Cele mai frumoase destinatii pentru safari

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cele mai frumoase destinatii pentru safari


MASAI MARA

Multi turisti si ghiduri despre viata salbatica folosesc adesea termenul de Marele Cinci cand vorbesc despre safari in Africa. Marele Cinci se refera la 5 animale din Africa care sunt cel mai greu de vanat, insa acum este folosit de ghizii de safari ca atractie turistica. Colectia consta in lei, elefanti africani, bivoli Cape, leoparzi si rinoceri.

Rezervatia de vanatoare Moremi, BotswanaRezervatia de vanatoare Moremi se afla in Botswana si acopera o treime din Delta Okavango, un habitat divers unde desertul se intalneste cu delta, aducand laolalta paduri, lagune, zone de inundare si depresiuni intinse. Delta contine o gama larga de animale, de la pasari exotice, frumos colorate pana la lei, cheetah, hipopotami si crocodili. Cea mai buna perioada pentru a vizita Moremi este in timpul sezonului umed, intre iulie si octombrie.

Parcul National Hwange, ZimbabweParcul National Hwange este unul dintre cele mai frumoase locuri din Africa pentru safari si viata salbatica. Aici veti intalni turme de elefanti, bivoli, zebre si un numar mare de girafe. Parcul se afla in vestul Zimbabwe, pe drumul dintre Bulawayo si Cascada Victoria.

Parcul National Luangwa de Sud, ZambiaParcul National Luangwa de Sud se afla in partea de est a Zambiei si este concentrat in jurul raului Luangwa, unde se afla un numar mare de crocodili si hipopotami. Parcul este faimos datorita posibilitatii de a face safari pe jos si de a descoperi animale cu ajutorul unui ghid. Daca vreti sa vizitati Parcul National Luangwa de Sud, mergeti in timpul sezonului ploios, intre aprilie – octombrie.

Parcul National Amboseli, KenyaParcul National Amboseli este un parc relativ mic, aflat la granita cu Tanzania, la poalele muntilor Kilimanjaro. Parcul este faimos datorita elefantilor aflati in libertate. Printre alte atractii din parcul Amboseli se numara poporul Masai si panoramicele spectaculoase cu muntele Kilimanjaro.

Parcul National Etosha, NamibiaParcul National Etosha se afla in jurul unei vaste depresiuni sarate din Namibia. Desi depresiunea este uscata si are cateva oaze cu apa in timpul verii, este suficient pentru animalele de aici: flamingo, zebre, gnu si antilope. Etosha are 3 campusuri comode care ofera o experienta unica de safari.

Parcul National Kruger, Africa de SudParcul National Kruger este cea mai mare si faimoasa rezervatie de vanatoare din Africa de Sud. Parcul se bucura de cea mai mare prezenta a mamiferelor, ce include si renumitul Marele Cinci, girafe si cheetah. Spre deosebire de alte parcuri safari, Kruger are o infrastructura excelenta ce permite accesul masinilor si cazarea in campusuri sau cabane de lux.

Parcul National Chobe, BotswanaParcul National Chobe se afla in partea de nord-vest a Botswana si ofera una dintre cele mai spectaculoase vieti salbatice din Africa. Parcul este faimos pentru numarul mare de elefanti, in jur de 50.000. Cea mai buna perioada pentru a vedea elefantii este intre lunile mai – septembrie, cand se aduna in jurul raului Chobe.

Zona de conservare Ngorongoro, TanzaniaZona de conservare Ngorongoro din Tanzania contine un vechi vulcan care s-a prabusit si a format un crater. Zona din jurul acestuia a devenit habitat natural pentru un numar mare de animale salbatice. Aici aveti cea mai mare sansa de a vedea rinocerul negru, care este pe cale de disparitie.

Rezervatia Naturala Masai Mara, KenyaRezervatia Naturala Masai Mara este principala atractie turistica din Kenya si cel mai popular parc de vanatoare. In fiecare an, mii de turisti vin aici pentru a urmari exceptionala migratie annuala a zebrelor si a gnu-urilor. Marea Migratie are loc intre lunile iulie – octombrie, cand animalele migreaza dinspre Serengeti spre Tanzania.

Parcul National Serengeti, TanzaniaParcul National Serengeti este una dintre cele mai faimoase destinatii pentru safari din Africa. Cel mai frumos spectacol are loc in luna mai, cand peste 200.000 de zebre si peste 1 milion de gnu migreaza. Serengeti se afla pe un platou inalt, intre rezervatia naturala Masai Mara si granita cu nordul Tanzaniei. Cea mai buna perioada pentru a vizita Parcul National Serengeti este in mai, cand iarba se usuca, iar animalele ofera un spectaculos show.

Sursa articol. Sursa foto


6293

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Nochevieja - Madrid
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Stiai ca?
In ciuda dimensiunilor impresionante, toata tara functioneaza dupa acelasi fus orar?... Kenia este denumita si "Adapostul lui Dumnezeu"....
Dictionar turistic
Hostel - Unitate de cazare pentru turistii cu buget restrans, in general tineret, avand dormitoare si bai comune. Acest tip de turism ofera cazarea in dormitoare comune cu mai multe paturi simple sau paturi etajate, cu plata per pat ocupat.
7 recomandari