Aspectele importante de care sa tii cont inainte sa iti deschizi o pensiune turistica

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Aspectele importante de care sa tii cont inainte sa iti deschizi o pensiune turistica


Dacă te gândești să îți deschizi o pensiune turistică, pentru că ți se pare o idee de afaceri profitabilă, trebuie să ții cont de anumite aspecte importante, precum serviciile oferite, bugetul pentru investiții, cum îți vei depăși competitorii sau cum vei atrage turiștii. De aceea, e nevoie de un plan de afaceri bine pus la punct. Iată câteva sfaturi utile, pe care să le iei în considerare înainte să îți deschizi o afacere în industria ospitalității.

Planul de afaceri
În primul rând, trebuie să alegi locul potrivit în care să-ți construiești pensiunea sau să o renovezi. Ia în considerare detalii importante, precum numărul de camere, numărul de paturi, meniul, facilitățile oferite turiștilor sau activitățile recreative. Inițial, e necesar un studiu de piață, adică să îți studiezi competitorii și să îți dai seama care ar fi cele mai bune zone pe care turiștii vor să le viziteze. Apoi, ai nevoie de un buget de investiții și de o strategie de promovare. În plus, ține cont și de faptul că o să ai nevoie de angajați care vor servi clienții, vor face curățenie sau vor fi ghizi. Este nevoie de un buget suficient de mare care să acopere taxele, impozitele, salariile, cheltuielile neprevăzute și investițiile în pensiune.

Facilități pentru turiști
Pe lângă peisaje spectaculoase, aer curat și liniște, turiștii vor avea nevoie și de confort, așa că trebuie luate niște măsuri cu ajutorul cărora să te asiguri că au parte de o ședere plăcută, dar și de siguranță. Drept urmare, sunt necesare camerele de supraveghere, un loc special amenajat pentru parcarea mașinilor și un sistem de automatizare porti batante, cu ajutorul căruia acestea să se închidă și să se deschidă automat. Astfel, te vei asigura că animalele sălbatice sau persoanele străine nu pătrund în incintă. De asemenea, chiar dacă vin să se relaxeze, vizitatorii probabil nu vor dori să stea doar în pat. Așadar, apelează la ghizi locali, care să îi însoțească în drumeții, și la instructori specializați, pentru activități în aer liber.

Autorizații și alte documente importante
Atunci când vrei să îți deschizi o pensiune turistică, trebuie să respecți legislația în vigoare și să obții anumite autorizații și licențe. De exemplu, sunt necesare achitarea taxelor corespunzătoare și obținerea unei licențe de deschidere, atunci când pensiunea este gata din toate punctele de vedere, deci turiștii pot fi cazați. De aceea, interesează-te cu atenție care sunt actele necesare pe care trebuie să le obții și apelează la autoritățile locale ca să te sfătuiască, astfel încât afacerea ta să fie pusă la punct în ceea ce privește normele în vigoare.

Promovarea, un aspect important
Pentru ca afacerea ta să aibă succes și să atragi turiști, trebuie să te asiguri că ea este vizibilă în mediul online, ca să atragi un public cât mai mare. De aceea, ai nevoie de o strategie de marketing bine pusă la punct, începând cu un site unde îți expui serviciile, datele de contact și pachetele turistice. Totuși, fiind la început, ca să atragi cât mai mulți clienți, poate ar fi indicat să le pui la dispoziție anumite reduceri sau beneficii suplimentare față de alte pensiuni, ca să te asiguri că vor ajunge turiști fideli, care îți vor vizita pensiunea an de an.

Sigur, sunt multe aspecte pe care să le iei în considerare, când vrei să îți deschizi o afacere, dar cele de mai sus sunt printre cele mai importante. Odată ce ai luat această decizie, trebuie să ai răbdare, fiindcă la început, s-ar putea să nu ai parte de numărul de turiști pe care ți-l dorești, iar amortizarea investiției ar putea apărea după o perioadă mai lungă. Totuși, atât timp cât le pui la dispoziție turiștilor prețuri atractive, cele mai bune condiții și o gamă largă de activități, cu siguranță îți vor aprecia pensiunea.

Sursă foto: Shutterstock.com


60

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Mikulas, Vanoce, Silvestr - Praga
Sarbatorile de Craciun, Mikulas, Vanoce, Silvestr sunt prilej de petrecere pentru locuitorii Cehiei...
Austria  |  Romania  |  Spania  |  Malta  |  Cehia  |  Franta  | 
Stiai ca?
Fotbalul si cricket-ul sunt cele mai populare sporturi din Africa?... In opera lui Herodot, Muntele sfant al Dacilor poarta denumirea de Kagaionon. În privinţa locului unde se afla peştera lui Zamolxis, opiniile istoricilor diferă. Vârfurile Gugu şi Godeanu, Sf...
Dictionar turistic
No show - Un client si-a rezervat o camera la hotel sau un loc intr-un avion si nu se prezinta. In cazul hotelurilor, de obicei, se sanctioneaza cu plata primei nopti de cazare.
7 recomandari