Calatoria cu autocarul: Intre peisaje mirifice si dureri de picioare

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Calatoria cu autocarul: Intre peisaje mirifice si dureri de picioare


În afară de deșertul gri de bitum și smoală întărită de pe autostrăzile pe care îți vei petrece majoritatea timpului atunci când călătorești cu autocarul, mii de alte culori și forme îți vor umple privirea pe parcursul orelor în șir pe care le lași în urmă împreună cu kilometrii.

Totuși dincolo de reveria dată de plăcerea drumului, dureri de picioare, oboseală și monotonie sunt printre acele lucruri care te fură foarte rapid din acea stare. Acest lucru se manifestă atunci când iei în calcul un drum lung pe care îl presupune un transport România - Germania și începi să îți pui o grămadă de probleme în ceea ce privește alegerea unei astfel de variante de a călătorii asemenea distanțe.

Sat după sat, uneori și orașe

Dacă ascultându-i pe cei de la Robin and the Backstabers îți dai seama de atmosfera unui drum întins unde singura grijă pe care o ai este foamea, vei înțelege că puține momente din viață sunt la fel de cinematice precum însăși… drumul.

Poți sta liniștit cu privirea ațintită pe geam, cu căștile în urechi și mintea plecată la cine știe ce, în timp ce alții caută să zboare fără să cheltuiască un salariu pe biletele de avion. Astfel poți să te uiți și tu pe www.tabitatour.ro ca să ajungi oriunde în Europa pentru sume mai mici de 200 de euro, dus-întors!

Așadar, dacă prețul și confortul sunt deja pe listă, atunci mai rămâne de luat în considerare ceea ce vei lua cu tine. Probabil ești familiarizat cu problema bagajelor atunci când faci o călătorie, iar dacă la avion bagajul de cală este destul de voluminos, riști ca prețul ideal găsit la bilete să pălească în fața kilogramelor în plus la cală. Tocmai de aceea, un alt avantaj al autocarului îl constituie posibilitatea de a lua cu tine tot ceea ce ai nevoie fără extra cost.

Ciudat, dar obosești chiar și de la stat degeaba

Efectul de „înțepenit în scaun” este cu siguranță cunoscut de către toată lumea și asta nu pentru că scaunele ar fi incomode, ci pentru că într-un fel sau altul, există acea nevoie de mișcare. Aspect pe care oricine îl menționează de fiecare dată când călătoria cu autocarul este adusă în discuție.

De asemenea, dependența de alți șoferi, opririle dese, timpul îndelungat sunt printre principalele cauze pentru care multe persoane preferă să renunțe la confortul unui autocar în favoarea câștigului de timp.

În funcție de dotările autocarului vei avea diferite posibilități de a-ți facilita călătoria, de a toalete și chiuvete până la spațiu suficient pentru dormit sau Wi-Fi. Dar cu toate acestea, indiferent de condiții, timpul este cam același pentru toate autocarele, iar diferența dintre un zbor direct de o oră-două și o zi este cu siguranță aspectul cel mai elocvent atunci când te gândești cum să-ți planifici călătoria.

În cele din urmă, totul depinde de preferințele tale, dacă ești dispus să sacrifici timp pentru confort, autocarul poate fi cea mai comodă și ieftină opțiune atunci când ai distanțe mari de parcurs. De asemenea, dacă nu ești un amator al călătoriilor, iar drumul nu prea îți este prieten, atunci durerile de spate, picioare și monotonia își vor găsi repede loc să-ți strice dispoziția și răbdarea, indiferent de facilitățile autocarului sau peisajele de pe geam. Dar, într-un fel sau altul, acest lucru este destul de rar și subiectiv, deoarece oricât de ezitant ai fi, călătoria cu autocarul este o poftă care vine mâncând.


93

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Piata de Craciun din Berlin
In preajma Craciunului, Berlinul stralucește in mii de luminițe, ca într-o poveste magica, in car..
Austria  |  Malaysia  |  Cehia  |  Grecia  |  Spania  |  Italia  | 
Stiai ca?
Cea mai adanca pestera din lume (masurata de la intrarea ei cea mai inalta pana la punctul sau cel mai adanc) este Pestera Voronya (sau Pestera Krubera) din Georgia (2191 m). Aceasta este si prima pes... Zana Maseluta nu este cunoscuta in Spania? In schimb, exista Zana Soricel numita Ratoncito Perez?...
Dictionar turistic
Hotel - Unitate de cazare, cu camere mobilate care se inchiriaza pe termen scurt turistilor.
7 recomandari