Ai ales Grecia ca destinatie pentru vacanta ce urmeaza? Ei bine, ai facut o alegere excelenta si hai sa afli "de ce?"

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Ai ales Grecia ca destinatie pentru vacanta ce urmeaza? Ei bine, ai facut o alegere excelenta si hai sa afli "de ce?"


În primul rând, Grecia se află pe „Lista țărilor pe care trebuie să le vizitezi cel puțin o dată în viață” și nu în ultimul rând pentru că deține un număr impresionant de insule care te vor frapa prin diversitatea și unicitatea lor. Ia-ți iubitul sau iubita, familia sau cea mai tare de gașcă de prieteni, apelează la serviciile de închiriere de bărci în Grecia și oferă-ți o experiență unică descoperind insulele grecești care au un farmec aparte.

Iată câteva dintre cele mai frumoase insule din Grecia care te vor delecta cu peisaje mirifice, ape cristaline și plaje ascunse în inima mării.

Rhodos este una dintre perlele insulelor grecești care te va surprinde cu temple antice, moschei otomane dar și biserici creștine. Castelul Monolithos care se înalță maiestuos pe o stâncă deasupra mării este spectaculos să îl admiri atât din depărtare cât și să te plimbi prin el savurând fiecare picătură de istorie.

O atracție turistică pe care nu trebuie să o ratezi este Peștera Focilor care este adăpostită între Ladiko și Golful Anthony Quinn. Peștera este apreciată pentru apele sale de o nuanță deosebită și pentru flora și fauna subacvatică. Este un loc fantastic unde poți practica scuba-diving-ul. Pentru a ajunge aici și a te bucura de priveliște trebuie să închiriezi o barcă.

Halkidiki este combinația armonioasă între munte și mare, între plajele liniștite și cluburile de noapte, între plăcerea de a te bronza pe nisipul cald al plajelor și a descoperi locurile istorice sau religioase cu o încărcătură energetică deosebită. Este peninsula grecească pentru toți și fiecare: familii, cupluri, tineri dornici de distracție.

Halkidiki este peninsula unde poți avea o vacanță ieftină dar plină de peisaje superbe, senzații unice, plaje curate și uimitor de frumoase.

Kos mai este cunoscută ca fiind insula lui Hipocrate. Aici puteți sta la umbra platanului celui mai renumit medic antic, copacul sub ale cărui ramuri au fost citite numeroase lecții. Tot pe Kos numeroasele taverne autentice te vor atrage inevitabil prin mirosul fructelor de mare proaspăt gătite, a celui de gyros sau souvlaki.

O idee extraordinară ar fi să închiriezi o barcă și să vizitezi insulele din imediata apropiere, cum ar fi insula turcească Bodrum. Vei avea parte de peisaje superbe și poate chiar norocul de a vedea frumoșii delfini care se distrează în apele turcoaz.

Zakynthos este insula pe care vei avea senzația că ești cu un picior în rai. Este musai să vizitezi renumita Plaja Navagio, Grotele Albastre și Peșterile Keri. Aici te vei strecura printre stânci prin arcurile săpate de valurile mării, vei intra în peșterile spectaculoase și vei fi surprins de peisaje inedite.

Poți să vizitezi aceste locuri unice fie închiriind o barcă mică pe care să o conduci tu sau că îți iei un căpitan care îți poate fi un ghid care să îți povestească mai multe despre aceste minunate locuri.

Mykonos este un fel de „Ibitza” în Grecia. Renumită prin viața nocturnă foarte tumultoasă este un punct de atracție pentru tineri și pentru cei plini de energie și dornici de distracție.

Pe lângă distracțiile nocturne, aici poți admira renumitele mori de vânt, casele de un alb imaculat, frumos decorate cu flori multicolore, bisericile așezate pe vârfuri de stânci.

Nu uita să savurezi un frappe cu gheață la umbra unui măslin sau un pahar cu vin adulmecând frumosul apus.

Ți-am prezentat unele dintre cele mai frumoase insule din Grecia. Peisajele plajelor cu nisip alb și apa turcoaz, istoria cu templele antice, tavernele cu mâncarea autentică, oamenii locului cu siguranță te vor face să revii aici iar și iar.


27

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Piata de Craciun - Praga
Daca optati pentru o vizita in capitala Cehiei in perioada Sarbatorilor de Iarna, nu veti regreta. O..
Stiai ca?
In Rusia exista mai multe bancnote de 100 de dolari decat pe teritoriul Statelor Unite ale Americii?... Faimos datorita veninului sau, scorpionul a inspirat intotdeauna repulsie si teama. Interesul starnit de el consta in extraordinara rezistenta la cele mai variate agresiuni ale mediului inconjurator. ...
Dictionar turistic
Itinerar turistic - Traseu pe care se desfasoara o calatorie, cu indicarea localitatilor si punctelor de interes turistic de pe parcurs si a distantei dintre ele.
7 recomandari