Calatoresti doar cu bagajul de mana? Iata ce ar trebui sa ai in vedere

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Calatoresti doar cu bagajul de mana? Iata ce ar trebui sa ai in vedere


Multe persoane care adora sa calatoreasca, dar dispun de bugete limitate, aleg sa se foloseasca doar de bagajul de mana atunci cand pleaca in vacanta. Este o modalitate foarte simpla de a face economii sau de a redirectiona banii spre alte distractii de vacanta. Pe de alta parte, sa pui tot ce ai nevoie intr-un bagaj de mana se poate dovedi o provocare. Daca si tu te-ai confruntat cu o astfel de problema, iata cateva solutii la indemana.

Alege bagajul potrivit
Cum alegi un troler, un rucsac sau o geanta potrivite pentru a fi bagajul tau de mana depinde, in mare parte, de regulile stabilite de compania aeriana cu care zbori. De regula, bagajele de mana au dimensiuni standard la majoritatea companiilor, insa exista unele care au specificatii diferite. Inainte sa te apuci sa-ti faci bagajele, verifica detaliile pe site-ul companiei aeriene cu care pleci in vacanta.

Selectia de haine
Atunci cand iti alegi hainele pe care le iei la tine trebuie sa tii cont, in mod evident, de clima tarii de destinatie. Ca sa nu fie nevoie sa impachetezi prea multe haine, alege piese care se pot suprapune sau obiecte vestimentare versatile, pe care le poti purta in mai multe ocazii. Accesorii precum o pelerina de ploaie care se strange si se face mica sunt deosebit de utile. Daca ai haine care iti ocupa mult spatiu in bagaj, include-le in tinuta pe care o vei purta in ziua plecarii. Important este sa fii practic si sa iti alegi tinute simple, pe care le poti accesoriza usor. In ceea ce priveste incaltamintea, daca nu pleci pentru mai mult de cinci zile, doua perechi ar trebui sa fie suficiente.

Ruleaza, nu impaturi
Ca sa beneficiezi de cat mai mult spatiu in bagaj, este recomandat sa rulezi hainele, nu sa le impaturesti. Facute sul si puse cu grija in rucsac sau in troller, vor ocupa considerabil mai putin spatiu in bagaj. Nu-ti face griji daca se sifoneaza. Odata ajuns la destinatie, le poti scoate din bagaj si pune pe un umeras. Daca la cazarea pe care ai gasit-o nu ai la dispozitie un fier de calcat, pune-le pe un umeras si agata-le pe cuierul din baie. Atunci cand faci dus, aburul o sa le ajute sa se netezeasca in mod natural.

Produsele cosmetice
In special pentru doamne, impachetarea cosmeticelor poate constitui o problema. In primul rand, cand vine vorba de bagaje de mana, volumul recipientelor este important, asa ca nu iti lua decat produse travel-size. In al doilea rand, nu iti lua toata trusa de machiaj cu tine. Opteaza pentru produse multifunctionale. De exemplu, o crema de protectie solara cu pigment, care poate fi folosita si pe post de fond de ten, sau un balsam de buze colorat, care poate fi utilizat si ca blush lichid. In ultimul rand, ca sa nu iti supraaglomereazi bagajul, sau ca sa nu depasesti numarul de kilograme specificat de compania aeriana, profita de produsele de igiena pe care le vei primi cu siguranta la hotel si nu mai lua altele de acasa. Daca nu vei locui la hotel pe perioada sejurului tau, ia in considerare sa cumperi unele lucruri de la supermarket atunci cand vei ajunge la destinatie. Produse precum sapunul, pasta de dinti sau gelul de dus au preturi mai mult decat accesibile si le poti gasi oriunde. E mai bine sa cheltui doi sau trei euro la destinatie decat sa platesti suprataxa de aeroport in cazul in care ai un bagaj prea greu.

Asadar, cu putina organizare, poti pleca in vacanta si doar cu bagajul de mana, fara sa te lipsesti de nimic esential.

Sursa foto: Pexels.com


324

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Sant Joan Festival
Capitala Cataloniei gazduieste unele dintre cele mai vibrante si pline de culoare festivaluri din lu..
Stiai ca?
Doar 10 % din totalul locuitorilor din Qatar sunt si nascuti in aceasta tara.... In Indonezia se gasesc cele mai multe specii de mamifere din lume, dar si cele mai multe specii de mamifere pe cale de disparitie?...
Dictionar turistic
Caravana - Grup de persoane sau de calatori care traverseaza impreuna un desert sau o regiune periculoasa. Prin extensie: a) Grup de turisti; b) Ansamblu de vehicule rutiere care se deplaseaza in grup.
7 recomandari