Avantajele de a-ti cumpara o casa in afara Bucurestiului in detrimentul unui apartament central

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Avantajele de a-ti cumpara o casa in afara Bucurestiului in detrimentul unui apartament central


Bucurestiul ofera foarte multe oportunitati si, de aceea, nu mai mira pe nimeni ca este preferat de multi tineri pentru a deveni „acasa”. Astfel, dupa finalizarea studiilor, cei mai multi absolventi aleg Capitala in detrimentul orasului din care provin, in cautarea unui trai mai bun si al unui potential mult mai mare si mai variat de petrecere a timpului liber. De altfel, Bucuresti a candidat chiar si la titlul de Capitala Europeana a Culturii pentru anul 2021 si fost la un pas de revendicarea acestei titulaturi. Niciun oras din Romania nu ofera mai multa varietate din acest punct de vedere si nu numai. Ca in cazul oricarui alt oras universitar, in continua dezvoltare, marea problema pentru multi tineri aflati la inceput de drum o reprezinta locuintele.

In continuare, iti vom prezenta doua motive principale pentru care chiar merita sa te asezi la casa ta, in Bucuresti, si sa optezi pentru acest lucru in loc de a alege sa iti achizitionezi un apartament la Unirii, Timpuri Noi sau in nordul Bucurestiului, zone mai putin accesibile pentru cei cu venituri medii.

Comunitatea
Pentru inceput, poti analiza cu atentie oferta de case de vanzare Bucuresti, sa pui pe hartie avantajele si dezavantajele si sa te gandesti serios sa faci o schimbare. De exemplu, daca locuiesti la bloc exista o probabilitate destul de mare sa nu ajungi sa-ti cunosti vecinii, sa nu interactionezi deloc cu ei si chiar sa nu ii reperezi atunci cand ii intalnesti in scara blocului. Intr-un cartier de case, lucrurile stau diferit.

Datorita amplasarii, mai ales ca, de cele mai multe ori, e vorba de o zona rezidentiala, cu trafic redus si multe spatii de recreere si de petrecere a timpului liber, locatarii ajung sa se cunoasca, sa desfasoare activitati in comun, sa sparga acele bariere impuse de oras.

Mai ales daca tocmai ce ti-ai intemeiat o familie sau ai copii mici, cu siguranta iti doresti sa apartii unei comunitati, sa iei parte la dinamica pe care o impune aceasta apartenenta, cum ar fi interactiunea cu membrii din comunitate si evenimentele comune.

Siguranta
Toate noile cartiere de case din Bucuresti sunt construite in locuri bine securizate, transformate in zone rezidentiale, cu paza non-stop si monitorizare video. Mai ales daca ai familie, acest aspect ajunge sa cantareasca foarte mult.

In plus, intr-o astfel de zona, totul e amplasat in proximitate, de la scoli, la magazine si parcuri, astfel incat poti castiga foarte multe resurse de timp. Nu te vei mai preocupa ca trebuie sa iei metroul cinci statii, pana la cel mai apropiat parc, ca nu ai unde parca pentru a-ti duce copilul la scoala sau ca sala de sport e in cealalta parte a orasului. In plus, daca esti un iubitor convins de animale, atunci ii poti oferi unui caine sau unei pisici posibilitatea de a nu sta inghesuiti intr-un apartament, ci de a avea la dispozitie mai mult spatiu si aer curat, pentru a-si epuiza resursele de energie si cheful de joaca.

De asemenea, ai in vedere ca dupa perioada pandemica, foarte multi romani au inceput sa prefere un stil de viata mai linistit, astfel incat, a devenit mult mai atractiva perspectiva de a locui la casa, in proximitatea naturii, decat la bloc.

In plus, pretul de achizitie al unei case in apropierea Capitalei sau intr-un cartier de la marginea Bucurestiului a ajuns echivalent cu cel al unui apartament central, de aceea, nu e de mirare ca nu putini s-au orientat catre prima optiune.

Desigur, acestea sunt numai cateva dintre avantajele pe care le poti avea in vedere atunci cand decizi sa optezi pentru un credit ipotecar pentru o casa in Bucuresti si nu pentru un apartament. Satisfactia este pe masura, mai ales daca esti iubitor de natura si iti plac plantele, animalele si linistea.

Sursa foto: unplash.com


45

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul Fotografiei - Roma (Fotografia - Festival Internazionale di Roma)
Roma gazduieste in muzee, galerii, spatii publice si private mostre de fotografie, in fiecare an cu ..
Marea Britanie  |  Malta  |  Irlanda  |  Grecia  |  Cehia  |  Olanda  | 
Stiai ca?
Intr-un gram de pamant exista pana la 100 milioane de microbi.... Pictorul roman care a excelat in prezentarea florilor este Stefan Luchian (1868 - 1916). A fost supranumit "poetul plastic al florilor", fiind considerat de criticii de arta ca un continu...
Dictionar turistic
Alpinism - Mountaineering - Sport extrem prin care se urmareste ascensiunea pe culmile greu accesibile ale muntilor, indiferent de greutatile cauzate de vremea capricioasa. Ansamblu de practici sportive avand ca obiectiv cucerirea muntilor.Difera de turismul montan prin aceea ca adeptii lui,oricat de sensibili ar fi la frumusetea muntilor, se multumesc inainte de toate de a invinge dificultatile pe care acesta le pune in cale.
7 recomandari