TurisMALL
powered by

8 tuneluri neobisnuite


1. Tower Tunnel – JaponiaUna dintre constructiile cele mai ciudate din Japonia este cladirea Gate Tower din Osaka. Aceasta este rezultatul unui compromis intre proprietarul terenului si guvernul japonez. Etajele 5, 6 si 7 ale cladirii de birouri de 16 etaje sunt ocupate de o autostrada care trece exact prin mijlocul cladirii. La parter, pe panoul de informatii, in dreptul celor 3 etaje este scris Expressway Hanshin. Tunelul nu face contact cu cladirea. Autostrada trece printr-o punte-tunel, sustinuta de structuri din afara cladirii. Autostrada este inconjurata de materiale speciale pentru a proteja cladirea de zgomot si vibratii.

2. Tunnel Log, California, SUATunnel Log este un tunel sapat intr-un copac Sequoia gigant din Sequoia National Park, California, Statele Unite ale Americii. Copacul, care avea 84 m inaltime si 6,4 m in diametru, a cazut peste un drum in parc in anul 1937 din cauze naturale. In anul urmator, un echipaj creeaza un tunel de 2,4 m inaltime si 5,2 m latime prin trunchiul copacului, facand drumul accesibil din nou.

3. Tunnel of Love, UcrainaUnul dintre cele mai frumoase tuneluri din lume poate fi gasit in apropierea orasului Klevan in Ucraina - Tunnel of Love. Acesta este, de fapt, un tunel prin care trece trenul si este format din copaci. Este principala atractie in zona si, de asemenea, unul dintre cele mai frumoase locuri din Ucraina. In timpul lunilor calde ale anului, copacii plantati unul langa altul dau forma unui tunel verde pe o distanta de un kilometru. Nu sunt foarte multi oameni care sa stie despre acest tunel, si de aceea a ramas un secret bine pastrat.

4. Tunnel Rock, California, SUATunnel Rock se afla chiar la intrarea in Sequoia National Park din centrul Californiei. Este de fapt un bolovan imens de granit sub care a fost sapat un tunel pentru masini in 1938. Drumul ocoleste acum "tunelul", dar vizitatorii inca se pot plimba pe sub acesta.

5. Tunnel of Fish, SpaniaO calatorie prin lumea submarina – tunelul de 70 de metri de la L'Oceanografic (Marine Park) din Valencia, Spania este spectaculos. Apa se misca in jurul tau, iar luminile fac ca imaginea pestilor sa se reflecte in geamurile acestui tunel unic. Nuante de albastru si verde ale apei si sticla special conceputa pentru acest tunel, atrag turistii si le dau impresia ca sunt mai aproape de lumea marina. Daca va uitati in ochii pestilor si nu sunteti impresionati prea tare, asteptati pana cand veti fi fata in fata cu un rechin, anghila sau pisica de mare. Mii de turisti se plimba prin acest tunel incredibil in fiecare an pentru a explora viata fascinanta a numeroaselor specii de pesti.

6. The "L" Tunnel, Illinois, SUAAcest tunel este situat deasupra Campusului Tribune McCormick de la Institutul de Tehnologie din Illinois - Chicago. O provocare majora a fost eliminarea zgomotului produs de liniile de transport public care trec pe deasupra centrului. Solutia a fost crearea unui tunel de 160 m din otel inoxidabil. Structura este complet independenta de cladire, pentru a minimiza vibratiile.

7. Natural Tunnel, Virginia, USATunelul este de fapt o pestera naturala masiva care este atat de mare incat a fost folosita pentru trecerea trenurilor pe calea ferata. Tunelul de 61m latime este suficient de mare pentru a permite trecerea trenurilor, astfel ca in 1906, Southern Railway a stabilit o linie de pasageri care serpuia prin structura naturala. Astazi, trenurile de calatori nu mai trec pe aici, dar cele care transporta carbune au drumuri regulate prin acest tunel.

8. Guoliang Tunnel, ChinaSoseaua-tunel magnifica din muntii Taihang a fost construita de 13 comunitati locale conduse de seful lor, Shen Mingxin si a durat aproximativ cinci ani. Acest tunel a fost deschis traficului in 1977. Tunelul Guoliang de 1200m are aproximativ 5 metri inaltime si 4 metri latime. Tunelul trece prin partea laterala a unei sectiuni aproape verticale a unui munte, cu multe gauri care arata ca niste ferestre. Calatoria pe acest drum este extrem de palpitanta, din cauza prapastiei care se afla la doar cativa pasi.

Sursa

Articol tradus si adaptat de Georgiana Velea


4687

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul catalan - Barcelona
“Bon Nadal i Felic Any Nou” in catalana sau “Feliz Navidad y Prospero Ano Nuevo” in spaniola..
Stiai ca?
Stiati ca posta de pe meleagurile noastre a fost pentru prima data amintita in Evul Mediu? A fost înfiintată pentru a transmite poruncile domnului in teritoriul stapanit. “Postasii” de atunci fo... Caii comunica intre ei folosind peste 100 de sunete?...
Dictionar turistic
Climatoterapie - Utilizarea terapeutica a factorilor climatici.
7 recomandari