TurisMALL
powered by

Atractii turistice iesite din comun


Pe langa obiectivele turistice clasice, pe care orice ghid le recomanda spre vizitare, exista inca o categorie aparte. Unele din aceste obiective sunt cu adevarat bizare, stand drept dovada ale unor legende ce au rezistat in negura trecutului. Altele sunt fie creatii traznite ale prezentului fie opere de arta ale naturii. Iti prezentam in cele ce urmeaza o selectie speciala a catorva dintre aceastea.

Gundam

Japonia este cunoscuta pentru arta cu care inventeaza si aduce la viata pe micile si marile ecrane, anime-uri cu super puteri. Iar pentru a-si promova acest specific al tarii, pasionatii acestui tip de desene animate au ridicat in Tokyo un robot imens de peste 18 metri. Acest Gundam nu este chiar un robot ci un “costum mobil” care poate fi pilotat, statia de control situandu-se la nivelul capului. Giganticul Gundam a fost lansat in iulie 2009 si de atunci primeste numerosi vizitatori, nerabdatori sa faca poza cu ciudatul obiectiv turistic.

Carnavalul portocalelor din Ivrea

In fiecare an, in luna februarie, in Ivrea are loc un eveniment cu totul aparte si... zemos. In micul oras aflat in apropiere de Turin, incepe Batalia Portocalelor. La eveniment se aduna an de an peste 1000 de localnici. Acestia se impart in cate 9 echipe de atac si incep sa arunce cu portocale una in alta. Originile carnavalului sunt oarecum neclare. O legenda populara sustine ca evenimentul comemoreaza razvratirea orasului impotriva ducelui-tiran aflat la domnie in secolul XVIII, care ii asuprea prin diverse legi.

Conform dreptului local pe care il avea ducele, acesta avea voie sa se culce cu fiecare femeie din oras, care era proaspat maritata. Insa intamplarea face ca una dintre aceasta, pe nume Mugnaia, sa refuze sa se supuna, reusind in noaptea intalnirii cu ducele, sa ii taie acestuia capul. O parte din echipele prezente la festival reprezinta garda ducelui, cealalta fiind revolutionarii.

Catacombele Parisului

Daca suprafata Parisului este plina de lumini feerice, de cladiri fermecatoare si de magazine sic, subteranele pastreaza ceva mai putin imbietor, poate chiar infricosator pentru cei usor impresionabili – Catacombele Muzeu. Aici sunt depuse osemintele celor decedati de-a lungul secolului XVII, cand Parisul incepuse sa cunoasca o extindere imensa, marginile orasului nemaifiind incapatoare pentru cimitire. Exista diverse povesti ale turistilor care au avut curajul sa viziteze locul, conform carora Catacombele sunt bantuite de fantomele celor decedati.

Aleea gumei de mestecat

De ce ar veni lumea sa priveasca niste pereti plini cu gume de mestecat? Nu stim. Cu toate acestea, Aleea Gumei de Mestecat din California – San Luis Obispo a atras de-a lungul timpului un numar considerabil de turisti. Aleea se intinde de-a lungul a 20 de metri, iar in unele locuri, coloratele gume de mestecat sunt lipite in asa fel incat sa creeze anumite figuri. Locul insa este controversat. Desi este o atractie turistica, localnici sustin desfiintarea sa, intrucat este nesanatoasa. Cu toate acestea autoritatile publice se opun, sustinand ca ar contribui la personalizarea turismului local.

Karni Mata Temple, India

Legenda spune ca sobolanii care isi fac veacul in Templul Karni Mata, fac parte din familia zeitei Karni, fiind reincarnati in rozatoare inca din secolul XIV. In prezent, in templu s-au strans in jur de 20.000 de sobolani carora li se ofera protectie totala, fiind considerati animale sacre. Daca unul dintre sobolani este omorat acesta este inlocuit cu unul facut din aur.

Hotelurile-pestera din Cappadocia

Cappadocia, taramul de basm al Turciei este faimos pentru hotelurile-pestera unice, sapate in piatra. Nu iti inchipui insa orice pesteri, ci unele de 5 stele. Daca planurile voastre de vacanta includ si aceasta zona, nu ezitati sa va cazati intr-un astfel de loc. Intr-o pestera-hotel gasiti tot confortul de care aveti nevoie. Proprietarii au avut grija ca experienta sa fie rustic-uimitoare. Sedinte de masaj, cursuri de bucatarie turceasca si initiere in dansurile traditionale de meditatie... Fiecare colt respira originalitate. Conservati foarte bine, peretii pesterii-hotel va ofera racoare numai buna vara si caldura necesara iarna.1929

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Piata de Craciun din Berlin
In preajma Craciunului, Berlinul stralucește in mii de luminițe, ca într-o poveste magica, in car..
Germania  |  Franta  |  Romania  |  Belgia  |  Italia  |  Malta  | 
Stiai ca?
Aligatorii sunt cele mai zgomotoase reptile.... Pizza este unul dintre putinele cuvinte care este inteles in toata lumea? Pizza a fost inventata la Napoli?...
Dictionar turistic
Autocar - Autovehicul de transport in comun folosit pentru servicii regulate interurbane si rurale, precum si pentru excursii si calatorii turistice. Sunt trei feluri: de linie - pentru servicii regulate, utilizare regionala si locala, de lux-pentru excursii, de mare lux - cu confort ridicat, avand amenajari si dotari diverse (bar,lavabou etc.) destinate excursiilor lungi.
7 recomandari