TurisMALL
powered by

8 tobogane fascinante


DUBAI

In copilarie, parintilor le era greu sa ne desparta de tobogane. Cu cat erau mai lungi si mai intortocheate, cu atat era mai mare bucuria noastra. Parcurile de distractii din lumea intreaga se intrec pentru a crea cele mai interesante tobogane, unele dintre ele cu pante foarte abrupte, iar altele cu numeroase curbe.

Toboganul Jumeirah Sceirah din Wild Wadi Waterpark

Localizat in apropiere de Burj Al Arab, Wild Wadi Water Park este considerat una dintre cele mai importante atractii din Dubai. Principala atractie a parcului de distractii este toboganul Jumeirah Sceirah, cel mai inalt si rapid din Emiratele Arabe. Cu o inaltime de 33 m, cei care se incumeta sa incerce toboganul ar trebui sa stie ca, datorita designului, pot atinge cu usurinta viteza de 80 km/h.

Toboganul din aeroportul Changi, Singapore

Se stie cat de dificil este sa calatoresti insotit de copii. Din acest motiv, aeroportul Changi din Singapore a fost construit ca o aventura pentru intreaga familie. In incinta aeroportului se afla 2 tobogane acoperite: unul cu acces gratuit, cu o panta de 4 m, localizat in terminalul 3 si unul cu taxa de acces in valoare de 22 $. Al doilea tobogan are o inaltime de 13 m si este cel mai mare din Singapore si din aeroporturile din lumea intreaga.

World Waterpark, Canada

Parcul de distractii din Canada si-a castigat renumele datorita piscinei de dimensiuni impresionante: 12 hectare. Localizat in mall-ul West Edmonton din localitatea Edmonton, Alberta, parcul are o capacitate de 40.000 oaspeti. Aici veti gasi 19 tobogane, cele mai inalte tobogane fiind Twister si Cyclone, cu o inaltime de 25 m.

Toboganul inghetat din Disney Blizzard Beach, Florida

Situat in varful unui munte artificial, acoperit cu zapada, toboganul are o inaltime de 37 m si este cel mai rapid si cel mai inalt tobogan din lume. Odata ajunsi in varful muntelui, veti avea parte o priveliste fascinanta: inconjurat de zapada, puteti admira parcul Disney, localizat in insorita Florida.

Toboganul din Beach Park, Brazilia

Localizat in Porto das Dunas, la 16 km de Fortaleza, Beach Park a fost deschis in 1985, in fata unui restaurant situat pe plaja. In 1989, aici a fost inaugurat primul parc acvativ din America Latina, oferind turistilor 3 tobogane. Insano este toboganul cu cea mai inalta si abrupta panta, inaltimea sa de 41 m, intrand in Cartea Recordurilor. Toboganul atinge o viteza ametitoare, 105 km/h, si poate fi coborat in cel mult 10 secunde.

Toboganul Leap of Faith Waterslide, Dubai

Desi locuitorii din Dubai sunt obisnuiti cu luxul, parcul de distractii din incinta hotelului Atlantis The Palm redefineste luxul si extravaganta specifice Emiratelor Arabe. Inaltimea toboganului Leap of Faith este de 27 metri, iar lungimea de 61 m. Toboganul are o panta aproape verticala, iar la capatul culoarului, turistii sunt catapultati intr-un tunel transparent, trecand pe langa o laguna cu rechini.

Cel mai inalt tobogan din Japonia

Majoritatea toboganelor arunca turistii intr-o piscina cu apa albastra, insa toboganul din Japonia este situat pe varful unui munte, oferind privelisti minunate asupra coastei de vest Kyushu. Toboganul are o lungime de 70 m si nu este deloc abrupt. Calatoria poate fi vibranta datorita stinghiilor de lemn asezate pe podeaua toboganului.

Toboganul din casa, Marea Britanie

La insistentele copiilor sai, arhitectul Alex Michaelis a adaugat un tobogan langa scarile din casa eco-friendly. Cei doi copii ai sai se arunca adeseori pe tobogan, distractia fiind garantata. Conform arhitectului, chiar si prietenii sai, trecuti demult de varsta copilariei, evita scarile in favoarea toboganului.

Sursa


5439

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Musikfilmfest
In fiecare an (lunile iulie si august) Piaţa Primăriei din Viena este animata de iubitorii muzicii..
Spania  |  Belgia  |  Germania  |  Franta  |  Austria  |  Turcia  | 
Stiai ca?
Taiwan si Luxemburg sunt singurele tari din lume in care numarul telefoanelor mobile il depaseste pe cel al locuitorilor?... Cel mai lent animal este steaua de mare. Aceasta parcurge intr-o ora 0,00058 km; melcul se deplaseaza cu o viteza mai mare, el atingand 0,025 km/h....
Dictionar turistic
Carte verde - Certificat de asigurare care atesta ca masina este asigurata in exteriorul tarii. Asigurarea de Carte Verde acopera pagubele produse tertilor pe teritoriul altor tari.
7 recomandari