Cele mai faimoase resedinte oficiale

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cele mai faimoase resedinte oficiale


MOSCOVA

Resedinta oficiala este locul in care seful statului, seful guvernului sau alte figuri importante locuiesc. Adesea, aceastea reprezinta parti importante din istoria unui popor. Multe dintre cladirile din top sunt locuite, iar accesul este limitat. Din fericire, le puteti admira pe dinafara si veti fi uimiti de atentia detaliilor si de grandoarea edificiilor.

Koninklijk Paleis AmsterdamKoninklijk Paleis este unul dintre cele 4 palate din Olanda, aflata la dispozitia reginei Beatrix. Aflat in piata Dam din centrul orasului Amsterdam, palatul regal a fost construit ca primarie in timpul Epocii de Aur din secolul XVII. Koninklijk Paleis a devenit palat regal in timpui lui Louis Napoleon.

Palatul Drottningholm, StockholmPalatul Drottningholm se afla pe insula Lovon, din suburbiile orasului Stockholm. Palatul a fost construit in secolul XVI si este resedinta privata a familiei regale a Suediei. Gradinile si parcurile ce inconjoara palatul reprezinta unele dintre cele mai importante atractii ale palatului. In fiecare an, portile palatului sunt deschide turistilor. Din 1991, Palatul Drottningholm a intrat in patrimoniul UNESCO.

Palatul Imperial Hofburg, VienaSimbol al orasului Viena, Palatul Imperial Hofburg serveste ca resedinta oficiala pentru presedintele Austriei. Hofburg era resedinta de iarna a familiei regale, pe cand palatul Schönbrunn era preferata pentru lunile de vara. Intre 1438 – 1583 si 1612 – 1806, palatul Hofburg a fost folosit de imparatii Imperiului Roman, iar pana in 1918 de imparatul Austriei.

Palatul Imperial TokyoPalatul Imperial din Tokyo este principala resedinta a imparatului Japoniei. Intr-o spatiu ce seamana cu un parc de masuri impresionante, gradinile si cladirile ce apartin de palat pot fi vizitate doar de 23 decembrie si 2 ianuarie, cand familia regala apare in public.

Palacio Real, MadridPalacio Real este cel mai frumos monument al Madridului si se afla intr-o zona superba, in Plaza de Oriente. Distrus de foc in 1734, palatul a fost reconstruit in intregime si este folosit pentru gazduirea evenimentelor si receptiilor oficiale. Palacio Real este resedinta oficiala a regelui Carlos si a familiei sale. Turistii care detin Madrid Card beneficiaza de intrare gratuita. De tarife reduse cu 50% beneficiaza tinerii ce nu au implinit 16 ani, studentii si adultii de peste 65 ani.

Palatul Buckingam, LondraPrima atractie din Londra pe care trebuie sa o vizitati este Palatul Buckingham, resedinta familiei regale si locul unde locuieste in prezent regina Elisabeta. Schimbarea garzilor, urmarita cu atentie in fiecare zi, de la ora 11,30, este o alta atractie a Palatului. Cunoscut ca resedinta suveranilor britanici, Palatul facea initial parte din conacul Ebury, construit in 1703 de catre ducele de Buckingham (John Sheffield) si cumparat apoi de regele George al III-lea, care isi dorea sa-l transforme in resedinta privata.

Alcazar, SeviliaInitial un fort, Alcazar Sevilia este unul dintre cele mai frumoase exemple de arhitectura Mudejar din Spania. Complexul a fost construit la inceputul secolul X, pentru ca in urmatoarele secole sa fie extins de dinastia Almohades. In urma cuceririlor, regii care au urmat la tron si-au adus propriile contributii la Alcazar. Nivelele superioare sunt folosite si astazi de familia regala ca resedinta oficiala din Sevilia.

Grand Palace, BangkokGrand Palace este simbolul orasului Bangkok. Palatul a fost construit in 1782 si timp de 150 de ani a fost caminul Casei Regale din Thailanda. Arhitectura superba si detaliile complicate atrag milioane de vizitatori. In prezent, complexul este centrul spiritual al Thailandei. In curtea palatului sunt cateva cladiri impresionante, printre care si Wat Phra Kaew – Templul lui Buddha de Smarald. Aici este expusa o statuie din smarald din secolul XIV, care il infatiseaza pe Buddha.

Casa Alba, Washington DCCasa Alba este resedinta oficiala a presedintelui Americii. Cladirea a fost construita intre anii 1792 – 1800 si a fost folosita pentru prima oara de presedintele John Adams. Dupa atacurile din 9/11, este tot mai dificil sa vizitezi Casa Alba. In prezent, se pot face tururi de maxim 10 persoane care trebuie programate cu 6 luni in avans.

Kremlin, MoscovaKremlin-ul este un complex fortificat ce include 4 palate, 4 catedrale si Zidul Kremlin cu turnurile Kremlin. Aici se afla resedinta oficiala a presedintelui Rusiei. Desi 2 treimi din teritoriul Kremlinului este inchis pentru vizitatori, partea disponibila este bogata in comori rusesti.

Sursa articol. Sursa foto


4220

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festes de la Merce - Barcelona
Festes de la Merce este cel mai important festival al Barcelonei, fiind dedicat sfintei care proteje..
Franta  |  Italia  |  Germania  |  Romania  |  Belgia  |  Ungaria  | 
Stiai ca?
Un elefant poate consuma intr-o zi pana la 225 kg de alimente.... Peru se mai numeste si "Tara incasilor"....
Dictionar turistic
Hidroavion - Avion destinat transportului de pasageri, echipat cu dispozitive care ii permit sa se mentina pe apa.
7 recomandari