Cat de bine stii sa iti faci planurile de vacanta?

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cat de bine stii sa iti faci planurile de vacanta?


Suntem deja la jumatatea anului si partea cea mai distractiva abia acum incepe. Fie ca preferi o vacanta la mare sau la munte, ca poti fugi doar doua zile de la birou sau te asteapta un concediu de doua saptamani, planurile trebuie facute cel putin cu atentie, daca nu se poate din timp.

Desi locatiile de inchiriat in zonele turistice s-au inmultit in ultimii ani, cele cu un raport bun calitate/pret sunt greu de gasit disponibile, mai ales vara. Astfel, trebuie sa te gandesti cu mare atentie ce anume iti doresti de la urmatoarea ta cazare.

Ultimii ani, marcati de pandemie, ne-au obisnuit sa nu ne mai facem planuri pe termen lung, dar iata ca lucrurile au revenit la normal si, odata cu aceasta normalitate, a revenit si fuga noastra zilnica. Autobuzele sunt din nou arhipline, la supermarket stai la coada cateva minute bune, indiferent cate case sunt deschise, iar locatiile bune de cazare sunt rezervate cu suficient timp inainte ca tu sa nu mai gasesti disponibilitate daca nu te organizezi din timp.

Iata cateva aspecte importante de care sa tii cont cand iti cauti urmatoarea cazare:

1. Esti fan self check-in sau preferi un concierge?
Pe scurt: vrei sa inchiriezi o locatie doar pentru tine si ai tai (apartament in regim hotelier sau casa de vacanta) sau vrei sa beneficiezi de serviciile personalului pensiunii sau al hotelului pentru a te simti un oaspete de seama? Este ok sa iti placa ambele variante, diferenta o face starea de spirit.

Tot mai multi turisti au experimentat cu succes vacantele in locatii de tip self check-in, dar iubesc in continuare si pensiunile cu gazde primitoare si hotelurile cu multe stele si cu personal profesionist. Cei care nu au avut inca nicio vacanta in locatii cu self check-in trebuie sa stie ca acestea sunt sigure, proprietarii investind in kituri de camere de supraveghere performante in zonele exterioare.

2. Mananci la locatie sau cauti restaurante pe internet?
Daca optezi pentru o pensiune sau un hotel, de cele mai multe ori ai posibilitatea de a rezerva o cazare cu micul dejun inclus. Daca nu vrei sa pierzi timpul cautand pe internet sau direct pe strazi, poti opta pentru a manca toate mesele la locatie, mai ales daca ai mai fost acolo si cunosti deja bucataria. Daca iti doresti sa experimentezi cat mai mult din bucataria locala a zonei, este bine sa cauti recomandari pe internet pentru restaurante cu review-uri bune.

3. Aproape de centru sau un design interior luxos?
Se spune ca in viata nu le poti avea pe toate. Din fericire, in privinta locatiilor de cazare nu este valabila aceasta lozinca. Le poti avea pe toate: amplasament excelent si un design desprins din revistele glossy, dar intrebarea este daca esti dispus sa platesti pretul solicitat.

Nevoile difera de la om la om si de la vacanta la vacanta. Nu exista reguli in privinta preferintelor, dar exista cateva caracteristici comune. O familie cu copii mici este firesc sa caute o locatie aproape de mare sau de centrul statiunii, pentru a nu isi scoate masina din parcare pentru a ajunge la plaja. Cuplurile tinere au ceva mai multa energie de consumat in vacanta si nu sunt deranjate de o cazare ce implica o distanta mai mare de deplasare, atat timp cat interiorul este amenajat cat mai luxos.


Planurile de vacanta sunt perfecte, mai ales in perioadele in care rutina zilnica ne sufoca. Simplul fapt ca te gandesti la urmatoarea ta vacanta iti poate ajuta subconstientul sa depaseasca mai usor perioadele grele. Si pentru ca planurile nu costa nimic, iti poti face cat de multe doresti.

Sursa foto: Shutterstock.com


413

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Balurile vieneze
Balurile vieneze reprezinta cele mai vechi si renumite evenimente care au loc in capitala Austriei. ..
Spania  |  Belgia  |  Malta  |  Germania  |  Romania  |  Grecia  | 
Stiai ca?
Desertul unde s-a inregistrat cea mai lunga perioada secetoasa este Atacama, unde ploaia a revenit dupa 400 ani? ... Premiile Nobel au fost create de savantul si omul de afaceri suedez Alfred Nobel –inventatorul dinamitei – care, in testamentul sau, a cerut ca veniturile imensei sale averi sa fie oferite in fiec...
Dictionar turistic
Potential turistic - Este format din totalitatea factorilor de atractie din teritoriu. Acestia sunt formati din: - obiective ale fondului turistic natural care apartin reliefului, climei, apelor, invelisului biogeografic; - obiective ale fondului turistic antropic, care pot fi cultural-istorice, obiective economice, politico-adminstrative, vestigii arheologice, monumente istorice sau arhitectonice, colectii de arta, colectii stiintifice, valori etnografice si folclorice, obiective stiintifice si religioase care sunt rezultatul evolutiei civilizatiei umane intr-un teritoriu anume.
7 recomandari