8 lucruri pe care le poti face in timp ce-ti astepti zborul

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

8 lucruri pe care le poti face in timp ce-ti astepti zborul


Dacă obișnuiești să călătorești cu avionul, foarte probabil ai fost nevoit să aștepți câteva ore într-un aeroport, din cauza fie a unei întârzieri a zborului, fie a unei escale. În cazul în care nu ți s-a întâmplat până acum, e posibil să treci prin această situație pe viitor.
Trebuie să fii pregătit, așa că salvează undeva acest articol, pentru 8 idei de lucruri pe care le poți face în așteptarea decolării.

Fă shopping
Cumpărăturile într-un aeroport pot fi costisitoare, dar în general există o mare varietate de magazine pe care le poți vizita. Chiar dacă te uiți doar la produse și decizi să nu cumperi nimic, este o modalitate interesantă de a petrece timpul.
Dacă ai totuși niște bani de cheltuit, o idee este să cumperi un cadou pentru o rudă sau pentru colegii de birou. Bomboanele de ciocolată și produsele tradiționale sunt cele mai vândute în Duty Free.

Socializează
Aeroporturile pot fi adesea locuri grozave de întâlnire cu alți oameni pasionați de călătorii? Îi vei găsi în sălile de așteptare, în magazine, în restaurante, trăgând trollere cât ei de mari sau având doar un rucsac în spate. Este foarte ușor să intri în vorbă cu un necunoscut într-o asemenea împrejurare.
„Oare zborul va avea întârziere? Încotro te îndrepți? Zbori des cu compania aceasta?” sunt întrebări care deschid discuția. De obicei, cei care călătoresc des sunt persoane sociabile, interesate să afle despre alte culturi. S-ar putea să ajungi să-ți faci măcar un prieten pe viață!

Relaxează-te la o cafea
Dacă un eveniment neprevăzut întârzie zborul, cel mai inutil lucru pe care îl poți face este să te enervezi. Cu ce pot ajuta la rezolvarea situației dacă îți faci sânge rău? În plus, nu e bine pentru sănătate. Cum orice problemă este, de fapt, o oportunitate, transformă un episod aparent nefericit într-un prilej de relaxare.
Mergi într-o cafenea sau într-un bar, găsește un scaun cât mai confortabil și răsfață-te cu sortimentul preferat de cafea. Dacă nu bei cafea, comandă un ceai sau chiar un pahar de vin de calitate, pentru că nu conduci tu avionul...

Citește ceva
Uneori, este greu să găsești timp pentru lectură. Atunci când ești forțat să iei o pauză de la activitățile zilnice, chiar și într-un aeroport, ai ocazia să te cufunzi într-un roman pe care este bine să îl ai mereu în bagaj.
Sau, dacă te afli în străinătate, ai posibilitatea să te pui la curent cu actualitatea din țara respectivă citind presa locală. Dacă nu știi limba, caută ziare sau reviste în engleză. Cu siguranță vei găsi astfel de publicații, fiind vorba despre un aeroport internațional.

Joacă-te pe telefon
Datorită progresului tehnologic, timpul petrecut într-un aeroport chiar nu mai reprezintă o problemă. Dacă ai cu tine un laptop sau o tabletă mai performantă, te poți uita la filmele copiate pe hard, sau difuzate pe platformele de streaming. Ideal este să nu te uiți la scene cu avioane care au probleme...
Timpul trece repede și dacă te joci pe telefon. Poți apela la un joc deja instalat pe dispozitiv sau poți căuta altele pe internet. În cazul în care ești microbist, pot vedea care este oferta de meciuri aici: https://frankcasino.ro/ro/betting.

Planifică-ți activitățile viitoare
Poți folosi timpul pe care îl ai la dispoziție pentru a-ți contura programul din zilele următoare sau chiar pentru a planifica următoarea călătorie. Indiferent dacă călătorești pentru afaceri sau „de plăcere”, este important să fii organizat și să îți cunoști acțiunile în avans.
În cazul în care aștepți avionul pentru a merge în vacanță într-un loc nou, intră pe internet și fă o listă completă a obiectivelor turistice, în funcție de domeniile tale de interes. Vezi cu ce te poți deplasa peste tot, dacă nu ai de gând să închiriezi mașină.

Studiază oamenii
Un alt mijloc de a evita plictiseala este să joci un joc amuzant: pune-ți imaginația în funcțiune și încearcă să ghicești care este numele vecinilor din sala de așteptare, ce meserii au, de unde vin și unde se duc. Poate că nu o să afli niciodată dacă supozițiile tale sunt corecte, însă e distractiv.
Te pricepi la fashion? Studiază vestimentația persoanelor care trec prin dreptul tău și acordă-le note în gând. Totuși, ai grijă să nu faci într-un mod prea evident această „poliție a modei”.

Odihnește-te
Nu este foarte confortabil să dormi într-un scaun din aeroport și nici nu te poți întinde pe mai multe. Din fericire, în unele aeroporturi există zone de dormit, în care poți „închiria” un pat. Angajații de acolo te trezesc la ora comunicată, iar bagajele le poți încuia în compartimente speciale.
Aeroportul Changi din Singapore pune la dispoziția călătorilor șezlonguri foarte odihnitoare. Acesta facilități sunt utile mai ales noaptea, când organismul este obișnuit sa își reducă parametri de funcționare. În plus, somnul prelungește viața...


367

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Balurile vieneze
Balurile vieneze reprezinta cele mai vechi si renumite evenimente care au loc in capitala Austriei. ..
Franta  |  Italia  |  Romania  |  Germania  |  Malta  |  Belgia  | 
Stiai ca?
Islamul este cea mai raspandita religie din Africa?... In judetul Salaj au fost descoperite cele mai vechi piese de plastica mica. Acestea au peste 4000 de ani, dateaza din epoca Neoliticului si sunt idoli mici, reprezintand oameni si animale....
Dictionar turistic
Talazoterapie - Marine cure - Tratarea unor boli prin actiunea marii sau a climatului marin.
7 recomandari