Aventurier de mic: cum sa iti ajuti copilul sa descopere lumea si sa iubeasca de mic calatoriile

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Aventurier de mic: cum sa iti ajuti copilul sa descopere lumea si sa iubeasca de mic calatoriile


Dacă și tu ești unul dintre acei oameni pasionați de călătorii, cărora le place să exploreze lumea cu fiecare ocazie, atunci nu ar fi rău să te gândești să îi insufli și copilului tău această pasiune. Mai târziu, asta te va ajuta să ai un partener de călătorie la fel de entuziast ca tine, cu care să cutreieri și să descoperi lumea.

Probabil că ai și tu prieteni iubitori de călătorii, dar care au renunțat la pasiunea lor în momentul în care au avut copii. Vestea bună e că tu nu va trebui să faci la fel dacă ții cont de câteva sfaturi utile atunci când vine vorba de a ști cum să-l împrietenești pe cel mic cu pasiunea ta.

Familiarizează-l de mic cu aventura
Un mod în care ai putea să-l înveți pe copilul tău să iubească aventura ar fi să îi cumperi încă de mic tot felul de jucarii asociate cu ideea de a explora: mașinuțe, avioane, trenulețe - în magazinele de profil găsești o mulțime de variante. Și nu, nu trebuie să te sperie ideea că aceste jucării le sunt destinate, de obicei, băieților. Și o fetiță se va bucura la fel de mult de ele. La acestea ai mai putea adăuga și tot felul de activități care îi încurajează pe cei mici să își dezvolte curiozitatea și pasiunea pentru aventură: picnicuri la marginea pădurii, înălțat de zmeie la malul mării, excursii în locuri noi și exotice și așa mai departe.

Ia-l cu tine atunci când pleci în vacanță
Majoritatea oamenilor se tem să își ia în vacanțe bebelușii și chiar copiii mai mici, iar spaima începe încă de la gândul că vor fi nevoiți să călătorească în avion cu un omuleț imprevizibil. Adevărul e, însă, că dacă ții cont de câteva sfaturi și te documentezi, vei constata că nu ai motive reale să te temi. Înainte de călătorie, de pildă, ar fi bine să consulți un pediatru, pentru a putea pregăti din timp medicamentele recomandate de acesta și mâncarea potrivită.

De asemenea, ideal ar fi să încerci să alegi un zbor de noapte. În acest fel sunt șanse mai mari ca micuțul tău să fie mai obosit și să doarmă o mare parte din drum. Pe lângă asta, ar mai fi util să știi că poți mergi cu căruciorul bebelușului până la poarta de îmbarcare la anumite companii de zbor, în timp ce altele te vor obliga să îl lași la bagajele de cală. În cazul scaunului special auto lucrurile sunt puțin diferite: există companii aeriene care îți permit să îl iei cu tine în aeronavă, în timp ce altele nu te vor lăsa să faci asta. E foarte important, deci, să te informezi și să știi sigur care sunt regulile de fiecare dată.

Încearcă să îl implici în activități care să-l încurajeze să fie cât mai independent
Un copil va învăța să iubească mai mult ideea de a călători dacă îl încurajezi să ia parte, alături de tine, la tot felul de activități care să-l ajute să fie cât mai independent. Ați putea învăța, de exemplu, să construiți împreună o casă în copac. Sau să înălțați un zmeu la marginea unei păduri în care nu ați mai fost. Nu e importantă activitatea în sine, cât mai ales faptul că în acest fel micuțul tău învață să se descurce singur, iar asta îl va ajuta mai târziu să iubească și ideea de a petrece mult timp în avion sau pe alte continente, printre oameni de alte culturi.

Alege o grădiniță sau o școală care pune accent pe diversitate
Îl poți obișnui pe cel mic să fie aventurier și expunându-l unor situații și persoane cât mai diverse. Ai putea, de exemplu, să alegi să-l înscrii la o grădiniță preferată de expați. Acolo micuțul tău va cunoaște copii de naționalități diferite, lucru care îl va face curios de mic în privința altor culturi, dar și dornic să învețe mai multe despre țări îndepărtate, pe care probabil că își va și dori să le viziteze într-o zi.

Nu e foarte greu să crești un copil care să iubească ideea de a călători alături de tine. Dacă încerci să aplici câteva dintre sfaturile de mai sus, în câțiva ani vei vei ajunge, cel mai probabil, să ai cel mai bun partener de călătorie pe care l-ai putea avea vreodată: micuțul tău.

Foto: Pexels.com


891

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Nochevieja - Madrid
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Belgia  |  Romania  |  Italia  |  Austria  |  Spania  |  Malta  | 
Stiai ca?
In Egipt, inca exista pomi plantati inainte de construirea piramidelor? ... Un bizon adult poate avea o greutate de cca. 1.000 de kg....
Dictionar turistic
Pensiune completa - Full board - Masa completa (mic dejun, pranz si cina), dar exclude bauturile alcoolice sau nealcoolice.
7 recomandari