TurisMALL
powered by

Cele mai bizare muzee


NEW ORLEANS

Muzeul Penisului, Islanda

Situat in Husavik, intr-un orasel pescaresc, Muzeul Penisului are un patrimoniu impresionant de 275 falusuri animalice. Cele mai mari exponate provin de la o balena (170 cm), o morsa canadiana si fuduliile unui taur.

Muzeul Toaletei, SUA

Muzeul Toaletei se afla in orasul american Worcester si ofera turistilor numeroase exemple de toalete, unele dintre ele de la inceputul secolului XIX. Muzeul are in patrimoniu toalete din portelan, din lemn si chiar veti gasi aici si hartie igienica din 1800. Muzeul fascineaza si distreaza turistii inca din 1979.

Muzeul Istoric de Voodoo New Orleans, SUA

Muzeul Istoric de Voodoo New Orleans a fost infiintat pentru a arata tuturor practicile traditionale ale Voodoo si, in special, obiceiurile din New Orleans. Muzeul aduce laolalta practici antice si moderne ale Voodoo.

Muzeul Menstruatiei, SUA

Americanii sunt experti in muzee ciudate... Muzeul Menstruatiei este un alt muzeu atipic se afla in Washington si este dedicat ritualului si culturii menstruatiei. Vizitatorii au ocazia de a urmari evolutia absorbantelor si a lenjeriei feminine. In muzeu sunt expuse peste 1000 de reclame din intreaga lume.

Muzeul Dispozitivelor Medicale Indoielnice, SUA

Muzeul Dispozitivelor Medicale Indoielnice a expus, de-a lungul anilor, cele mai haioase si inspaimantatoare aparate medicale. Printre cele mai interesante aparate amintim de aparatul cu pompa si pedala pentru marirea sanilor, indreptatorul de nasuri, McGregorRejuvenator ( un aparat complex, destinat intineririi cu ajutorul unui arsenal intreg de metode, bazate pe magnetism, unde radio, radiatii infrarosii si ultraviolete). In 2002, muzeul a fost inchis, iar toate aparatele au fost donate Muzeului de Stiinta din Minnesota.

Muzeul Parul Leilei, SUA

In oraselul independence, Missouri se afla un alt muzeu ciudat dedicat parului. Parul Leilei este un muzeu care expune colectii realizate din podoaba capilara, unele dintre ele datand din 1725. Bijuteriile pentru par erau folosite in perioada victoriana la priveghi, pentru a onora o ruda decedata.

Muzeul National al Brichetei, SUA

Muzeul National al Brichetei se afla in orasul Guthrie, Oklahoma si are peste 2.000 de brichete care reprezinta evolutia loc pe o perioada de 85.000 ani.

Muzeul Hamburger-ului, SUA


Un neamt care traieste in America este atat de obsedat de hamburgeri incat a deschis un muzeu cu piesele colectionate de el de-a lungul anilor. La Muzeul Hamburger-ului veti gasi peste 500 de exponate in forma de hamburger: un pat, o motocicleta, banci, borcane pentru biscuiti, palarii, ceasuri, magneti, penare, boxe, postere si pahare.

Muzeul Pantofilor, SUA

Daca vreti sa admirati pantofii unor celebritati ca Ronald Reagan, Sandy Duncan sau Mike Schmidt, atunci trebuie sa mergeti la Muzeul Pantofilor.

Muzeul Nucii, SUA
Muzeul Nucii se afla in incinta Colegiului Connecticut si contine peste 100 de spargatori de nuci, masti confectionate din lemn de nuc, picturi si sculpturi din nuc.

Sursa articol. Sursa foto


5089

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Parada si Festivalul Sfantului Patrick (St. Patrick' s Day)
Festivalul Sfantului Patrick reprezinta un eveniment desfasurat anual in martie, in centrul Londrei...
Stiai ca?
Conform estimarilor, doar o optime din suprafata Pamantului este potrivita pentru traiul oamenilor - aproape trei sferturi din suprafața Pamantului fiind acoperita de oceane si doar un sfert reprezen... Iasiul a fost declarat prin lege „Capitala istorica” a Romaniei, fiind denumit in trecut si "Capitala Moldovei" Orasul Iasi poarta si supranumele de "orasul teilor". Primele...
Dictionar turistic
Pasaport - Passport - Document oficial eliberat de o tara cetatenilor sai dandu-le dreptul sa calatoreasca in alt stat si de a se intoarce in tara de resedinta.
7 recomandari