Care sunt tipurile de fisa medicala de care ai nevoie in Romania

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Care sunt tipurile de fisa medicala de care ai nevoie in Romania


Conform legislatiei in vigoare, exista anumite situatii in care esti nevoit sa prezinti fisa medicala. Pentru ca aceasta este doar o etapa dintr-un proces mai complex, care depinde de finalitatea urmarita, oricine isi doreste sa obtina cat mai repede fisa medicala.

Din fericire, in ultimii ani, acest proces a fost cu mult simplificat fata de procedurile anterioare, fara a-si fi redus din eficienta.

De exemplu, celor care locuiesc in Bucuresti le este foarte usor sa efectueze analizele si sa obtina fisa medicala in aceeasi zi, evitand statul la coada. Nu trebuie decat sa isi faca o programare accesand site-ul www.fisamedicala.info sau sunand la unul dintre numerele de telefon inscrise in pagina online a clinicii Standard Med.

Iata care sunt situatiile in care este obligatoriu ca participantul sa prezinte un certificat medical.

1. Fisa medicala pentru angajare;
2. Fisa medicala pentru permisul auto;
3. Fisa medicala permis portarma;
4. Fisa medicala pentru siguranta circulatiei si transport;
5. Certificat medical tip A5;
6. Certificat prenuptial;
7. Fisa medicala pentru atestarea calitatii de detectiv particular.

Descopera, in cele ce urmeaza, mai multe informatii despre fiecare tip de certificat medical, situatiile in care acesta este cerut, precum si valabilitatea fiecaruia sau alte informatii relevante.

1. Fisa medicala pentru angajare

In conformitate cu reglementarile legale actuale, cei care urmeaza sa se angajeze sau care isi reiau activitatea intr-un anumit domeniu, cei care doresc sa se autorizeze pentru exercitarea diverselor profesii, sunt nevoiti sa efectueze un anumit set de analize si, ulterior, sa prezinte certificatul care sa confirme ca sunt apti pentru meseriile dorite.

Cateva exemple de angajati carora le este solicitata fisa medicala: cadre didactice, functionari publici, contabili. De asemenea, cei care activeaza in medii de lucru periculoase, cum ar fi lucru la inaltime sau in tura de noapte, trebuie sa prezinte certificatul medical. Acesta din urma include si avizul psihologic.

2. Fisa medicala pentru permisul auto

Acest tip de certificat este necesar celor care urmeaza sa sustina examenul auto sau conducatorilor care vor sa isi reinnoiasca permisul de conducere, fie ca acesta a expirat sau a fost anulat din diverse motive. Serviciile medicale oferite de Fisamedicala.info se aplica celor interesati de permis auto de categorii A sau B.

3. Fisa medicala permis portarma

Cetatenii romani care doresc sa obtina sau sa isi prelungeasca permisul portarma (cei care doresc sa obtina sau care detin deja arme letale sau neletale) trebuie sa prezinte un certificat tip in care este stipulat ca sunt apti pentru astfel de obiecte.

4. Fisa medicala siguranta circulatiei si transport

Autorizata de catre Ministerul Transporturilor, clinica Standard Med efectueaza analize medicale menite sa mentina siguranta transporturilor. Analizele includ si examinarea psihologica a pacientilor. Un astfel de certificat trebuie reinnoit o data pe an.

5. Certificat medical A5

Cunoscut drept certificat de sanatate fizica si psihica, acesta este necesar obtinerii autorizatiei de libera practica pentru medici, asistenti medicali, precum si alte meserii incluse in aceasta categorie.

6. Certificat prenuptial

Certificatul prenuptial sau certificatul de casatorie este menit, dupa cum ii spune si numele, pentru a atesta ca cel care l-a obtinut este apt pentru casatorie. Semnat si parafat de medicul de familie, acesta are o valabilitate de 10-14 zile.

7. Fisa medicala pentru atestarea calitatii de detectiv particular

O categorie speciala a fisei medicala pentru angajare este acest certificat care confirma ca persoana care a efectuat un tip special de angajare are calitatile fizice si psihice necesare pentru a indeplini meseria propusa.


105

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul elen
Festivalul elen se desfasoara anual in perioada iunie-septembrie. Daca in trecut vechii greci juc..
Stiai ca?
FC Barcelona este cel mai mare stadion privat din lume, cu peste 100.000 de locuri? Stadionul este unul dintre cele mai vizitate puncte turistice din Barcelona?... Vulcanul Paricutin din Mexic a avut cea mai rapida dezvoltare. Dupa o saptamana de activitate conul a atins inaltimea de 150 m....
Dictionar turistic
Festival - Ansamblu de manifestari artistice sau de spectacole, de inalta tinuta, organizat in acelasi loc sau in aceeasi regiune, intr-o anumita perioada.
7 recomandari