Bagajul de călătorie pentru o vacanță în Delta Dunării: ce să nu-ți lipsească din el

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Bagajul de călătorie pentru o vacanță în Delta Dunării: ce să nu-ți lipsească din el


DELTA DUNARII

În perioadele în care vrei să te recreezi și să te bucuri de concediu, Delta Dunării este o opțiune inspirată. Uite ce să nu-ți lipsească din bagajul de călătorie, astfel încât să ai o vacanță reușită aici.

Când să călătorești și ce opțiuni de cazare ai în Delta Dunării


Delta Dunării este o destinație interesantă oricând. Desigur, unii vor spune primăvara, alții vara, dar să știi că până și iarna are un farmec aparte!

În privința cazării, va trebui să stabilești dacă rămâi pe uscat sau te aventurezi în zone mai sălbatice și mai inedite ale Deltei Dunării. Localități precum Murighiol sau Mahmudia sunt ideale pentru o vacanță în care decizi să rămâi, în cea mai mare parte a timpului, în zone în care nu ai nevoie de barcă. Totuși, asta nu înseamnă că nu poți face mici excursii pe apă, spre inima Deltei. Există o mulțime de atracții și peisaje care se pot descoperi pe cale rutieră, cu mașina. De exemplu, poți face o plimbare pe pitorescul drum județean 222, poți vizita cetatea Enisala sau să descoperi satele pescărești tradiționale din Tulcea.
Pe de altă parte, dacă preferi locuri în care se ajunge doar cu barca, mașina va rămâne în debarcaderul de unde pleci. Astfel, poți alege o cazare casute Delta Dunarii în Sf. Gheorghe, unde poți avea parte de tot ce îți trebuie pentru o vacanță plăcută în natură. În plus, experiențele sunt complete în locuri precum Sf. Gheorghe sau Sulina, unde vei avea parte de apusuri și răsărituri superbe de soare. Totodată, faptul că ești aproape și de Deltă, și de Marea Neagră, este, fără îndoială, o experiență deosebită!

În funcție de traseul și cazarea pe care le vei alege, vei știi dacă iei cu tine un bagaj mai voluminos sau doar un rucsac pe care îl poți purta cu tine ușor în drumețiile fără mașină.

Ce haine sunt potrivite pentru Delta Dunării


Hainele cele mai potrivite pentru o vacanță în Delta Dunării sunt articolele vestimentare produse din materiale sintetice, respectiv haine dedicate activităților sportive. Dacă nu te împaci cu acest tip de material, alege haine din fibre naturale precum merinos, bumbac sau in.

În funcție de anotimp, pune-ți în bagaj bluză de corp, polar sau geacă de vânt. Nu uita de pălărie sau șapcă. De exemplu, vara, pentru a te feri de insolații nedorite, cel mai indicat ar fi o pălărie cu boruri mari. Genul acesta de haine și accesorii le găsești ușor în magazinele cu tematică sportivă.

Tipul de încălțăminte recomandat pentru experiențele din Delta Dunării


Încălțămintea pe care o iei cu tine în Delta Dunării trebuie să fie, în primul rând, comodă. Prin urmare, nu șlapi sau sandale cu toc.

Îți recomandăm bocanci de vară, sandale de trekking sau adidași de tip trail, cu ventilație bună. Apoi, dacă ai în plan aventuri cu barca sau partide de pescuit, pune în bagaj și o pereche de cizme sau o încălțăminte care să fie impermeabilă.

Alte obiecte și lucruri pe care să le pui în bagaj pentru un sejur reușit în Delta Dunării


Dincolo de haine și încălțăminte, uite ce alte obiecte și lucruri să ai în vedere:

● Creme de protecție solară, cu SPF ridicat. Este un produs inevitabil, care nu trebuie să lipsească din bagaj, indiferent dacă te plimbi cu barca, pe jos sau petreci timp la o piscină.
● Sprayul împotriva insectelor și creme calmante. Țânțarii apar mai ales seara și sunt activi, de regulă, 1-2 ore. În acel interval de timp ai mare nevoie de un spray anti-țânțari.
● Ochelarii de soare, cu protecție UV ridicată și polarizați.
● Huse de protecție pentru aparatura electronică pe care o iei cu tine, precum telefonul, aparatul de fotografiat sau drona. De exemplu, la Letea, Sulina sau Sf. Gheorghe vei avea nevoie de huse impermeabile pentru plimbările cu barca sau contra prafului fin care există aici.

Delta Dunării este o destinație unică de vacanță în România și, dacă te informezi și te pregătești corespunzător, vei avea parte de peisaje naturale deosebite, dar și experiențe gastronomice speciale, pe bază de pește.

Sursă foto: Shutterstock




425

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Luna fotografiei - Paris
Arta fotografica ocupa un loc de cinste in Paris, fiind apreciata probabil mai mult decat in oricare..
Grecia  |  Spania  |  Ungaria  |  Malta  |  Austria  |  Germania  | 
Stiai ca?
Marele pictor renascentist Rafael a murit la 6 aprilie 1520 -, în ziua în care a împlinit doar 37 de ani, în culmea gloriei şi a creativităţii, cu câteva săptămâni înainte ca Papa să îl ... Marele Zid Chinezesc nu este vizibil de pe luna, cu ochiul liber?...
Dictionar turistic
All inclusive (AI) - Pachet turistic oferit de hoteluri (in special cele din Turcia) care include toate cele 3 mese ale zilei, gustari si bauturi. Mesele sunt servite pe principiul bufetului suedez, in felul acesta turistii putand sa isi umple farfuria de cate ori doresc. Bauturile oferite de hotelieri sunt: apa plata si minerala, ceai, cafea, suc de fructe natural, sucuri cu acid, apa tonica, cappuccino, espresso, ciocolata calda, ceai, bere, vin local, bauturi alcoolice locale, gin, vodka, coniac, lichior; In pachetele All Inclusive intra si urmatoarele servicii: Internet, sala de fitness, aerobic, sauna, biliard, cinema, volei, baschet, mini fotbal, minigolf, teren de tenis, umbrele, sezlonguri, prosoape de plaja, jocuri de societate, canoe, animatie, mini club, seif. In general nu sunt incluse: bauturi importate, doctor, spalatorie, restaurant a la Carte, masaj, minibar, toate sporturile cu combustibil, scufundari, coafor, solar, jaccuzzi.
7 recomandari