TurisMALL
powered by

Cele mai frumoase case din subteran


GENEVA

Numarul populatiei este intr-o crestere continua in fiecare an, asa ca era doar o problema de timp pana cand oamenii isi vor face case in pamant, la fel ca Hobitii. La inceputul lumii, oamenii au trait in pesteri, iar acum realizeaza ca asa zisele case in pamant reprezinta un mod ecologic perfect pentru a trai.

Casa pestera, MissouriUna dintre cele mai minunate case construite in pestera se afla in Missouri, SUA. Casa are o dimensiune de 4.500 metri si se bucura de interioare moderne care se imbina perfect cu peretii nefinisati ai pesterii. Datorita incalzirii geotermale, casa nu are nevoie de aer conditionat sau caldura artificiala. Inainte de a deveni resedinta, spatiul era folosit ca sala de concert si patinoar.

Casa Malator, Tara GalilorAceasta casa contemporana este considerata o capodopera a arhitecturii din Tara Galilor. Conform site-ului de prezentare: “Acoperisul gazon, hornul de otel si usa cu vizeta i-au adus porecla de casa Teletubby. Design-ul de baza Malator este foarte simplu, cu o camera dotata cu toate facilitatile necesare, iar pe dinafara se imbina perfect cu mediul inconjurator.”

Casa Ascunsa, PoloniaUna dintre cele mai interesante case din Polonia se afla in regiunea Silesia de Jos si a fost creata de firma KWK Promes. Daca la prima vedere, vi se pare ca va plimbati pe un gazon superb, de un verde ireal, ar trebui sa stiti ca acesta este acoperisul casei. Accesul in casa se face prin scarile situate lateral.

Casa sub pamant, AngliaPentru a scapa de toata agitatia din oras, arhitectul John Bodger a construit o casa atipica. Artistul a cumparat o fosta cariera de piatra pe care a transformat-o intr-o eleganta vila cu 2 etaje. Interesant este ca toata casa se afla in pamant, iar mansarda se afla pe una din culmile fostei mine.

Casa Sedum, Marea BritanieCasa Sedum se afla pe coasta de nord Norfolk si a fost construita pentru a beneficia la maxim de expunerea la soare. Desi este construita in subteran, casa are un sistem unic de recoltare a apei de ploaie si este usor de incalzit sau racit.

Casa petale de flori, Marea BritanieGary Neville, fostul capitan al echipei Manchester United, are planuri marete pentru a construi o casa subterana, ecologica. Pana in prezent, autoritatile i-au respins proiectul. Desi ambitios, planul include o casa de 2.500 m2, cu 4 dormitoare in forma de petale, unde accesul se face atat pe dinafara, cat si pe dinauntru.

Casa din desert, GreciaCu un design dreptunghiular, aceasta casa eco-friendly utilizeaza lumina si caldura naturala. Construita intre 2 dealuri, casa are un plan de constructie simplu, sub forma unei cutii care se imbina perfect in zona desertica a Greciei.

Casele Lättenstrasse, ElvetiaAceasta proprietate din Elvetia este compusa din 9 case conectate prin scari ce duc spre un subsol si parcare subterana. Proiectul caselor foloseste pamantul ca izolatie ce reuseste sa le protejeze eficient de ploaie, temperaturi extreme, vant si abraziune.

Casa Hobbit, ElvetiaVals este o regiune din Elvetia faimoasa pentru apele termale si vederile incredibile. Casa construita in pamant se bucura de o locatie ideala, aproape de bai si are cele mai frumoase vederi spre munte. Din moment ce se afla in pamant, este foarte ieftin sa incalzesti sau sa racesti casa.

Locuintele pestera, IranLa baza muntelui Sahand din Iran se afla un complex de apartamente crestat intr-o formatiune naturala de roca vulcanica. Desi apartamentele au fost construite in urma cu 700 de ani, ele sunt renovate la un interval de 10 ani si sunt dotate cu toate facilitatile moderne. Apartamentele pot fi inchiriate de turisti la preturi acceptabile.

Sursa articol


8924

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Gentse Floralien
Gentse Floralien reprezinta cea mai mare expoziţie florală de interior din lume. Ea se desfasoara ..
Turcia  |  Italia  |  Cehia  |  Romania  |  Franta  |  Grecia  | 
Stiai ca?
Un bizon adult poate avea o greutate de cca. 1.000 de kg.... Pictorul roman care a excelat in prezentarea florilor este Stefan Luchian (1868 - 1916). A fost supranumit "poetul plastic al florilor", fiind considerat de criticii de arta ca un continu...
Dictionar turistic
Bursa de vacanta - Alocatie baneasca, oferita de stat care acopera total sau partial cheltuielile de calatorie, in conditii in general stabilite printr-o reglementare, atribuita unei persoane ce intreprinde o calatorie de studii sau beneficiaza de o recompensa in numerar pentru vacanta.
7 recomandari