6 destinatii de vacanta usor accesibile pentru romani

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

6 destinatii de vacanta usor accesibile pentru romani


August este, prin definiție, luna vacanțelor. Românii s-au aliniat și ei la această practică dusă la rang de artă în Italia, țară unde în perioada care are în centru Ferragosto nu mai mișcă decât turismul.

Nu este, însă, nevoie să călătoriți până în Italia pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Există numeroase destinații foarte frumoase și mai accesibile, care pot fi vizitate cu mașina sau la care se poate ajunge după un zbor scurt cu avionul. Vă facem șase recomandări. Nu este obligatoriu să mergeți într-un singur loc. Dacă vă permit timpul și banii, vă puteți plimba în mai multe țări. Pentru mulți, principala problemă este reprezentată de timp. Bugetul de vacanță se poate rotunji și cu ajutorul unui bonus fără depunere la cazinou.

Iată, așadar, în ce destinații de vis se poate ajunge destul de repede, din România:

Dubrovnik (Croația)
Supranumit „Perla Adriaticii”, Dubrovnik este înconjurat de ziduri antice de piatră, acoperite cu țiglă portocalie. Este unul dintre cele mai uimitoare orașe de pe coasta Dalmației, fiind ales ca locație pentru filmările de la Game of Thrones. Atracțiile turistice sunt la tot pasul, atât pe uscat, cât și pe apă. De exemplu, puteți să luați o croazieră către Insulele Elafiti sau puteți face o plimbare rapidă cu feribotul, de numai 10 minute, până la insula pitorească Lokrum, unde vă puteți plimba prin rezervație naturală și puteți vizita o mănăstire antică.

În orașul vechi sunt multe restaurante cu specific local, magazine de suveniruri și clădiri cu arhitecturi impresionante. După o plimbare sub soarele arzător, vă puteți răcori cu o baie în apa Mării Adriatice, în mod clasic, de pe plajă, sau plonjând de pe o stâncă, precum un sportiv profesionist.

Creta (Grecia)
Insula grecească este considerată unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Europa vara. Este un refugiu pentru cei care iubesc mâncarea proaspătă, poveștile despre istorie, siturile arheologice și priveliștea uimitoare a valurilor turcoaz care îmbrățișează țărmurile vulcanice. Plajele sunt cu nisip fin, cea mai celebră fiind plaja Elafonissi, care are nisip roz și nu este foarte departe de orașul Chania. Alte orașe de referință sunt Agio Nikolaos, Rethymnon și Heraklion (acolo unde se află Palatul Knossos).

Singura „problemă” care vă poate face să vă gândiți de două ori dacă mergeți în Creta este reprezentată de aglomerația din lunile august-septembrie, care face ca la atracțiile turistice să fie cozi destul de mari.

Amsterdam (Olanda)
Dacă nu ați fost până acum în Țările de Jos, vă recomandăm Amsterdamul, pentru o vacanță „altfel”. Nu sunt plaje fine, nu este mult soare, dar aveți ocazia să faceți mișcare prin plimbări lungi și excursii cu bicicleta, mijlocul de transport preferat al celor de acolo. Se spune că fiecare olandez deține două biciclete, lucru evident pe străzile capitalei, mai ales vara.

Faceți o croazieră de-a lungul căilor navigabile pentru a trece pe sub podurile vechi și examinați locuințele pitorești dintr-o altă perspectivă. Nu trebuie să ratați Muzeu Van Gogh și Casa Anne Frank. După o plimbare lungă și sute de poze făcute cu telefonul sau cu aparatul foto, vă puteți odihni la una o terasă, având în față o bere locală sau o cafea preparată ca în Italia.

Praga (Cehia)
Centru cultural important al Europei, Praga este unul dintre orașele care îi atrage atât pe cei care doresc să viziteze ore în șir, cât pentru cei care caută o vacanță de relaxare. Sunt două lumi într-un singur oraș. Orașul vechi are clădiri vechi de secole, iar în cel nou sunt construcții moderne, asemănătoare cu cele din Occident. Ca și în Amsterdam, pe străzi veți vedea multe biciclete. Puteți închiria una, pentru a vă deplasa mai ușor.

Din itinerariu nu trebuie să lipsească bisericile gotice, Ceasul Astronomic și, bineînțeles, celebrul Pod Carol, pe care vă puteți pune o dorință pentru viitor. În cazul în care preferați să fiți în mijlocul naturii, o variantă pe care v-o recomandăm este Parcul Național Ceho-Elveția, de lângă granița cu Germania. Să nu cumva să plecați din Praga fără să o amintire. Nu-i uitați pe prietenii care așteaptă să vă întoarceți în România.

Budapesta (Ungaria)
Budapesta este, poate, cea mai accesibilă destinație turistică, mai ales dacă locuiți spre granița de Vest a țării. Nu trebuie neapărat să mergeți cu mașina, sunt și trenuri disponibile. Nu mai vorbim despre avion. Distanța între București și capitala Ungariei este parcursă într-o oră și 45 de minute pe calea aerului.

Când călătoriți prin oraș, este recomandat să explorați ambele cartiere – Buda și Pesta, care sunt separate de podul peste Dunăre. Dacă doriți să aveți parte de o vedere de ansamblu, puteți lua o telecabină sau Budapest Eye. În centrul vechi puteți savura o înghețată ireal de mare.

Budapesta este orașul care face parte din Europa și din Asia. Este recomandat în primul rând de aerul oriental și de cel mai celebru bazar din lume. Majoritatea turiștilor se bucură de orașul vechi, unde diferite cartiere oferă diferite accente culturale și culinare – de la egiptean la roman.

Istanbul (Turcia)
Palatul Topkapi este unul dintre locurile de top de vizitat din Istanbul, urmat îndeaproape de Aya Sofya, o capodopera bizantină construită ca biserică și mai târziu transformată în moschee. Istanbulul este renumit pentru mâncarea sa stradală deosebit de aromată și, bineînțeles, pentru rahatul turcesc.


110

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Fete de Saint Nicolas - Bruxelles
Fete de Saint Nicolas sau Sarbatoarea Sfantului Nicolae este un eveniment asteptat cu entuziasm de c..
Italia  |  Austria  |  Malta  |  Franta  |  Cehia  |  Spania  | 
Stiai ca?
Cel mai populat oras din Africa este Cairo, capitala Egiptului, cu peste 170 milioane de rezidenti?... Monaco este denumit si "Principatul Coastei de Azur"....
Dictionar turistic
Telecabina - Instalatie mecanica de transport pe cablu intre 2 locatii intre care exista o diferenta de nivel, avand o cabina inchisa, cu o capacitate cuprinsa intre 10-200 persoane.
7 recomandari