8 locuri din Romania pe care merita sa le vizitezi iarna

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

8 locuri din Romania pe care merita sa le vizitezi iarna


În România avem numeroase locuri splendide de care ne putem bucura în fiecare iarnă. Din acest motiv, multe dintre obiectivele secundare rămân neștiute sau sunt pur și simplu trecute cu vederea. Așadar, ne-am gândit să vă propunem câteva locuri inedite și variate pe care să le vizitați în sezonul rece; în mod ideal, după ce s-a așternut zăpada.

1. Valea Zălanului
Prințul Charles deține o casă de vacanță și o pensiune în această regiune, tocmai pentru că este una dintre cele mai curate și liniștite zone din Europa. Nu te duce cu gândul la a face live-uri pe Facebook, pentru că acolo semnalul este slab. În schimb, poți experimenta preparatele inedite ale localnicilor, precum și anumite tradiții și meșteșuguri vechi de secole, retrăind timpurile de altădată.

2. Rezervația Valea Zimbrilor
Această rezervație naturală din Vama Buzăului, situată la poalele Munților Ciucaș, a fost înființată în anul 2008, pentru a asigura un program de repopulare a zimbrilor în această zonă. Este o experiență unică să vezi cel mai greu animal terestru din Europa. Obiectivul, care include și alte animale deosebite (reni, păuni, cerbi etc.) poate fi vizitat zilnic, între orele 9-20 și este preferat, în special, de familii.

3. Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac
Acest proiect inedit a luat naștere în anul 2005, iar de atunci, în fiecare iarnă, hotelul de gheață este ridicat în Munții Făgăraș, la o altitudine de 2034 de metri. Materia primă folosită este extrasă din lacul Bâlea, în condiții meteorologice extreme, fapt pentru care însăși construcția sa – care durează aproximativ o lună – este o adevărată provocare. Aproape orice vei face într-un hotel de gheață va fi un lucru inedit, fie că sculptezi în gheață sau că te distrezi la un joc de noroc prietenii tăi, fie online, fie pe o masă de gheață din hotel. În plus, în zonă se află și o biserică de gheață.

4. Dealul Pivnițele Mari
Pivnița Mare adăpostește un monument al maghiarilor, inaugurat în anul 2007, în județul Covasna. Sărbătoarea anuală, numită „Galopiada Secuiască”, se ține în jurul „altarului” situat pe platoul dealului, care oferă o vedere panoramică asupra Depresiunii Târgu Secuiesc. Priveliștea incredibilă face însă ca vizitarea acestui obiectiv să fie pretabilă în orice moment al anului.

5. Lacul Bolboci
Supranumit și “Marea Neagră din Bucegi”, lacul este situat la o altitudine de 1438 de metri și a fost conceput cu ajutorul unui baraj spectaculos, care colectează ape de la râurile Ialomița și Bolboci. Se obișnuiește ca în această zonă feerică să se practice drumeții, ciclism, echitație, pescuit și alte activități. Legenda spune că, fundul lacului era, în trecut, un loc des frecventat de ciobani.

6. Marea Neagră
Atunci când ne gândim la mare, primele lucruri care ne vin în minte sunt soarele și căldura. Totuși, o experiență inedită este de a vizita marea în mijlocul unei ierni extrem de grele. Scopul este de a vedea marea înghețată, lucru care nu se întâmplă foarte des, întrucât este nevoie ca temperatura să scadă până aproape de -20 de grade; ultima dată, s-a întâmplat în 2017.

7. Cascada Pruncea
Pe lângă faptul că oferă o priveliște și un sunet minunat, această cascadă de pe râul Cașoca, din județul Buzău, adăpostește numeroase legende. Căderea de apă, care măsoară 17 metri, nu este însă singurul punct de atracție: În lateral, se află o deschizătură în stâncă, despre care se spune că ar fi fost folosită ca ascunzătoare de haiducii locali, pe timpul lui Tudor Vladimirescu.

8. Dealul Ciobot
În vârful dealului, la o altitudine de 1087 metri, se găsesc două capele construite în secolul XVII. Capelele Sfintei Ana sunt destinațiile unui pelerinaj care se ține anual pe 26 iulie și care sărbătorește conviețuirea pașnică între popoare. Priveliștea din vârful acestui deal situat lângă Gheorgheni, Harghita reprezintă o experiență inedită prin prisma istoriei acestui loc, dar și a peisajului minunat.
Lista a ajuns la final. Desigur, există multe alte obiective pretabile pentru a fi vizitate iarna, însă ne-am oprit asupra celor care nu sunt atât de populare și care ne-au plăcut foarte mult.


52

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul international de Muzica - Toamna Pragheza  (Prague Autumn International Music Festival)
Acest festival are loc in fiecare an in luna septembrie. Evenimentul, care dateaza inca din 1991, se..
Stiai ca?
In Africa exista peste 3.000 de triburi?... In iarna anului 1932 a fost atat de frig incat cascada Niagara Falls a inghetat complet?...
Dictionar turistic
Aranjamente la sol - Servicii locale oferite turistilor la desinatie de catre o persoana sau o organizatie cunoscuta ca operator la sol sau tur-operatoare: transportul pana la hotel, inchirieri de masini, turul orasului etc.
7 recomandari