TurisMALL
powered by

Castele de poveste din Irlanda


Castelele din Irlanda sunt intruchiparea grandorii, a istoriei bogate si a arhitecturii maiastre. Haideti sa facem o plimbare prin peisajul rural irlandez si sa ne oprim la unele dintre cele mai somptuase castele unde istoria este sadita in fiecare piatra iar personajele si unde personalitatile ce le-au locuit contribuie la faima, misterul sau chiar teroarea ce le invaluie.

Cele mai populare castele ale Irlandei sunt Bunratty si Blarney, fiind si cele mai vizitate atractii turistice din afara Dublinului. Bunratty este situat in districtul Clare aflat in apropierea Raului si aeroportului Shannon. Castelul este faimos pentru banchetele tinute si oaspetii de seama ce ii trac pragul. Scarile in spirala si temnitele periculoase sunt atractiile majore ale castelului.Turistii se inghesuite sa ajunga la Castelul Blarney pentru a saruta Piatra Blarney. Prin aceasta se spune ca vei avea o multime de noroc si vei deprinde tehnica elocventei specifica neamului irlandez. Castelul a fost ridicat in secolul al 10-lea si renovat in 1210.Situat pe coasta Antrim, Castelul Ballygally are o istorie ce dateaza inca din 1625. Turnul central al acestui castel auster este cunoscut a fi bantuit de stafia Doamnei Isobel Shaw, care se spune ca ubisnuieste sa joace farse oaspetilor, ciocaninu-le noapte pe la usa si deschizandu-le geamurile camerelor.Castelul Dromoland a fost casa descendentilor Marelui Rege al Irlandei. In prezent acesta este un maiestuos hotel de lux ce pune la dispozitie in jur de 100 de camere. Printre lucrurile inedite din acea zona se numara si un sport mai ciudat numit Falconry, activitate roiala.Castelul Belfast este situat la 130 de metri deasupra nivelului marii pe Dealul Pesterii si ofera una dintre cele mai frumoase privelisti din Irlanda. Magazinul de antichitati din castel ramane o atractie majora pentru turistii din intreaga lume.Castelul Cahir - Acesta este unul dintre cele mai mari castele din Irlanda. Castelul Cahir este situat pe o insula stancoasa de pe raul Suir. Acest castel se afla, de asemenea, printre preferintele turistice majore. Conor O'Brien, Printul de Thomond, l-a construit in anul 1142.Alte edificii faimoase includ Catedrala Sfantului Patrick, institutie istorica ce strange peste 300.000 de vizitatori anual. Cei mai multi dintre acestia vin in special in timpul Simpozionului tinut pentru Jonathan Swift care a fost vicar intre 1713-1745.

Iubitorii literaturii lui Oscar Wilde pot sa ii admire chipul imortalizat intr-o statuie, in Dublin, aceasta prezentandu-l pe scriitor odihnindu-se pe o piatra.

Stancile lui Moher ii atrag pe aventurieri. De pe aceste stanci poti vedea Atlanticul intrucat se ridica pana la 214 metri deasupra nivelului marii. Pentru a ajunge in varf cei temerari trebuie sa se lupte cu frigul patrunzator si ceata densa.
5551

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Piata de Craciun - Praga
Daca optati pentru o vizita in capitala Cehiei in perioada Sarbatorilor de Iarna, nu veti regreta. O..
Franta  |  Austria  |  Belgia  |  Cehia  |  Grecia  |  Italia  | 
Stiai ca?
Premiile Nobel au fost create de savantul si omul de afaceri suedez Alfred Nobel –inventatorul dinamitei – care, in testamentul sau, a cerut ca veniturile imensei sale averi sa fie oferite in fiec... In Capo Verdeeste cea mai mare densitate de femei din Africa: 100 de femei la 87 barbati?...
Dictionar turistic
Bilet familial - Bilet special, eliberat membrilor unei familii care efectueaza aceleasi parcurs si care implica, in general, conditii speciale de tarif si utilizare.
7 recomandari