Cele mai fascinante 8 lacuri roz din lume

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cele mai fascinante 8 lacuri roz din lume


Un lac roz este un lac care are o culoare rosiatica sau roz datorita prezentei algelor care produc carotenoizi (pigmenti organici), cum ar fi Dunaliella salina - un tip de micro-alge halofile verzi, ce se gasesc in special in regiunile maritime. Datorita culorii roz, aceste lacuri sunt din ce in ce in ce mai populare printre turisti si fotografi din intreaga lume.

1. Lake Hillier, AustraliaLacul Hillier este un lac de pe Middle Island, cea mai mare dintre insulele si insulitele care alcatuiesc arhipelagul Recherche din vestul Australiei. Acesta este cea mai proeminenta caracteristica lacustra de pe oricare dintre insulele arhipelagului, fiind observata de multe ori de pasagerii aerieni. Ce deosebeste acest lac de celelalte este culoarea sa flamboaianta, asemanatoare trandafirului roz. Culoarea este permanenta, nemodificandu-se atunci cand apa este luata intr-un container. Lungimea lacului este de aproximativ 600 m (1970 ft). O fasie ingusta de pamant formata din dune de nisip acoperite de vegetatie, il separa de ocean. Lacul este inconjurat de o bruma de sare alba si o padure densa de copaci paperbark si eucalypt, cu dune de nisip care separa lacul de sudul oceanului, la nord. Middle Island si lacul au fost descoperite in 1812.

2. Lake Retba, SenegalLacul Retba sau Lacul Rose se afla la nord de peninsula Cap Vert din Senegal, in nord-estul regiunii Dakar. Este denumit astfel pentru apele sale roz, culoarea datorandu-se prezentei algelor Dunaliella in apa. Culoarea este deosebit de vizibila in timpul sezonului uscat. De asemenea, lacul este cunoscut pentru continutul sau ridicat de sare, care, ca si in cazul Marii Moarte, permite oamenilor sa pluteasca usor. In jurul lacului s-a dezvoltat o mica industrie de colectare a sarii. Multi dintre colectatorii de sare lucreaza cate 6-7 ore pe zi in lac, al carui continut de sare este de aproape 40%. In scopul de a se proteja, ei isi freaca pielea cu "Beurre de Karite" (unt de shea, produs din nuci Shea obtinute din arborele de Shea), care este un emolient folosit pentru a evita deteriorarea tesutului.

3.Salina de Torrevieja, SpainSalina de Torrevieja si La Salina de la Mata sunt lacurile sarate care inconjoara Torrevieja - un oras cu iesire la mare din sud-estul Spaniei. Microclimatul format de cele doua lacuri (cele mai mari lacuri sarate din Europa) a fost declarat, de catre OMS - Organizatia Mondiala a Sanatatii, unul dintre cele mai sanatoase din Europa. Din cauza algelor si a cantitatii de sare, lacul Salina de Torrevieja pare roz, ceea ce ii confera o viziune stiintifico-fantastica. La fel ca Marea Moarta din Israel, se poate pluti pe acest lac. De asemenea, este foarte sanatos pentru piele si bolile pulmonare. Sarea extrasa de catre fabrici este exportata in multe tari. Acest lac atrage un numar mare de specii de pasari.

4. Hutt Lagoon, AustraliaHutt Lagoon este un lac sarat situat in apropierea coastei de nord a gurii de varsare a raului Hutt, in partea cetrala a vestului Australiei. Forma lacului este alungita, aflandu-se intr-o duna adiacenta coastei. Orasul Grigory este situat intre ocean si sudul lacului. Drumul dintre Northampton si Kalbarri - George Grey Drive - ruleaza de-a lungul marginii de vest. Lacul are o lungime de aproximativ 14 km (8,7 mile) de-a lungul axei sale, care este orientata in directia NV-SE, paralel cu coasta. In larg ajunge la o distanta de aproximativ 2 km (1,2 mile). Hutt Lagoon este un lac de culoare roz, un lac sarat, cu o nuanta rosie sau roz, datorita prezentei algei Dunaliella salina, producatoare de carotenoizi, o sursa de beta-caroten, un agent colorant alimentar si o sursa de vitamina A. Laguna detine cea mai mare productie de microalge vegetale din lume, o serie de iazuri artificiale de 250 ha (1 sq mi) utilizate la ferma Dunaliella salina.

5.Dusty Rose Lake, CanadaAcest lac roz situat in British Columbia, Canada, este destul de neobisnuit, necunoscut si, probabil, unic. Apa din acest lac nu este deloc sarata si nu contine alge, dar este inca roz. In imagine se poate vedea apa de culoare roz a lacului. Culoarea apei provine din compozitia unica a rocilor din aceasta regiune.

6. Pink Lake, AustraliaPink Lake este un lac sarat din regiunea Goldfields-Esperance din vestul Australiei. Acesta se intinde pe aproximativ 3 km (2 mile) la vest de Esperance si este delimitat la est de autostrada South Coast. Lacul nu este intotdeauna de culoare roz, dar culoarea distinctiva a apei atunci cand acesta este roz, se datoreaza algei verzi Dunaliella salina si concentratiei ridicate de creveti saramura. Lacul a fost declarat de către BirdLife International ca o importanta arie pentru pasari (IBA - Important Bird Area).

7. Masazirgol, AzerbaijanMasazirgol sau Masazir Lake este un lac sarat din raionul Qaradag, in apropiere de Baku, Azerbaidjan. Suprafata totala a lacului este de 10 km² (3,9 mile ²). Volume mari de cloruri si sulfati sunt concentrate in componenta ionica a apei. O noua instalatie de sare a fost construita in 2010. Valoarea estimata de sare recuperabila este de 1735 de milioane de tone.

8. Quairading Pink Lake, AustraliaQuairading Pink Lake este situat la 11 km (7 mile) la est de Quairading (vestul Australiei), pe Bruce Rock Road. Acest drum trece prin lac. Lacul Pink este considerat, pe plan local, ca un fenomen natural. In anumite perioade ale anului o parte a lacului devine roz inchis in timp ce cealalta parte ramane de culoare roz deschis.

Bonus: Field of Pink Lakes, AustraliaAcest peisaj neobisnuit este fotografiat dintr-un avion, in vestul Australiei. De fapt, campul cu lacuri roz este undeva intre Esperance si Caiguna. Sunt sute de lacuri mici, roz si fiecare dintre ele are o nuanta diferita de roz. Acest lucru este cauzat de faptul ca fiecare lac are o concentratie diferita de alge si sare in apa sa.

Sursa


11352

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Piata de Craciun - Praga
Daca optati pentru o vizita in capitala Cehiei in perioada Sarbatorilor de Iarna, nu veti regreta. O..
Romania  |  Germania  |  Grecia  |  Ungaria  |  Turcia  |  Irlanda  | 
Stiai ca?
Cei mai tineri parinti din istorie ( doi copii cu varste de 8, respectiv 9 ani) au trait in China? Copilul lor s-a nascut in anul 1910.... Cea mai lunga pestera subacvatica (180km) este Ox Bel Ha Cave System, din Yucatan, Mexic....
Dictionar turistic
Inregistrarea sosirii - Check-in - Intocmirea formalitatilor la sosirea intr-o unitate cu activitate hoteliera sau inaintea unui zbor.
7 recomandari