Ce posturi sa abordezi atunci cand faci exercitii pe o saltea de yoga?

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Ce posturi sa abordezi atunci cand faci exercitii pe o saltea de yoga?


Daca vrei sa te mentii in forma si sa te bucuri de o sanatate infloritoare pana la adanci batraneti, ai nevoie doar de o saltea yoga pe care o poti folosi pentru rutina zilnica de exercitii de yoga, pilates sau Tai Chi. Cu perseverenta, determinare, o alimentatie echilibrata, odihna si miscare fizica, ai obtinut reteta completa pentru un corp sanatos!

Iata cateva exercitii si practici pe care le poti lua in considerare!

Exercitiu pentru tricepsi si pectorali
Realizand 3 seturi din acest exercitiu de cate 12 ori, pui la lucru tricepsii si pectoralii. Aseaza-te cu bazinul pe podea cu genunchii indoiti si calcaiele si palmele pe covorasul de yoga. Indreapta bratele si, simultan, ridica bazinul de pe podea. Indoaie coatele si coboara simultan bazinul, oprindu-te pe podea.

Exercitiu pentru tricepsi, deltoizi si pectorali
Realizand cate 3 seturi din acest exercitiu de cate 10-12 ori, pui la lucru tricepsii, deltoizii si pectoralii. Aseaza-te pe podea, pe o saltea de yoga, cu fata in jos, cu palmele in dreptul umerilor si degetele intinse. Incordeaza muschii fesieri si sprijina-te pe degetele de la picioare. Flexand bratele, executa ridicari si coborari usoare.

Fandari laterale de picioare
Este un exercitiu pentru picioare si muschii spatelui pe care ar trebui sa il executi de cate 20 de ori pe fiecare parte pe un covoras de yoga. Incepe prin a te aseza pe o parte cu capul sprijinit pe mana si picioarele indoite si usor aduse in fata. Ridica piciorul de deasupra mentinandu-l drept apoi coboara-l la nivelul soldului.

Exercitii de yoga
Indiferent daca ai sau nu experienta, cu o saltea de yoga si un laptop iti poti crea o rutina extrem de benefica de posturi. Acestea te vor ajuta sa ameliorezi anxietatea, durerile cauzate de artrita si sa iti cresti mobilitatea.

Practica yoga este recunoscuta pentru avantajele pe care le are pentru sanatate, fiind o metoda de a crea o legatura armonioasa intre corp si minte. Poti incepe prin a te abona la un canal cu posturi de yoga pentru incepatori.

Calatoria este lunga si necesita perseverenta si determinare. Vei incepe cu posturile usoare care nu te solicita prea mult si, in timp, vei ajunge la asane complexe care necesita echilibru si atentie.

Pilates
O saltea de yoga poate fi utila si pentru Pilates, care este o combinatie intre forta, flexibilitate si cardio. Se bazeaza pe utilizarea greutatii corporale pentru mentinerea echilibrului si te ajuta sa arzi un numar mare de calorii.

De asemenea, Pilates imbunatateste postura, intareste articulatiile si tonifica muschii. Daca esti incepator, alege sa urmaresti videoclipuri cu rutine de exercitii usoare pe care le poti executa acasa, iar, dupa o perioada, orienteaza-te catre antrenamentele mai solicitante.

Tai Chi
Exercitiile de Tai Chi sunt perfecte pentru echilibrarea energiilor, cresterea fortei musculare, dezvoltarea echilibrului si a flexibilitatii si imbunatatirea activitatii mentale.

Daca esti incepator in Tai Chi, poti urmari videoclipuri care te introduc in aceasta practica straveche, prezentandu-ti miscarile de baza.

In concluzie, cu o saltea yoga ai posibilitatea de a crea un program de exercitii usor de executat acasa. Totodata, poti opta pentru oricare din domeniile de mai sus sau poti alege sa faci o combinatie intre acestea.


138

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Fete de Saint Nicolas - Bruxelles
Fete de Saint Nicolas sau Sarbatoarea Sfantului Nicolae este un eveniment asteptat cu entuziasm de c..
Franta  |  Germania  |  Ungaria  |  Cehia  |  Austria  |  Romania  | 
Stiai ca?
Canalul Sfantul Laurentiu reprezinta cel mai lung canal fluvio-maritim artificial. A fost numit astfel dupa raul Sfantul Laurentiu. Canalul Sfantul Laurentiu permite navelor sa calatoreasca de la O... Alexandru Ciurcu a construit in anul 1886 prima ambarcatie cu reactie din lume....
Dictionar turistic
Cea mai buna disponibila - Best available - Expresie utilizata in cerintele de rezervare si confirmari, prin care se solicita si respectiv se rezerva cel mai bun tip de camera libera pentru perioada rezervata. Trimiterea cererii de rezervare implica angajamentul clientului de a plati tariful aferent.
7 recomandari