TurisMALL
powered by

Busteni


BUSTENI

Busteni – un orasel presarat la poalele Muntilor Bucegi, culege anotimp de anotimp turisti in cautare de natura si aer curat. Ca este una din cele mai populare statiuni stim. Ca ofera o multime de oportiunitati de vacanta cunoastem. In cele ce urmeaza vom trece in revista obiectivele trustice pe care nu trebuie sa le ratati, odata ajunsi in acest loc.

Cascada Urlatoarea - Situata la o distanta de o ora jumatate de mers din Busteni cascada se afla la Poalele Jepilor, deasupra Poienii Tapului. Drumul catre cascada nu intampina probleme. Numele cascadei provine de la zgomotul pe care il fac apele sale care cad de la 15 metri inaltime, oferind o priveliste minunata. Exista si o legenda care ofera o alta explicatie numelui. Vuietul cascadei ar fi plansul unei pastorite care s-a aruncat de pe stanci ca urmare a unei iubiri neimpartasite.

Crucea eroilor - de pe muntele Caraiman, a fost ridicata in 1926-1928 si este inchinata eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial. Crucea are o inaltime impresionabila de 33 m iar pe timp de noapte, luminata de instalatii, devine o priveliste fermecatoare.

Casa memoriala "Cezar Petrescu" – Locul unde autorul vestitei povesti Fram ursul polar a creat cea mai mare parte din opera sa. Aici puteti gasi detalii legate de viata si scrierile sale.

Ansamblul castelului Cantacuzino - In anul 1911 a fost construit Castelul Cantacuzino si o serie de grote, cascade si fantani arteziene, toate situate in parcul al carui proprietar a fost printul Gheorghe Cantacuzino. Castelul, din punct de vedere arhitectural, figureaza in topul primelor castele din Romania. In prezent este retrocedat mostenitorilor si nu se viziteaza, insa arhitectura poate fi admirata din exterior.

Babele - monument al naturii, format de-a lungul timpului datorita ploilor si eroziunii vantului. Culmea muntoasa cu altitudinea maxima de 2.292 m (vf. Baba Mare) este constituita din conglomerate si gresii. Important obiectiv turistic de la care se poate pleca spre Vf.Omu (2.505 m), spre izvoarele si pestera Ialomitei, spre Crucea de pe masivul Caraiman, spre cabanele Piatra Arsa si Varful cu Dor.

Sfinxul - monument al naturii, format de-a lungul timpului datorita ploilor si eroziunii vantului.Stanca uriasa, singuratica este o dovada ca natura este maestru talentat si misterios.

Partia Kalinderu - este astazi una dintre cele mai moderne din tara. Lungimea partiei, destinata agrementului, concursurilor si competitiilor sportive este de 1.500 de metri, cu o panta medie de 37 % si o latime de 40 de metri.

Biserica Domneasca – Unul din obiectivele de pret al orasului Busteni, biserica este construita in piatra de cariera si are cea mai frumoasa catapeteasma, lucrata in Viena. Ridicata in 1889 este ctitorie a Regelui Carol I si a Reginei Elisabeta.


209

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Piata de Craciun - Praga
Daca optati pentru o vizita in capitala Cehiei in perioada Sarbatorilor de Iarna, nu veti regreta. O..
Stiai ca?
China are cel mai vechi calendar din lume? Editia lunara a calendarului a fost intocmita in 2600 I.Hr si are 12 semne zodiacale?... In Argentina, daca sunteti invitat acasa la cineva pentru a lua masa, este indicat sa aduceti si un mic cadou. Florile, ciocolata, sampania merg la sigur. Nu aduceti vin....
Dictionar turistic
Bungalow - Un tip de camera oferita de anumite hoteluri de lux. Bungalow-ul este pozitionat intr-o zona mai deosebita, intima, deasupra marii sau intr-o zona cu multa verdeata; ofera privelisti deosebite, are veranda si camere elegante.
7 recomandari