TurisMALL
powered by

Cele mai curate orase din lume


OSLO

Dorinta de a avea un oras curat, cu spatii verzi si trafic lejer este visul oricarui locuitor. Din pacate, sunt putine orasele care se incadreaza in aceste tipare. Cele mai curate orase din lume se afla in tari democratice, adevarate puteri economice. Singurele orase din Asia se afla in Japonia. In acest top nu intra niciun oras din America de Sud sau Centrala, Africa si Australia. Printre tarile care se mandresc cu orasele lor curate mentionam Japonia, SUA, Canada si Elvetia.

Calgary, CanadaCu o populatie ce depaseste 1 milion de locuitori, Calgary este un important oras din Canada, al treilea ca marime dupa Toronto si Vancouver. Principalele surse de venit sunt afacerile cu petrol si gaz. Cu o infrastructura impresionanta, Calgary este unul dintre orasele care se bucura de o dezvoltare rapida, tinandu-se cont de sistemele ecologice. Metoul din Calgary ocupa o suprafata de 5.1072 km2.

Honolulu, HawaiiHonolulu este capitata si cel mai prosper oras al statului american, Hawaii. Honolulu are o clima semi-arida si se bucura de zile insorite tot anul. In ciuda locatiei intre tropice, clima este temperata de ocean. Industriile aflate in aceasta regiune sunt usoare si nepoluante. Honolulu se bucura de un excelent sistem de autobuze publice, iar metroul acopera 272 km2.

Ottawa, CanadaOttawa este capitala Canadei si al patrulea oras ca marime al tarii. Economia orasului se desfasoara in jurul functiilor guvernamentale si a afacerilor high tech. Ottawa are unul dintre cele mai bune programe de voluntariat, astfel reusind sa mentina orasul curat si verde. Intre 15 aprilie si 15 mai, la Ottawa are loc Curatenia de Primavara, cand peste 60.000 de voluntari curata parcurile, drumurile si strazile orasului. Reteaua de metrou din Ottawa se intinde pe o suprafata de 2. 778 km2.

Helsinki, FinlandaHelsinki este capitala si cel mai mare oras din Finlanda. Helsinki este locul in care isi au sediul cele mai importante companii din domeniul politic, financiar, cultural sau educational. Desi are tramvaie cu un model invechit, acestea circula la ore fixe si nu raman blocate in trafic. Sa nu uitam de metrou sau trenurile usoare, care se desfasoara pe o suprafata de 185 km2.

Wellington, Noua ZeelandaWellington este capitala Noii Zeelende si al treilea cel mai populat oras al tarii. Cu o populatie sub 200.000 locuitori, nu este dificil ca metropola sa se mentina la cele mai inalte standarde ale curateniei. Chiar daca este un oras mic, Wellington are numeroase atractii turistice si este considerat unul dintre cele mai bune locuri de locuit din lume. Wellington are un sistem de transport public eficient, care include autobuze, trenuri, metrouri si feriboturi.

Minneapolis, SUAMinneapolis este cel mai mare oras al statului Minnesota si mai este cunoscut sub numele de Orasul Lacurilor sau Orasul Morii. Orasul are aproximativ 3.5 milioane locuitori si este bogat in apa ce provine de la cele peste 20 lacuri, a zonelor umede, a raului Mississippi si a cascadelor. In Minneapolis, multi locuitori au renuntat la masina in favoarea bicicletei, iar sistemul de transport public este rapid si punctual. Metroul ocupa 151 km2.

Adelaide, AustraliaAdelaide este unul dintre cele mai frumoase orase din Australia. Orasul se bucura de o asezare superba, pe malul oceanului, oferind turistilor cateva atractii turistice interesante si privelisti minunate. Insula Kangoroo este o rezervatie naturala unde turistii pot admira colonia de lei de mare si pot pescui. Cu o populatie ce depaseste 1.3 milioane de locuitori, orasul a fost numit dupa regina Adelaide, sotia de origine germana a Regelui William IV, in 1836.

Copenhaga, DanemarcaCopenhaga este capitata si cel mai mare oras al Danemarcii. Situat pe insulele Zealand si Amager, orasul a fost numit in repetate randuri ca unul dintre locurile cu cea mai buna viata. Copenhaga este vazut ca unul dintre cele mai ecologice orase din lume. Apa din port este atat de curata, incat oricine poate inota, fara a se ingrijora ca se imbolnavi. Peste 36% din populatia orasului merge la serviciu pe bicicleta.

Kobe, JaponiaKobe este al saselea cel mai mare oras al Japoniei si una dintre cele mai bune destinatii de vacanta. Printre atractii orasului amintim de apele termale Arima Onsen, altarul Ikuta si turnul Kobe Port. Kobe este un oras cu o dezvoltare economica rapida, unde autoritatile au tinut cont de protejarea mediului inconjurator. Reteaua de metrou a orasului depaseste 550 km2.

Oslo, NorvegiaOslo este cel mai frumos si important oras al Norvegiei si, totodata, si capitala tarii. Cunoscut ca fiind cel mai scump oras din lume, Oslo acorda o atentie deosebita conservarii mediului inconjurator si sistemelor ecologice. Multi locuitori folosesc zilnic bicicleta, iar transportul public traverseaza eficient tot orasul.

Sursa articol. Sursa foto


9171

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul Teatrului de Strada
Acest eveniment are loc anual in luna septembrie. In aceasta perioada actorii teatrului Alfred ve Dv..
Spania  |  Italia  |  Belgia  |  Ungaria  |  Cehia  |  Romania  | 
Stiai ca?
Indonezia se mai numeste "Smaraldul ecuatorului".... Cele mai lungi 10 cursuri de apa (fluvii) sunt: 1.Nil, Africa (6695 km) 2.Amazon, America de Sud (6679 km) 3.Yangtze (Chang Jiang), Asia (6244 km) 4.Mississippi - Missouri, America de Nord (5970...
Dictionar turistic
Pax - Prescurtare folosita de agentiile de turism insemnand numar de turisti sau persoane. Ex: 10 Euro/noapte/pax = 10 Euro/noapte/persoana.
7 recomandari