TurisMALL
powered by

Atractii de vacanta, gratuite


Atunci cand mergi in vacanta, orice atractie gratuita este binevenita. Ca sa mai salvam putin din bugetul alocat unei vacante, am adunat la un loc cateva activitati si locuri din Europa, care nu necesita niciun ban.


Admira apusul din Piateta Michelangelo, Florenta
Piateta Michelangelo se afla la cateva minute departare de centrul Florentei. Locul ofera o priveliste spectaculoasa, considerata a fi una dintre cele mai frumoase din Italia. Intrucat locul a fost dedicat celebrului sculptor Michelangelo, din loc in loc vei putea vedea reproduceri ale operei acestuia. Cu toate ca locul este foarte frumos de vazut si in timpul zilei, nu se compara cu atmosfera data de soarele care apune linistit pe Arno.


Asculta corul din Abatia Westminster, Londra
Desi pentru intrarea in Manastirea Westminster trebuie sa platesti o taxa, daca astepti ora 17:30 p.m. poti intra gratuit pentru momentul de concert al corului. Melodiile sunt cu adevarat angelice, iar cadrul manastirii le confera o rezonanta aparte. Un moment de pace adevarata.

Petrece un moment de relaxare in cea mai originala cafenea din Dubrovnik


Cafeneaua Buza sau Gaura din Perete se afla la o aruncatura de bat de la drumul principal din Dubrovnik. Locul este foarte popular printre turistii veniti in oras si este cunoscut loc de sarituri de pe stanci. Depinde de tine de la ce inaltime vrei sa sari. Poti alege o saritura pentru incepatori de pe o stanca mai joasa sau te poti incumeta catre cele mai inalte si ametitoare.

Serveste o portie de cultura spaniola


Daca ti-ai planificat o vacanta in Spania insa nu stii inca ce obiective turistice sa vizitezi, pune in cap de lista cele doua muzee celebre din Madrid, deschise publicului larg pe timp de weekend. Dupa ora 2:30 p.m. in zilele de sambata poti intra si vizita gratuit Muzeul National de Arta Regina Sofia iar duminica Muzeul Prado.


Urca pe Scaunul lui Arthur in Edinburgh


Daca esti vanator de privelisti minunate, in Edinburgh vei gasi locul perfect pentru acestea, si anume - Scaunul Regelui Arthur. Este punctul principal de cucerit din Parcul Holyrood si se poate ajunge la el via Mila Roiala, candva parte dintr-un vulcan. Urcusul poate dura in jur de o ora, in functie de cat de in forma esti. Daca nu ai starea necesara pentru un astfel de traseu te poti reorienta catre Dealul Carlton de unde te poti bucura de priveliti aproape la fel de frumoase.
3185

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul elen
Festivalul elen se desfasoara anual in perioada iunie-septembrie. Daca in trecut vechii greci juc..
Spania  |  Ungaria  |  Belgia  |  Germania  |  Olanda  |  Grecia  | 
Stiai ca?
Piramida din fata muzeului Luvru este un tribut pentru Egiptul antic si fascinanta lor lume?... Muntii Carpati gazduiesc cele mai mari populatii de lupi, ursi bruni si lincsi din Europa? ...
Dictionar turistic
Climatoterapie - Utilizarea terapeutica a factorilor climatici.
7 recomandari