizarea de costuri, si in cazul unor astfel de calatorii este necesara o abordare similara care sa nu afecteze insa scopul organizarii intalnirilor de acest tip cu clientii sau partenerii.

5 trucuri sa reduci cheltuielile in timpul calatoriilor de afaceri:

1. Apeleaza la solutii integrate
Cazarea, transportul, mancarea, inchirierea spatiilor pentru intalniri, echipamentul pentru prezentari, toate acestea costa si se pot dovedi batai mari de cap atunci cand incerci sa organizezi rapid o calatorie de afaceri. De aceea este mai simplu si mai optim sa alegi servicii de business dedicate nevoilor firmei tale pentru calatoriile cu clientii si partenerii, care pot oferi cazare, masa, dar si sali de conferinte si spatii dedicate acestor activitati.

2. Atunci cand exista posibilitatea, foloseste-te de videoconferinte
Acolo unde este nevoie de prezenta ta fizica este necesar sa te duci, insa sunt si situatii in care poti da randament la un cost mai mic folosindu-te de videoconferinte. Te ajuta sa reduci din costurile necesare deplasarilor repetate si sa salvezi timp pe care altfel l-ai fi pierdut pe drum.

3. Incearca sa rezolvi mai multe probleme dintr-o singura calatorie
Pentru reducerea cheltuielilor de deplasare in calatoriile de afaceri poti cauta sa rezolvi mai multe probleme dintr-o singura calatorie. Decat sa adaugi noi bilete de avion si noi cazari, incearca sa aduni toti clientii si partenerii intr-un singur loc, in zile separate. In acest fel iti va fi mai usor sa te organizezi, iar factura de deplasare se va reduce.

4. Cazeaza-te la o distanta mica fata de principalele obiective importante pentru activitatea ta
Atunci cand calatoresti ca turist, muzeele, monumentele, parcurile si centrele oraselor sunt principalele tinte pe care vrei sa le vizitezi si fata de care sa te cazezi cat mai aproape. Cand esti in calitate oficiala, este posibil sa ai nevoie sa fii mai aproape de unele centre comerciale sau de business din orase, care nu se afla neaparat in zone centrale. Decat sa pierzi timp cu transportul in comun traversand orase sau sa platesti pe serviciile de taxi, mai simplu ar fi sa gasesti o cazare la o distanta mica de mers pe jos de obiectivele tale principale.

5. Foloseste-te de servicii care recompenseaza loialitatea
Fie ca vorbim despre servicii de transport, cazari sau restaurante, sunt multe astfel de lanturi dezvoltate la nivel global care recompenseaza cei mai fideli clienti, mai ales cei care calatoresc in interes de afaceri. Sunt branduri care aplica puncte de loialitate si chiar carduri de loialitate pe care le ofera clientilor de business fideli si care in timp pot deveni foarte avantajoase. Astfel, poti obtine cazari si bilete de transport business la preturi avantajoase.

Sursa foto: Shutterstock/ Copyright: Olena Yakobchuk


426

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Piata de Craciun din Berlin
In preajma Craciunului, Berlinul stralucește in mii de luminițe, ca într-o poveste magica, in car..
Cehia  |  Austria  |  Franta  |  Germania  |  Malaysia  |  Spania  | 
Stiai ca?
Cel mai tanar laureat al premiului Nobel avea 25 de ani, iar cel mai batran 90 de ani, cand au primit premiile. SUA au cel mai mare numar de laureati ai premiului Nobel – 260, iar Franta detine cel ... Parul este una din cele mai rezistente parti ale corpului uman, degradandu-se extrem de lent. Mumiile care au fost descoperite in Egipt inca aveau par pe capete, desi trecusera intre timp mii de ani. ...
Dictionar turistic
Camping - Suprafata de teren (la deal sau munte) pe care sunt instalate corturi sau baracamente pentru turisti. Terenul este amenajat si dotat, permitand turistilor sa-si pregateasca masa si sa beneficieze de celelalte servicii specifice. Are caracter sezonier.
7 recomandari