8 manastiri care iti taie rasuflarea

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

8 manastiri care iti taie rasuflarea


LOCARNO

Manastirea Takshang, Bhutan

Takshang este cea mai faimoasa manastire din Regatul Bhutan. Manastirea se afla pe o culme ascutita situata la 3.120 m si la 700 m deasupra vaii Paro. Numele Takshang inseamna cuibul tigrului; legenda spune ca Padmasambhava (Guru Rinpoche) a zburat aici pe spatele unui tigru. Manastirea Takshang are 7 temple care pot fi vizitate.

Manastirea Madonna del Sasso, Elvetia

Manastirea Madonna del Sasso se afla pe una dintre culmile orasului Locarno si este faimoasa printre pelerini. Datorita pozitiei privilegiate, manastirea Madonna del Sasso se bucura de o priveliste minunata, deasupra orasului si a lacului. Ridicarea manastirii a inceput la sfarsitul secolului XIV, in onoarea Fecioarei Maria, care a aparut in viziunea unui localnic. Manastirea Madonna del Sasso a fost terninata in secolul XVII si are un muzeu cu o colectie de arta sacra remarcabila.

Manastirea Yumbulagang, Tibet

Manastirea Yumbulagang se numara printre primele palate din Tibet. Construita in urma cu mai bine de 2000 de ani, manastirea Yumbulagang a fost distrusa in timpul Revolutiei Culturale si a fost reconstruita in 1980. Peretii manastirii sunt decorati cu picturi murale frumoase care spun istoria Tibetului.

Manastirea Gregoriou, Grecia

Manastirea Gregoriou a fost ridicata intr-o locatie superba, la sud-vest de Muntii Athos si este dedicata Sf. Nicholas. Manastirea a fost ridicata in secolul XIV si este locuita de peste 70 calugari. In timpul revolutiei din 1821, o parte din manastire a fost avariata. Biblioteca este foarte bogata si are 297 manuscrise, 4.500 carti cu poze, lucrari folosite in liturghii.

Manastirea Meteora, Grecia

Meteora este una dintre cele mai importante manastiri din Grecia, a doua dupa cea de la muntele Athos. Numele manastirii inseamna roci suspendate, suspendate in aer sau deasupra raiului. Meteora are 6 manastiri construite din roci si este inclusa in patrimoniul UNESCO.

Manastirea Gradac, Serbia

Manastirea Gradac se afla la 20 km de Raska si a fost ctitoria imparatesei Elena, sotia lui Uros I. Imparateasa a avut un rol important in viata culturala si sociala a Serbiei, Gradac fiind locul in care ea a infiintat prima scoala de fete. Manastirea Gradac a fost ridicata in secolul XIII si a fost construita in stilul arhitectural al Scolii Raska, putine fiind influentele si prezenta elementelor gotice. Arhitectura manastirii este o raritate datorita perfectei imbinari a doua stiluri si curente artistice diferite: stilul bizantin si stilul frantuzesc romanic.

Manastirea Ngaphechaung, Burma

Manastirea Ngaphechaung se afla in mijlocul lacului Inle si a fost ridicata spre sfarsitul anilor 1850. Construita pe picioarange de lemn, manastirea Ngaphechaung are o arhitectura impresionanta. Calugarii care locuiesc aici sunt inconjurati de numeroase pisici, pe care le-au invatat sa sara prin cercuri.

Manastirea Santa María de Montserrat, Spania

Manastirea Santa María de Montserrat se afla la poalele muntilor Montserrat, in regiunea Catalonia. Aici se afla faimoasa statuie a Fecioarei Montserrat; legenda spune ca statuia nu a putut fi mutata, calugarii fiind nevoiti sa ridice manastirea in jurul ei. Sanctuarul statuii se afla in capatul capelei, fiind inconjurata de un altar de aur. Manastirea Santa Maria de Montserrat este un important loc de pelerinaj.

Sursa articol.. Sursa foto


16963

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul Teatrului de Strada
Acest eveniment are loc anual in luna septembrie. In aceasta perioada actorii teatrului Alfred ve Dv..
Stiai ca?
In SUA exista aproximativ 7.000 de tigri tinuti ca animale de casa?... In Rusia exista mai multe bancnote de 100 de dolari decat pe teritoriul Statelor Unite ale Americii?...
Dictionar turistic
Autocar - Autovehicul de transport in comun folosit pentru servicii regulate interurbane si rurale, precum si pentru excursii si calatorii turistice. Sunt trei feluri: de linie - pentru servicii regulate, utilizare regionala si locala, de lux-pentru excursii, de mare lux - cu confort ridicat, avand amenajari si dotari diverse (bar,lavabou etc.) destinate excursiilor lungi.
7 recomandari