Ce ar trebui sa stii inainte sa iti construiesti o casa de vacanta?

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Ce ar trebui sa stii inainte sa iti construiesti o casa de vacanta?


Propria casa de vacanta inseamna ca poti merge in vacanta fara sa trebuiasca sa mai fii conditionat de locatie, cazare si costuri care iti depasesc bugetul. Inseamna, totodata, un mod eficient de a obtine un venit suplimentar prin inchirierea sa in perioadele in care tu nu esti acolo. Mai mult, inseamna un bun pe care il poti valorifica in foarte multe moduri. Pentru a te bucura de toate aceste beneficii, trebuie sa aplici cateva masuri esentiale chiar inainte de constructia casei.

Terenul
Este recomandat sa acorzi suficient timp si energie pentru a alege locul potrivit in care sa ridici aceasta cladire - la mare sau la munte sunt optiuni prea vagi. Gandeste-te la transport, traficul din zona, posibile autostrazi care se construiesc in apropiere. Vecini, distante, magazine si orice fel de utilitati care pot sa-ti fac viata mai usoara.

Apoi, analizeaza in amanunt imprejurimile din punct de vedere geografic. Microclimatul din zona, solul si sursa de apa sunt cel putin la fel de importante precum este costul terenului.

Fiind o casa de vacanta, vrei sa ai o curte spatioasa si bine pozitionata. Pe de alta parte, un teren prea mare implica eforturi sustinute de intretinere - de la amenajare, plantare, plivire, sadire, irigare si pana la tunderea gardului viu, a copacilor si intretinerea uneltelor de gradina.

Nu ignora costurile pregatitoare santierului, cum este ridicarea gardului care delimiteaza terenul. Daca il faci din lemn, trebuie sa te asiguri ca structura de sustinere este suficient de puternica pentru a rezista intemperiilor, dar si sa iei in calcul intretinerea anuala cu vopsea si alte substante de protectie.

Poti alege si o varianta mai putin costisitoare, cum este un gard din plasa cu stalpi de metal ingropati in beton. Tevile patrate sunt o solutie frecvent utilizata pentru a construi stalpii. Metalul este mai rezistent in timp si mai ieftin atat din punct de vedere al achizitiei, cat si al mentenantei.

Urmeaza apoi variantele de gard turnat, din pietre de rau si alte solutii pe care ar trebui sa le iei in calcul, orientandu-te dupa bugetul alocat.

Pregatirea casei
O casa de vacanta ar trebui sa fie, in primul rand, mai mica decat una de locuit. Numarul camerelor, inaltimea casei si elementele de design trebuie sa fie in acord cu scopul cladirii. Daca vrei sa ai un loc unde sa te retragi in weekend sau unde sa te bucuri de un concediu deosebit din cand in cand, atunci nu prea ai nevoie decat de un living, doua dormitoare, o bucatarie si o baie.

Daca te gandesti la un spatiu pe care sa-l valorifici prin inchiriere, atunci investitia initiala poate fi mai mare, fiindca vei putea amortizata o parte din costuri.

Alegerea materialului folosit pentru constructia casei ar trebui sa fie facuta in functie de urmatoarele criterii:
● sursa de lemn din zona;
● sursa de piatra din zona;
● umezeala si variatiile meteorologice;
● bugetul disponibil;
● costuri de intretinere;
● izolatia termica si fonica;
● incalzirea casei.

Fundatia casei este un element esential, care odata proiectat si construit in conditii optime iti va garanta durabilitatea intregii cladiri. Facuta corect, fundatia tine departe umezeala de interiorul casei, sustine in mod adecvat structura si permite construirea sigura a nivelurilor.

Pentru urmatoarele niveluri poti folosi metoda clasica de turnare a stalpilor de sustinere sau poti veni cu alternative mai eficiente din punct de vedere al timpului si banilor investiti. Casa de lemn poate fi o varianta. Folosirea tevilor patrate care sa sustina niste pereti din placi prefabricate poate reprezenta o alta solutie.

Este important sa fii constient - cu cat casa ta de vacanta se apropie mai mult de structura unei case de locuit, cu atat costurile cresc si investitia devine poate prea greu de suportat. Mergi pe ideea ca mai putin este mai mult si asigura-te ca, dupa ce ai facut un plan, te tii de el.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/qvBYnMuNJ9A


178

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Pietele de Craciun din Viena
In fiecare an,incepand cu mijlocul lunii noiembrie si pana la Craciun, cele mai frumoase locuri din ..
Cehia  |  Turcia  |  Grecia  |  Italia  |  Ungaria  |  Spania  | 
Stiai ca?
Timisoara este supranumita si “Mica Viena”, denumirea fiind datorata vietii culturale bogate, a vestigiilor istorice, a cladirilor datand din secolul 18. ... Multe dintre cele mai faimoase si mai scumpe picturi ale lumii apartin pictorilor renascentisti italieni: Michelangelo, Leonardo da Vinci, Boticelli si Rafael. Monalisa lui Leonardo de Vinci (Muzeu...
Dictionar turistic
Croaziera - Calatorie turistica pe mare (ocean) cu vapoare dotate cu cele mai moderne spatii de cazare si care ofera servicii de inalta calitate. Itinerariul este stabilit de agentia de voiaj si este prevazut cu escale pentru vizitarea unor obiective.
7 recomandari