Cele mai frumoase insule recif din lume

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cele mai frumoase insule recif din lume


BAHAMAS HARBOUR ISLAND

Sunt putine experientele de calatorie care reusesc sa mentina acelasi nivel de grandoare si sa ne uimeasca de fiecare data cand intram in apele tropicale, cu intentia de a descoperi o lume noua. O lume care uimeste prin varietatea de culori, frumusete, putere si gratie. Asa ca pregatiti-va echipamentul de scuba diving si haideti sa descoperim impreuna cele mai frumoase insule recif din lume.

Andros, BahamasAndors este cea mai mare insula din Bahamas si locul unde se afla a treia cea mai mare bariera de recif de corali din lume. Desi are doar 230 km lungime, bariera de recif ofera numeroase oportunitati pentru a observa viata marina in toata splendoarea sa. Andros este locul perfect pentru incepatori, intrucat are doar 2.5 m adancime.

Raja Ampat, Noua GuineeRaja Ampat se afla in partea de nord a insulei Noua Guinee si este un arhipelag format din 1.500 de insule si golfuri. Potrivit Conservatiei Internationale, studiile sustin ca aici se afla cea mai mare diversitate de viata marina. Abundenta pestilor si a coralilor se datoreaza, in mare parte, numarului mic de oameni.

Mahe, SeychellesMahe este cea mai mare insula din Seychelles, Oceanul Indian. Turistii care au ocazia sa faca scuba-diving aici vor fi impresionati de scenariul subacvatic. Sunt putine locurile din lume unde puteti inota alaturi de testoasele hawksbill, delfini, balene rechin, raci sau tipari. Parcul National Marin Ste Ann se afla la 5 km de capitala Victoria si este unul dintre cele atractive locuri pentru scuba diving din Oceanul Indian.

Little Cayman, CaraibeLittle Cayman este o mica insula din Marea Caraibe care se bucura de 2 dintre cele mai bune locuri de scufundari din lume: Bloody Bay si Jackson Point. Cu aproape 50 de locuri de scufundari unice, turistii pot atinge un nivel de experienta ridicat, greu de egalat in alte colturi. Insula ofera gradini de corali si diferite specii de pesti tropicali.

Taveuni, FijiTaveuni este a treia cea mai mare insula din Fiji. Adesea numita Insula Gradina, denumirea vine de la abundenta de flori si plante, dar si de la remarcabila viata subacvatica. Taveuni este locul in care se gaseste Reciful Curcubeu, faimos pentru oportunitatile excelente de scuba diving si snorkeling. Reciful este compus din corali albi si luminosi si pot fi admirate baracude, rechini albi si rechini leopard.

Boracay, ManilaAflata la 315 km de Manila, Boracay este o insula tropicala cu plaje lungi cu nisip alb, care rivalizeaza cu cele din Thailanda, Malaezia si Indonezia. In partea de nord si sud a insulei Boracay se afla aproape 24 locuri de scufundari. Epava Camia este un recif artificial care ofera o mare vizibilitate si un numar mare de pesti tropicali. Cei 2 pereti Yapak formeaza cea mai provocatoare zona de scufundari, insa din cauza curentilor puternici, doar cei cu experienta pot ajunge aici.

Cozumel, Peninsula YucatanCozumel este o populara destinatie pentru scuba diving si snorkeling, aflata in apropiere de Peninsula Yucatan. Lumea subacvatica din preajma Cozumel a fost descoperita de Jacques Cousteau in 1959, care a numit-o una dintre cele mai frumoase locuri de scufundari din lume. Intre timp, Cozumel a fost transformat in Parcul National Marin, pentru a proteja delicata balanta dintre recifurile de corali si uimitorii pesti tropicali. La Cozumel, scufundatorii se bucura de una dintre cele mai bune vizibilati din lume ce depaseste 30 metri.

Roatan, CaraibeRoatan se afla in golful Honduras din Marea Caraibe. Roatan se afla in apropiere de cea mai mare bariera de corali din lume si este o importanta destinatie de scuba diving. Viata marina nu este afectata de vremea imprevizibila si este locul ideal pentru incepatori.

Koh Tao, ThailandaKoh Tao, cunoscut si sub numele de Insula Testoaselor, este o mica insula aflata in partea de est a Golfului Thailandei. Aproape 7.000 de divers isi iau certificatul de scufundator in Koh Tao, una dintre cele mai populare atractii din Thailanda. Scufundarea in Koh Tao este usoara si ofera o impresionanta viata marina formata din corali, testoase, baracude si alti pesti tropicali. Vizibilatea medie este in jur de 15-20 metri.

Bonaire, CaraibeBonaire este o insula superba aflata in Marea Caraibe si este inconjurata de km de recifuri, in orice directie. Bonaire este o destinatie dedicata exclusiv scuba divers-ilor si snorkeling-ului, din cauza lipsei de plaje. Cele mai multe locuri de scufundari sunt usor accesibile. Bonaire este destinatia de top din lume pentru snorkeling si scuba diving.

Sursa articol. Sursa foto


4899

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Fete de Saint Nicolas - Bruxelles
Fete de Saint Nicolas sau Sarbatoarea Sfantului Nicolae este un eveniment asteptat cu entuziasm de c..
Stiai ca?
Piramidele din Egipt sunt cele mai vechi din cele 7 minuni ale lumii antice, si singurele care au supravietuit pana in ziua de azi?... Carol Davila este inventatorul tincturii Davila, folosita in tratamentul holerei, o solutie orala. ...
Dictionar turistic
Bungalow - Un tip de camera oferita de anumite hoteluri de lux. Bungalow-ul este pozitionat intr-o zona mai deosebita, intima, deasupra marii sau intr-o zona cu multa verdeata; ofera privelisti deosebite, are veranda si camere elegante.
7 recomandari