Cele mai frumoase destinatii turistice din Germania

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cele mai frumoase destinatii turistice din Germania


Situată în inima Bătrânului continent, cu istorie și cultură definitorii pentru spiritul european, Germania este o țară ideală pentru turism, deoarece are destinații urbane iconice, monumente de arhitectură unice și zone naturale de o impresionantă frumusețe. Riguroși în tradiție și creativi în modernitate, nemții surprind prin ospitalitate, fantezie și o infrastructură ireproșabilă. Iată care sunt cele mai frumoase destinații turistice din Germania, pentru o vacanță totală:

Castelul Neuschwanstein
Schloss Neuschwanstein este un castel în stil romantic renascentist construit la sfârșitul secolului al XIX-lea pe un deal capricios din Hohenschwangau. Palatul a fost comandat de Regele Ludovic al II-lea al Bavariei ca reședință de vară și ca un omagiu adus lui Richard Wagner. De o rară frumusețe arhitectonică, acest monument a inspirat pe Walt Disney pentru castelul din povești, iar amplasarea lui într-un cadru natural mirific este un prilej de încântare pentru miile de turiști care-i trec pragul.

Burg Hohenzollern
Martor secular al istoriei imperiale prusace, Castelul Hohenzollern este situat într-o zonă montană în apropiere de Stuttgart și datează din secolul al XI-lea. Această clădire neogotică cu ziduri înalte, ferestre înguste şi turnuri crenelate a trecut prin multe distrugeri și reconstruiri, dar a rezistat eroic să spună povestea uneia dintre cele mai vechi dinastii regale europene.

Parcul Wilhelmshöhe
Unul dintre cele mai mari parcuri de munte din Europa, Wilhelmshöhe este situat într-o pădure lângă Kassel și reprezintă o operă peisagistică grandioasă în stil baroc. Sunt faimoase jocurile de apă, statuia lui Hercule, Castelul Wilhelmshöhe și cetatea Löwenburg. Amenajarea parcului a început la sfârșitul secolului al XVII-lea iar lucrările au durat peste 150 de ani.

Insula Rugen
Cea mai mare insulă a Germaniei este legată de continent prin Podul Rugen și reprezintă un loc fascinant în orice moment al anului. Vilele cochete, stațiunile romantice de litoralul baltic și plajele sălbatice sunt principalele atracții turistice, alături de Parcul Național Jasmund, renumit pentru stâncile calcaroase care se înalță la peste 160 de metri deasupra mării.

Valea Rinului
Unul dintre cele mai frumoase trasee europene urmărește cursul Rinului, cu o salbă de castele și zeci de orășele medievale superbe, într-un cadru natural ca-n povești. Pe bună dreptate acest itinerariu este denumit Romantische strasse (Traseul romantic) și reprezintă o oportunitate excelentă de a vizita sudul Germaniei, între Würzburg și Füssen.

Koln
Un burg teuton superb, cu un dom maiestuos și o istorie fascinantă, Koln este o atracție turistică importantă pe harta Germaniei. O croazieră pe Rin, o plimbare pe străduțele pitorești din orașul vechi sau priveliștea senzațională din KölnTrianglePanorama sunt tot atâtea motive pentru o vizită în acest oraș faimos din landul Renania de Nord-Westfalia.

Dresda
O destinație turistică interesantă este Dresda, orașul de pe malul râului Elba ce a fost distrus în timpul războiului și refăcut în detaliu, inclusiv celebra clădire a Operei. Clădirile de arhitectură barocă și rococo, catedrala Frauenkirche, Brühlsche Terrasse, castelul Dresda se numără printre frumusețile acestui loc simbolic pentru spiritul german.

Heidelberg
Un loc romantic prin excelență, Heidelberg îi surprinde pe vizitatorii săi cu o atmosferă fermecătoare, ce amintește de spiritul renascentist italian. Castelul de aici este vestit pentru valoarea arhitectonică și frumusețea elementelor decorative. Leagăn al celor mai vechi universități germane, acest oraș de pe malul râului Necker este considerat perla landului Baden-Württemberg.

Munchen
Capitala Bavariei este cunoscută pentru Oktoberfest, fotbal și mașini, dar își așteaptă turiștii cu multe alte atracții: palatul Munchen Residenz, Marienplatz și Neues Rathaus, München Frauenkirche, Palatul Nymphenburg, Cuvilliés Theatre. Merită încercate o aventură pe muntele Blomberg, o vizită la Muzeul auto și neapărat un prânz tradițional bavarez, cu weisswurst, sauerkraut și bere.

Berlin
Capitala Germaniei este unul dintre cele mai interesante orașe din lume, fiind un mix fascinant de istorie, cultură și energie creativă. Poarta Brandenburg, Insula Muzeelor, Zidul Berlinului, Checkpoint Charlie, Bebelplatz spun povestea unui trecut complex, iar expozițiile de artă modernă și tehnologie disponibile în cele mai neașteptate locații sunt o bună ocazie de a călători în viitor. Priveliștea din Turnul televiziunii situat în faimoasa Alexanderplatz oferă o panoramă senzațională asupra acestei metropole pline de viață.

Germania este o țară diversă și fascinantă, ce poate fi vizitată ușor în orice moment al anului. Este de ajuns un bilet de avion din România către Germania pentru ca un călător obișnuit să devină un turist pasionat de frumusețile acestor locuri cu istorie interesantă și arhitectură de mare valoare.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/TScGhJM716g


21

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Luna fotografiei - Paris
Arta fotografica ocupa un loc de cinste in Paris, fiind apreciata probabil mai mult decat in oricare..
Spania  |  Cehia  |  Ungaria  |  Austria  |  Romania  |  Franta  | 
Stiai ca?
Masculii tantari nu inteapa? Ei se multumesc cu nectarul din plante si alte substante zaharoase.... Elefantul isi foloseste urechile pentru reglarea temperaturii corpului....
Dictionar turistic
City break - O escapada pe o perioada scurta programata, in general, la sfarsit de saptamana intr-o capitala turistica sau culturala.
7 recomandari