Am Tree Hotel, cazare inedita, in perfecta armonie cu natura

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Am Tree Hotel, cazare inedita, in perfecta armonie cu natura


SUEDIA

Suedezii au lansat un nou concept de ospitalitate si un nou trend in turism: Tree Hotel. Cu alte cuvinte, daca te ispiteste ideea sa petreci cateva nopti in aer liber, intr-un hotel amenajat pe ramurile unor copaci, in padurile Suediei, acum ai ocazia. Experienta este inedita si, in acelasi timp, surprinzator de confortabila.Designerii hotelului au anticipat nevoile turistilor si s-au asigurat ca acestia vor primi tot confortul necesar. Nu iti imagina ca hotelul din copac este ceva rustic, friguros si spartan. Dimpotriva, suedezii au creat un ansamblu hotelier, format din mai multe camere, fiecare construita in armonie cu natura si cu respect fata de politicile ecologiste.

Totul a pornit de la documentarul Treelover, o pelicula filozofica. Cei trei protagonisti sunt satuli de traiul in mediu urban, asa ca incearca sa construiasca o casa intr-un copac pentru a se regasi pe ei insisi, cu ajutorul naturii. O parte din emotia traita de ei o poti experimenta cu adevarat, dupa ce te vei caza intr-una din camerele hotelului.

Pentru moment, au fost amenajate doar patru camere, de catre echipe diferite de arhitecti: The Mirrorcube, The Bird’s Nest, The Cabin si The Blue Cone. In luna octombrie va mai fi construita inca o camera, numita The Ufo, iar pana la sfarsitul anului se preconizeaza finalizarea altor doua incaperi. Una dintre ele va avea cu siguranta si o panorma incredibila, promit arhitectii.
Pe langa acestea, te poti bucura oricand de sauna sau de beneficiile camerei de relaxare. Fiecare dintre acestea poate gazdui pana la 12 persoane si se afla, de asemenea, in copaci.Incaperile propriu-zise ale hotelului au o suprafata ce variza intre 15 si 30 de metri patrati si sunt amplasate la o distanta de minim 4 si maxim 6 metri fata de sol. Materialul folosit cu predilectie la constructia camerelor a fost lemnul. Exista, insa, si o exceptie: una dintre camere are o fatada de sticla.Fiecare incapere este impartita in doua: un living si un dormitor. Doua din cele trei camere au cate doua paturi, iar cele ce urmeaza a fi construite vor avea cate patru paturi si vor deveni, astfel, ideale pentru familii. Camerele au si grup sanitar, bazat pe un sistem cu incinerare, complet prietenos cu mediul inconjurator.
Designerii au ales piese de mobilier si sisteme de iluminat placute la vedere, pentru a-ti asigura tot confortul. Vei ajunge in interiorul camerelor cu ajutorul scarilor montate si sprijinite de trunchiul copacului.

Poate cea mai incitanta este „Cuibul pasarilor” (The Bird’s Nest), o camera cu un aspect de cuib de randunica urias. Relativ rotunda, cu o sumedenie de ramurele intortocheata care protejeaza peretii, iti va da senzatia ca esti la inaltime. Ai grija, totusi, sa nu te apleci prea tare pe geam! Rasaritul vazut din aceasta locatie se va numara, mai mult ca sigur, printre cele mai frumoase amintiri pe care le poti avea.

Poti dormi o noapte in camera numita „Mirror Cube”, pentru un cost de aproximativ 460 de euro, in timp ce pentru „The Cabin”, „The Bird’s Nest” si „The Ufo” vei plati mai putin, circa 420 de euro. Cazarea in viitoarea camera cu vedere si in „The Blue Cone” este taxata cu 386 de euro.

Tarifele sunt aplicate pentru o noapte de cazare, pentru doua persoane si includ micul dejun te tip bufet suedez. Pentru fiecare adult in plus va trebui sa platesti cate 77 de euro, in timp ce pentru fiecare copil cazat suplimentar va trebui sa achiti 44 de euro. Micutii, cu varsta de pana la doi ani, se pot caza gratuit.

In cazul in care te gandesti ca te vei plictisi de statul intr-o casuta din copac, toata ziua, suedezii au gasit o solutie. Vara iti propun sa te plimbi cu bicicleta, poti sa faci drumetii sau poti vedea imprejurimile Raului Lule, de o rara frumusete. De asemenea, pe apele sale poti merge cu o canoe sau poti practica, impreuna cu alti pasionati de sporturi extreme, caiacul.
Mai mult decat atat, pe tot parcursul anului, poti explora civilizatia Sami si poti vizita, in compania unui ghid, localitatea Harads sau Lacul Gorgim.


4927

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Untold Dubai
UNTOLD - Primul Mega Festival din Dubai este pregătit să transforme Expo City Dubai într-un spect..
Stiai ca?
Capitala Danemarcei, orasul Copenhaga, este renumit pentru frumusetea pozitiei sale, fiind supranumit si "Parisul nordului". Acesta este situat pe Insula Seelanda sau Sjaelland, iar zona sa ... Cea mai veche rochie din lume are peste 5.000 de ani si a fost facuta in Egipt?...
Dictionar turistic
Talazoterapie - Marine cure - Tratarea unor boli prin actiunea marii sau a climatului marin.
7 recomandari