Ce faci cand iti cedeaza bateria auto?

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Ce faci cand iti cedeaza bateria auto?


A venit sezonul rece, iar atunci cand iti e lumea mai draga, masina nu iti mai porneste sau porneste extrem de greu, iată si primul semn ca bateria urmeaza sa cedeze. Primul lucru la care te gandesti este „mi-a murit bateria”, cauti pe cineva cu o masina sa iti dea curent sa ajungi pana la locul de munca si pana la sfarsitul programului gasesti tu o solutie pentru aceasta problema. Unii spun ca de vina pentru uzura bateriilor auto sunt temperaturile mult prea scazute, in timp ce altii sustin ca de fapt nu ne-am confrunta cu astfel de situatii daca am schimba bateria o data la 4-5 ani, asa cum este normal. In orice, caz, bateria este considerata inima masinii, motiv pentru care ar trebui ingrijita foarte bine si verificata periodic.

Cand sa schimbi bateria?
Una dintre cele mai mari greseli ale soferilor este sa schimbe bateria auto doar atunci cand ea cedeaza de tot si refuza sa mai porneasca. Alege baterii auto durabile care au o durata de viata chiar si de 7 ani, insa dupa 7 ani tot va trebui sa o schimbi cu una noua daca vrei ca masina ta sa fie inca functionala. Atunci cand iti cumperi o baterie auto noua trebuie sa consulti manualul masinii pentru a respecta indicatiile specificate referitoare la baterie. Acest lucru este esential, mai ales daca vrei sa te bucuri de o baterie auto durabila. Tipul de acumulator trebuie sa fie ales in functie de amperaj si dimensiuni (este indicat sa alegi un acumulator cu o capacitate mai mare, dar nu mai mare cu 30% peste cea prescrisa fabricant). Inainte de a cumpara bateria auto, citeste foarte bine certificatul de garantie cu fiecare pas referitor la montarea, intretinerea si garantia propriu-zisa a bateriei auto.

Dupa ce ai cautat bine pe un site de piese auto si ai cumparat exact bateria auto potrivita pentru masina ta, trebuie sa efectuezi verificarea tehnica obligatorie impusa la cumparare, respectand instructiunile din manualul de montaj. Un lucru important de mentionat este faptul ca garantia bateriei auto se poate pierde daca s-a defectat in urma unui montaj incorect, tocmai de aceea, specialistii recomanda montarea bateriei auto intr-un service specializat. Daca totusi te decizi sa o montezi singur, ai grija sa deconectezi tot echipamentul electric pentru a evita un eventual scurt circuit.
Bateriile auto durabile sunt cele care sunt intretinute. Multi soferi monteaza bateria si uita de ea pana ce da primele semne de cedare. Orice sofer care are grija de masina lui ar trebui sa stie ca din cand in cand, de 1-2 ori pe luna, ar mai trebui sa ridice capota si sa verifice bateria, mai exact tensiunea bateriei. Iata alte sfaturi de intretinere a unei baterii auto:

 • Nu opri niciodata motorul la semafor sau daca stationezi undeva mai putin de 2-3 minute.

 • Cand te urci in masina, inainte de a porni motorul, asigura-te ca sunt opriti toti consumatorii de curent cum ar fi farurile, sistemul audio sau aerul conditionat.

 • Verifica des tensiunea bateriei si daca aceasta este mai mica de 12.5 volti, las-o pe redresor timp de 2-3 ore pentru a te asigura ca va functiona in conditii optime.

 • Pe timp de iarna, punerea bateriei pe redresor timp de 2-3 ore este o activitate preventiva pentru a evita inghetarea bateriei in zilele si noptile cu temperaturi extrem de scazute.

 • Inainte de a iesi din masina, asigura-te ca toti consumatorii de curent sunt opriti. In caz contrar, s-ar putea ca a doua zi dimineata sa ai o surpriza si sa nu iti mai porneasca masina si sa o iei astfel de la capat.


 • Foto: pixabay.com


  367

  Ghiduri turistice
  Evenimente
  foto Piata de Craciun - Praga
  Daca optati pentru o vizita in capitala Cehiei in perioada Sarbatorilor de Iarna, nu veti regreta. O..
  Spania  |  Cehia  |  Germania  |  Romania  |  Italia  |  Franta  | 
  Stiai ca?
  Cel mai lung curs de apa din Australia este Murray ce masoara 2.500 de km.... Plajele de nudisti pot fi periculoase pentru navele care circula in apropierea lor? Un iaht cu 60 de persoane la bord s-a rasturnat pe tarmul texan al Golfului Mexic dupa ce toti pasagerii s-au ingram...
  Dictionar turistic
  Terminal - Zona a aeroportului unde sosesc pasagerii si unde acestia prezinta un act de identitate pentru a primi permisiunea de a intra in tara.
  7 recomandari