TurisMALL
powered by

7 traditii ciudate de Craciun


A venit din nou acel moment al anului! Saniute cu zurgalai, colinde, reni si Mosi Craciuni – toate acestea fac parte din atmosfera specifica sarbatorii de Craciun. Dar stiati ca, in diferite colturi ale lumii, Craciunul este sarbatorit diferit? Iata 7 dintre cele mai ciudate traditii din intreaga lume:


Sursa poza

Marea Britanie


Budinca este foarte importanta printre traditiile de Craciun din Marea Britanie. In timpul procesului de preparare exista o traditie conform careia trebuie sa va puneti o dorinta in timp ce amestecati ingredientele in sensul acelor de ceasornic – numai asa dorintele vor deveni realitate.

Sursa poza

Italia


Vaticanul, neputand confirma exista lui Mos Craciun, a decis sa le spuna copiilor ca o buna vrajitoare pe nume Befana le ofera cadouri. Deci, in loc sa il astepte cu entuziasm pe Mos Craciun in sania trasa de reni, copiii viseaza o vrajitoare care le aduce cadouri.

Sursa poza

Ucraina


Un paianjen artificial se regaseste deseori in decoratiunile pomilor de Craciun din Ucraina. Se spune ca o panza de paianjen gasita in dimineata de Craciun aduce noroc. O poveste populara ucrainiana spune ca traia odata o femeie atat de saraca incat nu isi permitea sa cumpere decoratiuni de Craciun pentru familia ei. Intr-o dimineata de Craciun cand s-a trezit a vazut ca un paianjen isi lasase panza pe bradul copiilor. Cand soarele diminetii a stralucit pe ele, acestea s-au transformat in aur si argint.

Sursa poza

Japonia


In Japonia nu se accepta expedierea de felicitari rosii de Craciun, deoarece anunturile funerare sunt de obicei imprimate in rosu. Felicitarile de Craciun sunt albe, culoarea reprezentand zapada si puritatea.

Sursa poza

Caracas, Venezuela


Capitala Venezuelei are o interesanta traditie in perioada Craciunului. Strazile din Caracas sunt inchise pentru masini in Ajun pentru a permite oamenilor sa ajunga la biserica cu rolele. Intr-un oras aglomerat, aceasta este cea mai buna modalitate de a ajunge la timp la biserica pentru Masa de Craciun.

Sursa poza

Catalonia, Spania


O traditie specifica Spaniei reprezinta reconstituirea unei scene a Nasterii – ziua in care Iisus Hristos s-a nascut si cei trei magi au venit in Bethlehem. Printre figurinele infatisate veti gasi un personaj numit "El Caganer" reprezentand un barbat in timp ce isi face nevoile. In Catalonia aceasta scena este foarte populara si spune ca in anul ce va sa vina se va produce o recolta buna datorita "ingrasamantului".

Sursa articol

Norvegia


In Norvegia, in Ajunul Craciunului, toate maturile din casa sunt ascunse, deoarece norvegienii cred ca vrajitoarele si spiritele rele ies in acea noapte pentru a fura maturile si a zbura cu ele.

Sursa poza

Letonia


Cea mai cunoscuta traditie din Letonia este ciudata si se numeste "mumming". Personajele, "Mummers", poarta niste masti traditionale cu chip de urs, cal, capra, tigani si cadavre vii. Daca va aflati acolo iesiti pe strada, este o priveliste incantatoare!

Sursa poza

Sursa articol

Articol tradus si adaptat de Georgiana Velea


7688

Ghiduri turistice
Evenimente
foto San Cayetano, San Lorenzo si la Paloma (The San Cayetano, San Lorenzo and Virgen de la Paloma festivals)
In luna august (perioada 7-15 august), Madridul celebreaza cele mai importante sarbatori traditional..
Austria  |  Spania  |  Turcia  |  Italia  |  Malta  |  Romania  | 
Stiai ca?
Taiwan si Luxemburg sunt singurele tari din lume in care numarul telefoanelor mobile il depaseste pe cel al locuitorilor?... Regimul climatic pe teritoriul Romaniei este diferentiat atfel: - Temperaturile medii anuale pe teritoriul Romaniei scad usor de la sud (10°-11°C) spre nord (8,5°-9°C), aceasta variatie datoran...
Dictionar turistic
Tepidarium - Tepidarium-ul modern este o incapere incalzita in care oaspetii se pot relaxa inainte, intre sau dupa terapii. Este o varianta de relaxarium. Caracteristica aparte a acestei incaperi este design-ul interior luxos, peretii imbracati cu marmura luxoasa si mozaic scump. Podeaua si bancutele laterale sunt incalzite, aerul este usor cald (38 grade Celsius), lumina este blanda,ambianta sonora adecvata. Scopul utilizarii acestei incaperi este de a pregati corpul pentru terapiile ce vor urma sau de a normaliza temperatura corpului dupa terapie. Tepidarium-ul era folosit de catre romani inainte si dupa probele sportive inca din anul 188, drept marturie stand cladirile care rezista si in zilele noastre. Tepidariumul avea 25 m lungime, 52 m latime, aproximativ 38 m inaltime si avea o capacitate de 1600 de locuri. Tepidarium-ul este o camera incalzita la 38°C, cu podea, pereti si banci incalzite, tavanul este "cer instelat" beneficiind astfel de cromoterapie, iar sistemul de sonorizare completeaza tepidarium-ul oferind meloterapie. Are rolul de a pregati corpul pentru terapiile la temperaturi ridicate (baia de aburi, sauna finlandeza, baia turceasca) astfel evitandu-se socurile termice care ar putea crea disconfort. Deasemenea se foloseste si dupa terapiile la temperaturi ridicate, pentru a scadea treptat temperatura corpului.
7 recomandari