TurisMALL
powered by

Ce facem 7 zile in Insula Creta?


Din toate cele peste 2000 de insule pe care Grecia ni le pune la dispozitie -- Corfu, Samos, Santorini sau Mykonos -- fara indoiala, Creta este cea mai mare. Este un loc care abunda cu o multime de lucruri, de la forturi istorice, la mancaruri traditionale si peisaje neimaginabile. Cea de-a cincea cea mai mare insula din Marea Mediterana, a fost locul de nastere al celei mai vechi civilizatii din Europa, care a inflorit in anul 2700 i. Hr. Locurile pe care ai sa le vizitezi in Grecia fac legatura dintre mitologia greaca si peisajele minunate. Departe de continent, insula este presarata cu munti si chei, si are unele din cele mai frumoase plaje pe care le vei admira vreodata.

OcaziiTuristice, o agentie de turism ce se dedica tuturor celor ce doresc sa calatoreasca confortabil si care vor sa isi planifice vacantele din timp, este aici pentru a-ti divulga din secretele sale. Ce poti face in Creta atunci cand ajungi aici? Stai la plaja? Ramai la hotel sa te relaxezi? Sau doresti sa descoperi cele mai frumoase comori pe care insula le ascunde? Daca raspunsul la ultima intrebare este afirmativ, atunci urmareste ghidul pe care compania OcaziiTuristice l-a pus la cale pentru ca tu, impreuna cu familia ta, sa te bucuri cu adevarat de Creta.

Fara indoiala, insula este destul de mare, ceea ce inseamna ca vei avea nevoie mai mult decat de un weekend sa poti sa o vizitezi. Am putea spune ca nici o luna nu ti-ar ajunge sa vezi tot, insa daca stai o saptamana, vei avea timp suficient cat sa vezi cele mai frumoase lucruri din Creta.

Viziteaza Knossos
La cativa kilometri sud de capitala moderna a Cretei, Heraklion era capitala Cretei minoice. Knossos este numele unui palat si a orasului sau cuprinzator, care a avut o populatie de pana la 100.000 in secolul al XVIII-lea i.Hr. Palatul a fost construit in urma cu peste 3000 de ani si prezinta in mitologia greaca scaunul regelui Minos, care a dat lui Daedalus un labirint pentru a-si tine fiul, Minotaurul.
Knossos a fost afectat de catastrofe repetate cum ar fi invazii, cutremure si Eruptia Traniana in jurul anului 1625 i.Hr. A fost excavata pentru prima data in 1900 de arheologul britanic Arthur Evans, care a restaurat o parte din arhitectura si fresce.

Muzeul Arheologic Heraklion
Pentru a intelege pe deplin cea mai veche civilizatie din Europa, nu cauta mai departe de Muzeul arheologic remarcabil al orasului Heraklion. Aceasta are cea mai mare colectie de artefacte minoice din orice muzeu si are 20 de camere in ordine cronologica.

Vei incepe cu perioada neolitica, cu mult inainte de construirea palatelor din Creta, iar in urmatoarele incaperi vei gasi bijuterii, figurine liturgice, vase, arme si armuri. Frescele intregi au fost transferate la muzeu de pe site-urile minoice din Creta, precum si figurina emblematica a fildesului de la taurul din palatul Knossos.

Un artefact care ramane un mister este discul Phaistos, cu diametrul de 15 cm si acoperit cu simboluri aranjate intr-o spirala. O alta piesa cu inscriptii ciudate este Axa Arkalochori, gasita in pestera cu acelasi nume si gravata cu 15 simboluri.

Samaria Gorge
Platoul Omalos este ceva care va ramane cu tine pentru o viata. Inaltimea de 16 kilometri incepe pe o platforma de vizionare aflata in partea de jos a unui traseu circular. Pe drum, raul se va restrange intr-o intindere numita "Portile" sau "Portile de Fier", unde se intinde cheiul la doar patru metri. La sfarsitul defileului sunt inca trei kilometri pana la satul de coasta Agia Roumeli, unde poti lua bacul spre Sougia in vest sau Sfakia in est.

Orasul vechi Rethymno
Cel de-al treilea cel mai mare oras din Creta are tot ceea ce e necesar pentru a fi numit cel mai bine conservat oras vechi de pe insula. Initial, in spatele zidurilor, aleile stramte si pietruite ale orasului au fost amenajate in secolul al XIV-lea, cand Creta se afla in mainile Republicii Venetia. Daca o cladire poate rezuma istoria tumultuoasa a lui Rethymno, este Moscheea Neratze. Aceasta si-a inceput viata ca o biserica venetiana, inainte de a deveni o moschee de aproape 300 de ani pana in anul 1925.

Monumentele venetiene care au supravietuit in Rehtymno includ Loggia din secolul al XVII-lea (convertita, de asemenea, intr-o moschee de catre otomani) si Fantana Rimondi din 1629, incadrata de doua perechi de coloane corintice langa un arc gotic.

Daca doresti sa afli mai multe despre Creta, cat si alte locuri care sunt pe bucket list-ul tau, atunci viziteaza ocaziituristice.ro sau trece pragul agentiei de pe Bulevardul Macheru, Sector 1, Bucuresti.


98

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Fete de Saint Nicolas - Bruxelles
Fete de Saint Nicolas sau Sarbatoarea Sfantului Nicolae este un eveniment asteptat cu entuziasm de c..
Belgia  |  Grecia  |  Austria  |  Malta  |  Spania  |  Romania  | 
Stiai ca?
Cea mai veche rochie din lume are peste 5.000 de ani si a fost facuta in Egipt?... Stiai ca in Romania speranta de viata la nastere este de 72.5 ani (69 ani pentru barbati si 76 ani pentru femei)?...
Dictionar turistic
Telecabina - Instalatie mecanica de transport pe cablu intre 2 locatii intre care exista o diferenta de nivel, avand o cabina inchisa, cu o capacitate cuprinsa intre 10-200 persoane.
7 recomandari