Cele mai ciudate sculpturi contemporane

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cele mai ciudate sculpturi contemporane


SAN FRANCISCO

Black Whole Conference

Mingea imensa se numeste Black Whole Conference si a fost realizata din 72 scaune. Sculptura atipica a fost expusa in 2006, la evenimentul “Nothing is Lost, Nothing is Created, Everything is Transformed”, tinut la Muzeul de Arta din Montreal.

Sound Wave

In 2007, artistul corean Jean Shin a creat sculptura Sound Wave din discuri de vinilin topite. Scopul lucrarii de arta este evolutia inevitabila a tehnologiei.

Controller of the Universe

O alta sculptura ciudata este Controller of the Universe, realizata in 2007, care este realizata din unelte si scule suspendate in aer, cu ajutorul unor fire rezistente si transparente.

Economy

Pentru a simboliza situatia economiei din 2009, artistii americani Nora Ligorano si Marshall Reese au realizat sculptura ECONOMY din blocuri de gheata. Sculptura a fost expusa in centrul Manhattan, pe 29 octombrie, zi in care se aniversau 79 ani de la Marea Criza Economica din SUA.

Reach for Light

Reach for Light este o sculptura florala realizata din 8 skateboard-uri. Pe fiecare skateboard a fost aplicata o folie care semana cu petalele unei flori. Sculptura Reach for the Light a fost expusa in Philadelphia, in 2005.

Sculpturile din carte

Artistul australian Nicholas Jones transforma cartile vechi in minunate piese de arta. Cu o rabdare incredibila, Jones impatureste si taie fiecare pagina, pentru a realiza o sculptura unica.

On Gold Mountain

On Gold Mountain este o sculptura expusa la Muzeul de Arta Asiatica din San Francisco. Opera de arta reprezinta orasul San Francisco si este realizata din oale, ceainice, farfurii, linguri, cutite si furculite, toate din otel inoxidabil.

Very Hungry God

O alta sculptura realizata din 1000 de ustensile folosite in bucatarie este Very Hungry God. Lucrarea a fost expusa in parcul Regenr din Londra, in 2006.

Hellraiser's Pinhead

Artista belgiana Helena Bangert a realizat o sculptura din nisip care il reprezinta pe Pinhead, unul din personajele din filmele Hellraiser.

Elvis

Elvis Presley este o sursa nesecata de inspiratie pentru fanii sai. Unul dintre ei a realizat o sculptura inedita, facuta din 50.000 bete de chibrit mov.

Sursa articol


4146

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Parada si Festivalul Sfantului Patrick (St. Patrick' s Day)
Festivalul Sfantului Patrick reprezinta un eveniment desfasurat anual in martie, in centrul Londrei...
Stiai ca?
Thomas Edison si Nikola Tesla, desi au fost nominalizati ca potentiali laureati ai premiilor Nobel din anul 1915, niciunul dintre ei nu a fost laureat, in ciuda contributiilor stiintifice majore ale f... Premiile Nobel se acorda numai in urmatoarele domenii: fizica, chimie, psihologie sau medicina, literatura si pace. Banca Nationala a Suediei (cea maiveche banca centrala din lume) a instituit, in mem...
Dictionar turistic
Inregistrarea sosirii - Check-in - Intocmirea formalitatilor la sosirea intr-o unitate cu activitate hoteliera sau inaintea unui zbor.
7 recomandari