TurisMALL
powered by

Cele mai ciudate stadioane


MUNCHEN

Stadionul World Games, Taiwan

World Games din Taiwan este cel mai mare stadion din lume alimentat cu energie solara. Stadionul are panouri solare gigantice care genereaza electricitate care poate fi folosita in timpul meciurilor. Atunci cand stadionul nu este folosit, 80% cartierul din apropiere foloseste energia solara a World Games.

Allianz Arena, Munchen, Germania

Allianz Arena se afla in partea de nord a orasului Munchen si este stadionul echipelor Bayern Munich si TSV 1860 Munchen. Stadionul are o capacitate de 69.901 spectatori este primul stadion din lume care isi schimba culoarea exterioara. Allianz Arena este luminata cu rosu cand joaca Bayern Munich, in albastru cand joaca 1860 Munchen si in alb cand joaca echipa nationala.

Estadio Municipal de Aveiro, Aveiro, Portugalia

Estadio Municipal de Aveiro se afla in orasul portughez Aveiro si a fost construit pentru Euro 2004. Cun un design ambitios, care imbina formele simple cu structurile indraznete, stadionul este colorat in nuante vesele, pentru a oferi un plus de dinamism.

Stadionul plutitor Marina Bay, Singapore

Localizat pe apele Marina Reservoir din Singapore, Marina Bay Floating Platform este cea mai mare scena plutitoare din lume. Facuta in intregime din otel, platforma Marina Bay masoara 120 m lungime si 83 m latime si are o capacitate de 30.000 persoane.

Igraliste Batarija, Croatia

Printre fortificatiile din secolul XIV, aflate in statiunea de vacanta Trogir, se afla stadionul echipei HNK Trogir. Cu o capacitate de 1000 persoane, meciurile strang mai multi spectatori pe terasa restaurantului aflat pe acoperisul castelului din apropiere, decat in tribune.

Stadionul ecologic Janguito Malucelli, Brazilia

Janguito Malucelli este primul stadion ecologic din Brazilia. Acesta are o capacitate de 6.000 persoane, iar scaunele au fost asezate pe iarba. Arhitectii au folosit lemn reciclat pentru ridicarea tribunelor.

Stadionul Mmabatho, Africa de Sud


Stadionul Mmabatho se afla in orasul african Mafikeng si are mai multe intrebuintari. Pe langa meciurile echipelor de fotbal, stadionul este folosit pentru concerte si are o capacitate de 59.000 persoane.

Stadionul Gospin Dolac, Croatia

Stadionul Gospin Dolac se afla in orasul Imotski, a fost construit in 1989 si are o capacitate de 4.000 spectatori. Impresionanta este locatia stadionului, langa o cascada de 500 m.

Stadionul Fujieda City, Japonia


Stadionul Fujieda City are o capacitate de 13.000 spectatori care pot urmari meciul din tribuna sau de pe pajistea special amenajata pentru picnicuri.

Stadionul Recep Tayyip Erdogan, Istanbul

Stadionul Recep Tayyip Erdogan se afla intr-un cartier din Istanbul, iar echipa care isi desfasoara meciurile aici este Kas?mpaşa S.K. Stadionul are o capacitate de 13.500 spectatori, dar numai jumatate din spatiu este acoperita cu tribune, cealalta parte oferind o priveliste asupra cartierului.

Sursa articol. Sursa foto


5121

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Fetes de Nuit
Fetes de Nuit reprezinta un spectacol extraordinar de sunet si lumina care se desfasoara anual, in w..
Stiai ca?
Pe vremuri, in Egipt, barbatii si femeile foloseau creionul dermatograf negru pentru ca erau convinsi ca poate vindeca vederea slaba?... Aurora Gruescu (n. 11 mai 1914, Oituz – d. 2005) a fost prima femeie inginer silvicultor din lume și prima româncă intrată în Guinness Book. Numele său este legat de primul plan de împădu...
Dictionar turistic
Bilet cu bucla deschisa - Bilet dus-intors care da posibilitatea calatorului de a efectua la intoarcere un alt traseu decat la dus, punctele de plecare si de sosire fiind fixate la dorinta sa, in intelegere cu transportatorul.
7 recomandari