Apartamentul ca si investitie: chirie lunara vs. regim hotelier

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Apartamentul ca si investitie: chirie lunara vs. regim hotelier


Tot mai mulți proprietari de locuințe aleg să își închirieze apartamentele în regim hotelier. Aceasta variantă este chiar mai profitabilă decât să dea apartamentul în chirie.

Dacă pentru un apartament cu două camere chiria poate să ajungă la 300 de euro, în regim hotelier prețul oscilează între 30-50 euro/noapte. Astfel, chiar dacă apartamentul va fi dat în chirie doar în weekenduri, proprietarul poate avea un venit de 60-100 de euro/săptămână, iar cel lunar poate ajunge la 240-480 euro. Trebuie ținut cont și de faptul că apartamentele pot fi închiriate și în timpul săptămânii, astfel că veniturile pot fi mult mai mari. Diferența de preț este dată de orașul în care se află apartamentul, dar și de condițiile oferite.

Cele mai multe cereri de apartamente în regim hotelier sunt în principalele orașe din România, care au și potențial turistic dezvoltate: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Sibiu, Oradea.

Proprietarul va avea mai multe responsabilități față de o chirie clasică, însă și veniturile pot fi mult mai mari. Oricare dintre metode o alegeți, cert este că investiția într-un imobil are un grad de securitate ridicat și vă poate aduce un venit lunar fără prea mult efort.

Apartamentele noi ca investiție

Multe persoane aleg să cumpere un apartament nou doar pentru a-l da mai apoi în chirie. Un apartament nou în Complex One Mircea Eliade din București se vinde cu prețuri ce încep de la 2.586 euro/mp. Astfel, un apartament cu 2 camere, cu o suprafață de 63 mp, ajunge să coste 163.000 euro + TVA. Complexul One Mircea Eliade va fi finalizat în cursul anului viitor, însă apartamentele pot achiziționate deja. Este de așteptat ca prețurile să crească până anul viitor și chiar să depășească 3.000 de euro/mp.

Prețurile la chirii pentru un apartament în complexul One Mircea Eliade vor fi în jurul a 1.500 de euro/lună, în funcție de suprafață și de amenajarea interioară.
În București sunt peste 300 de ansambluri rezidențiale noi, o listă completă cu acestea putând fi consultată aici.

În ultima parte a anului 2019 va fi dat în folosință și Complex West City Tower din Cluj-Napoca. Cea mai înaltă clădire din orașul de pe Someș găzduiește garsoniere, apartamente cu 2 și 3 camere, dar și penthouse-uri. Prețurile încep de la 1.350 euro/mp, astfel că un apartament cu două camere și o suprafață cuprinsă între 58 și 87 mp ajunge să aibe un preț de pornire de 78.000 euro.

Următorul exemplu este Complex Unique Residence - Calea Națională în Botoșani. Acesta a fost deja dat în exploatare, dar mai are locuințe de vânzare. Apartamentele cu 1,2,3 sau 4 camere au suprafețe cuprinse între 37 și 94 mp, iar prețul de pornire este de 1.025 euro/mp.

Cele mai căutate sunt, evident, locuințele din orașele mari, care au și potențial turistic. Potrivit site-ului de imobiliare Korter.ro, în prezent, în România sunt peste 700 de ansambluri rezidențiale noi, finalizate sau în curs de construcție, care au spre vânzare locuințe. În paralel, pe site-ul de imobiliare Flatfy.ro sunt listate toate anunțurile de vânzare/cumpărare apartamente.


56

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festes de la Merce - Barcelona
Festes de la Merce este cel mai important festival al Barcelonei, fiind dedicat sfintei care proteje..
Grecia  |  Malta  |  Ungaria  |  Turcia  |  Irlanda  |  Belgia  | 
Stiai ca?
Cel mai lung curs de apa din Australia este Murray ce masoara 2.500 de km.... Zilnic, in toata lumea, se trimit peste 35 de miliarde de emailuri?...
Dictionar turistic
Greutatea acceptata a bagajelor - Cantitate de bagaje pe care un pasager o poate incarca la bordul unei aeronave. De exemplu, in sistemul utilizat in cadrul liniilor aeriene, greutatea acceptata a unui bagaj este de 30 kg/persoana pentru clasa business si 20 de kg/persoana pentru clasa economic.
7 recomandari