Ce sa alegi intre aparatele de aer conditionat si ventilatoarele de camera?

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Ce sa alegi intre aparatele de aer conditionat si ventilatoarele de camera?


Zilele toride de vară sunt perfecte pentru plajă, un bronz ideal, servirea unui cocktail rece… însă cum rămâne când trebuie să stai neapărat acasă să lucrezi iar afară sunt 30+ grade Celsius. Nu mai încape îndoiala: un evantai nu face față și este și destul de incomod să îl manevrezi constant. Opțiunile cele mai la îndemână pentru a răci locuința sunt aparatele de aer condiționat sau ventilatoarele de cameră. Desigur, ambele soluții sunt eficiente în răcorirea aerului, însă trebuie să știi care le sunt avantajele și dezavantajele pentru a alege varianta ideală pentru confortul tău.

Dacă pe timpul zilei poțăi bea o limonadă rece sau să te adăpostești în zonele ferite de raza direct a soarelui din locuință, ei bine pe timpul nopții o temperature excesiv de ridicată îți poate crea probleme de sănătate. Dacă te tentează investiția într-un aparat de aer condiționat, trebuie să știi că te costă mult mai mult decât prețul produsului. Aerul condiționat consumă foarte multă energie eletrică, iar pe timpul verii aceasta se acentuează cu atât mai mult prin utilizarea preponderentă. Cu toate acestea, aerul condiționat menține temperatura constantă în locuință și are o putere mare de racire. Trebuie să știi că tot acest aparat este responsabil și pentru răcelile frecvente și durerile de cap inexplicabile, mai ales atunci când ești în direcția din care bate aerul rece. Poziționarea aparatului trebuie să fie făcută cu mare precizie și nu trebuie orientată către alte aparate electrice și electrocasnice întrucât le poate afecta funcționarea propice.

În cazul ventilatoarelor de cameră, fie că vorbim despre cele standard, ce pot fi folosite oriunde în casă sau sunt încorporate în lustră, consumul implicat este cu mult mai mic decât cel al aerului condiționat. Acesta din urmă raceste aerul, pe cand ventilatorul se bazează pe circulația aerului și răcirea acestuia. Astfel, aceste ventilatoare de cameră disipă caldura produsă de organism și evaporă transpirația de pe piele, producând senzația de răcorire. Acesta nu scade temperatura camerei, ci ajută la filtrarea aerului și producerea efectului de răcorire. Pentru că nu produce efecte decat atunci când te afli în zona sa de acțiune, nu este cazul să îl lași pornit când lipsești de acasă, așa cum ai face cu aparatul de aer condiționat. Mai mult, alege ventilatoare pentru camera care au elicea cu o circumferință de dimensiuni mai mari pentru că, implicit, puterea de ventilație a sa va fi considerabil mai mare.

Totuși, există câteva sugestii pentru a îmbina cele două soluții de racire a aerului într-un mod eficient și economic. Ventilatorul de tavan, spre exemplu, poate spori efectul aerului condiționat, economisind bani. Deși termometrul nu va demonstra că ventilatorul ajută la scaderea temperaturii, acesta va potența răcirea produsă de aerul condiționat, fără să fie nevoie ca aparatul să meargă încontinuu. Nu uita sa oprești ventilatorul atunci când nu te afli în încăpere pentru a nu funcționa fără utilitate! În momentul în care faci investiția într-un aparat de răcorire fii în cunoștință de cauză cu câteva aspecte: dimensiunea camerei în care va fi poziționat, capacitatea sa de a răci, consumul de energie, dar și costurile pe care ești dispus să le suporți.


259

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Turismul online ajuta la cresterea pietei de turism din Romania
Piata de turism online din Romania a explodat in ultima vreme, agentiile de turism incepand sa explo..
Stiai ca?
Africa este cel mai sarac si slab dezvoltat continent, in ciuda bogatiei si a resurselor naturale?... Un tribunal din Suedia a amendat-o pe Elizabeth Hallin cu suma de 680$ pentru ca si-a botezat fiul "Brfxx ccxxmrnp cccclllmmnprxxelmnckssqlb11116". Mamica ofensata nu s-a dat batuta si a fac...
Dictionar turistic
Pax - Prescurtare folosita de agentiile de turism insemnand numar de turisti sau persoane. Ex: 10 Euro/noapte/pax = 10 Euro/noapte/persoana.
7 recomandari