Accesorii must-have pentru un tur montan cu bicicleta

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Accesorii must-have pentru un tur montan cu bicicleta


Dacă ești un împătimit al mersului cu bicicleta și ai decis că a venit vremea pentru un tur montan pe două roți, este important ca de la bun început să-ți pregătești un traseu potrivit, să urmărești starea meteo pentru a fi sigur că nu o să fie vreme urâtă, să-ți pregătești un rucsac cu de toate, și poate cel mai important lucru, să nu pleci singur sau să anunți pe cineva, care să îți știe traseul cu precizie.Rucsac corespunzător drumețiilor montane
Înainte de toate, verifică piața și alege cele mai bune rucsacuri potrivite pentru drumețiile montante. Un rucsac potrivit este unul durabil, rezistent la zgârieturi, impermeabil și ușor de purtat în spate. Alege unul cu design modern sau clasic, în funcție de preferințe, în care să-ți poți transporta în condiții de siguranță obiectele personale, ochelari de soare, trusa de prim ajutor și chiar un încărcător solar pentru telefon.

Echipament de rezervă
Asigură-te că pui în rucsac și un echipament de rezervă care să conțină un set din pantaloni scurți și tricou special pentru munte, șosete de compresie, mănuși pentru bicicletă, dar și o jachetă impermeabilă și pantaloni lungi dacă vremea devine brusc rece și umedă. 

Accesorii practice pentru ciclism 
Tot în rucsac nu uita de accesorii pentru ciclism. Acestea îți sunt indispensabile, deoarece în timpul drumețiilor montate se poate întâmpla orice. O unealtă multifuncțională pentru bicicletă, un set cu patch-uri și lipici, pompă pentru umflarea roților, lumini de siguranță și chiar o pelerină de ploaie nu trebuie să-ți lipsească niciodată, nici măcar atunci când te plimbi cu bicicleta în oraș și ești aproape de casă. Mai bine să previi din timp un lucru neplăcut.  

Mâncare și apă pentru hidratare
Să pedalezi pe munte de cele mai multe ori este foarte solicitant. Hidratarea este un lucru absolut necesar, mai ales dacă vremea e însorită și călduroasă. Dacă apa se termină, caută izvoare de unde să te poți realimenta. Fie că petreci o zi sau mai multe pe munte, mâncarea este și ea necesară pentru a te ajuta să-ți refaci energia.  Pune-ți în rucsac sandwich-uri sau batoane energizante și îți vei putea asigura necesarul caloric pentru o zi de ciclism.

Echipament pentru camping
Dacă decizi să faci un tur montan de mai multe zile și nu dorești să te cazezi la pensiuni, alege un echipament pentru camping potrivit, care să-ți asigure condiții optime supraviețuirii: cort, sac de dormit, o sobă de camping ușoară dacă ți-ai adus alimente negătite, dar și ustensile pentru gătit.
Un tur cu bicicleta este mult mai atrăgător și mai interesant atunci când îl faci împreună cu cineva. Adună-ți familia sau prietenii, mergeți într-o escapadă pe două roți și parcurgeți cele mai pitorești și încântătoare trasee montate.

Sursa de imagine:Blazej Lyjak / Shutterstock.com


24

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Mikulas, Vanoce, Silvestr - Praga
Sarbatorile de Craciun, Mikulas, Vanoce, Silvestr sunt prilej de petrecere pentru locuitorii Cehiei...
Italia  |  Romania  |  Germania  |  Cehia  |  Malta  |  Spania  | 
Stiai ca?
Cel mai mare ochi este cel al caracatiţei? Diametrul ajunge la 40-50 cm?... In Japonia, durata si unghiul inclinarii este direct proportionala cu importanta persoanei pe care o saluti. Cu cat este mai importanta persoana cu atat inclinarea dureaza mai mult si se realizeaza in...
Dictionar turistic
Time-sharing contract - O familie formata dintr-un numar precizat de persoane (de ex. 4, 6, 7, 8) cumpara un apartament dintr-un hotel anumit pentru o perioada de 7 zile (denumita unitate de time-sharing) sau mai multe (14, 21, 28 zile etc.), avand dreptul de a-l folosi, in scop personal, de a-l ceda spre folosinta unor prieteni sau rude sau de a-l inchiria unor solicitatori. Implicarea contractuala a participantilor la acest tip de proprietate se face in cadrul unui club de vacanta, al carui membru trebuie sa devina si propietarul in time-sharing.
7 recomandari