Beneficiile ochelarilor de soare: Cum te protejeaza?

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Beneficiile ochelarilor de soare: Cum te protejeaza?


Pe lângă faptul că ochelarii de soare sunt un accesoriu care contribuie la stilul tău, au un rol extrem de important: îți protejează ochii de radiațiile ultraviolete și contribuie, în acest mod, la sănătatea ta. Există însă și alte beneficii ale purtării acestora. Iată care sunt acestea!

Există o gamă largă de modele
Ochelarii de soare sunt de mai multe tipuri, pentru a acoperi diverse necesități, deși toți se caracterizează prin faptul că protejează ochii de radiațiile ultraviolete. De la cei care au rol estetic, până la cei pentru sporturile de iarnă, gama este foarte variată și chiar îți poți alcătui o adevărată colecție. De exemplu, achiziționează o pereche de ochelari de soare Polarizen bărbați de pe Lensa.ro și îți vei accentua latura misterioasă.

Pentru o protecție adecvată, alege să porți ochelari care protejează atât împotriva radiațiilor UVA, cât și UVB, cu o formă amplă a lentilelor, care să acopere în întregime ochii.

Te protejează și de radiațiile reflectate pe suprafețe
Ar trebui să porți o pereche de ochelari de soare zi de zi, inclusiv în sezonul rece. Pe lângă faptul că la amiază radiațiile solare au o intensitate sporită față de restul zilei, dacă locuiești sau mergi într-o zonă unde reflexia luminii este ridicată, este imperios să porți ochelarii de soare.

Astfel de zone sunt cele unde există o întindere de apă sau de zăpadă, unde sunt clădiri cu multe ferestre sau sticlă, ori care sunt vopsite în alb sau alte nuanțe foarte deschise la culoare.

Reduc impactul luminii artificiale puternice
Ochii pot fi afectați și de lumina artificială puternică sau poți simți disconfort ocular la contactul cu aceasta. Dacă te numeri printre persoanele care au sensibilitate la lumină, ochelarii de soare diminuează impactul acesteia față de ochii tăi.
Sunt o idee inspirată inclusiv dacă te expui în fața reflectoarelor sau a altor surse de lumină intensă. Așadar, poartă ochelari de soare și când există riscul ca o lumină puternică să intre în raza ta vizuală.

Reduc disconfortul
Ochelarii de soare te feresc și de radiațiile ultraviolete, dar totodată reduc și disconfortul pe care îl poți simți în unele circumstanțe, cum sunt:
- Vântul puternic;
- Posibile impurități, precum particule de praf din aer, care pot irita ochii;
- Insecte sau obiecte care pot afecta ochii și care pot duce la răniri superficiale.

Sunt utili șoferilor
Ochelarii de soare pot fi purtați și de șoferi, deoarece pe timpul zilei radiațiile se pot reflecta pe diverse suprafețe, ceea ce, de regulă, creează disconfort ocular.
Atunci când se reflectă în ochi o lumină puternică, iar ochii nu sunt protejați, există chiar și riscul de a provoca accidente. Astfel, purtarea ochelarilor de soare la volan diminuează acest risc și oferă protecție vederii.

Îți încadrează armonios chipul
Ochelarii de soare, la fel ca ochelarii de vedere, pot încadra armonios chilpul, condiția fiind ca alegerea lor să fie făcută în conformitate cu trăsăturile feței. Alege tipul de rame și de lentile care îți evidențiază personalitatea și stilul.
Profită de multitudinea de modele existente pe piață pentru a deține cel puțin o pereche pentru medii și activități diverse. De pildă, unele sunt clasice, altele, ultra moderne, există și modele unisex sau care pot fi purtate în contexte sportive.

Purtarea ochelarilor de soare este importantă pe tot parcursul anului, nu doar în sezonul cald. Atunci când nu îi porți, ochii sunt expuși la radiațiile solare, care sunt una dintre cauzele ce pot duce la apariția cataractei și glaucomului, putând afecta grav vederea.

Poartă și tu ochelarii de soare favoriți și îmbină utilul, adică aspectul estetic, cu plăcutul, mai exact, cu protejarea ochilor!

Sursa foto: shutterstock.com


171

Ghiduri turistice
Evenimente
foto KlangBogen
Vizitatorii fermecatorului oras Viena se pot bucura in cadrul festivalului KlangBogen de un program ..
Franta  |  Italia  |  Malta  |  Ungaria  |  Belgia  |  Cehia  | 
Stiai ca?
Henri Coandă a inventat în anul 1933 un aparat de zbor asemănător cu o farfurie zburătoare, denumit "aerodina lenticulară".... Targu Jiu este supranumit si "orasul lui Brancusi"....
Dictionar turistic
Tichet de bagaje - Chitanta (document) emisa de caraus unui calator pentru bagajele insotit si verificat, stabilind dreptul calatorului la bagaj in cazul pierderii, servind ca dovada pentru stabilirea dreptului la compensare.
7 recomandari