TurisMALL
powered by

Cele mai frumoase gradini din lume


PARIS

Garden of Cosmic Speculation, ScotiaGarden of Cosmis Speculation a fost deschisa in 1989, in oraselul scotian Dumfries. Gradina este deschisa o singura zi pe an, oferind turistilor un spectacol vizual unic. Aici, veti avea ocazia sa observati cat de frumos se imbina natura terestra cu conceptele fundamentale ale fizicii moderne (mecanica cuantica, teoria complexitatii etc).

Gradinile Keukenhof, Olanda


Gradinile Keukenhof sunt una dintre cele mai cautate si apreciate destinatii turistice din Olanda. Numeroasele specii de flori sunt asezate pe campuri largi, gradina fiind casa a peste 7 milioane de lalale. Mandria gradinilor Keukenhof este laleaua ruseasca neagra, Baba Yaga.

Gradina Suan Nong Nooch, Thailanda


Gradina Suan Nong Nooch se afla in Pattaya si este o destinatie turistica foarte populara, in fiecare zi fiind vizitata de peste 2.000 de turisti. Deschisa in 1980, gradina pare desprinsa dintr-un basm. Casele traditionale thailandeze, vilele, restaurantele si piscinele creeaza un décor feeric. Pe langa minunatele plante, vizitatorii au parte de diferite show-uri, cel mai apreciat fiind spectacolul elefantilor cand acestia joaca fotbal, danseaza si interactioneaza cu oamenii.

Gradinile Versailles


Gradinile Versailles sunt, poate, cele mai renumite gradini din intreaga lume. Cu peste 6 milioane de vizitatori anual, gradinile se intind pe 800 hectare, impresionand turistii prin maiestria vegetatiei, a statuilor si a fantanilor deosebit de frumoase. In timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea, Gradinile au beneficiat de investitii substantiale, urmatorii domnitori neacordandu-le prea multa atentie.

Jardim Botânico de Curitiba, Brazilia


Cunoscuta si sub numele de Jardim Botânico Fanchette Rischbieter, Gradina Botanica se afla in orasul brazilian Curitiba, capitala statului Parana. Gradina Botanica este principala atractie a orasului, a fost deschisa in 1991 si ocupa un spatiu considerabil: 240.000 m2. Creata in stilul gradinilor frantuzesti, gradina impresioneaza inca de la intrare, unde va intampina o vegetatie luxurianta. Pe langa florile uimitoare, in Gradina Botanica din Curitiba se afla fantani, cascade si lacuri.

Gradinile Butchart, Canada


Gradinile Buthcard sunt unele dintre cele mai frumoase lucrari peisagiste din lume. Situata pe Insula Vancouver, Gradinile Butchart sunt adeseori comparate cu un colt de rai. Florile deosebit de frumoase, peisajele verzi de basm si cascadele creeaza un décor de vis.

Gradina Yuyuan, China


Gradina Yuyuan a fost ridicata in urma cu peste 400 ani, in timpul dinastiei Ming. Gradina a fost construita in stilul traditionat chinezesc, cu numeroase pietre, spatii verzi, lacuri, ziduri cu dragoni sculptati, gradini, pavilioane si poduri in zig-zag. De-a lungul timpului, Gradina Yuyuan a suferit daune semnificative, abia in 1961 recapatandu-si faima si frumusetea din timpul dinastiei Ming.

Gradina Shalimar, Pakistan

Gradina Shalimar este o gradina persana, ridicata in timpul domnieie imparatului Shah Jahan. Gradina a fost construita in anul 1051 d.Hr, iar in 1981 a fost inclusa in patrimoniul UNESCO. Gradina are forma unui paralelogram si este inconjurata de un zid de caramizi, cu un traforaj complicat.

Minneapolis Sculpture Garden, SUA

Minneapolis Sculpture Garden este una dintre cele mai interesante atractii turistice din Minneapolis. Punctul de atractie este sculptura Spoonbridge & Cherry, simbolul orasului.

Ryoan-ji Temple, Japonia


Faimos pentru gradina Zen, Ryoan-ji Temple a fost construit in 1450 si face parte din patrimoniul UNESCO. Gradina este inconjurata de ziduri joase, iar un aranjament auster alcatuit din 15 pietre este asezat peste pietrisul alb. Nu se stie cine a aranjat gradina, dar arata la fel ca in urma cu sute de ani.

Sursa articol. Sursa foto


18192

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Formula 1 Abu Dhabi
Marele Premiu de la Abu Dhabi este o cursă de Formula 1 ce se desfășoară anual pe Circuitul Yas ..
Stiai ca?
Sri Lanka este numita si "Lacrima Indiei", "Perla Oceanului Indian".... Piramidele din Egipt sunt cele mai vechi din cele 7 minuni ale lumii antice, si singurele care au supravietuit pana in ziua de azi?...
Dictionar turistic
Sejur - Vacanta, concediu pe care cineva il petrece (cu concursul unei organizatii turistice) intr-o statiune, pe un itinerar turistic etc.
7 recomandari