Cele mai impresionante faruri din lume

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Cele mai impresionante faruri din lume


INSULA CRETA

Pe langa necesitatea evidenta, farurile sunt constructii frumoase, pline de istorie si inconjurate de diferite legende. Pentru a spori misticul farurilor, majoritatea se afla in zone pitoresti, de unde privelistea este superba. Aspectul romantic al unui far singuratic care straluceste in intuneric este inlocuita astazi de design-uri moderne si futuristice.

Farul Cape Hatteras, CaliforniaFarul a fost construit in 1870 pentru a-l inlocui pe cel anterior, pe care marinarii il considerau prea mic. Cu o inaltime de 60.5 m, Cape Hatteras este cel mai inalt far din America si unul dintre cele mai inalte faruri din lume. In prezent, farul Cape Hattersa, unul dintre simbolurile Californiei, se afla in pericol de prabusire din cauza eroziunii plajei.

Farul Cape Neddick (Nubble), MaineFarul Cape Neddick se afla pe mica insula Nubble, din statul Maine, SUA. Farul a fost construit in 1879, are o inaltime de 12.5 m, dar ajunge pana la 88 m, daca luam in considerare si inaltimea insulei. Initial, farul a fost pictat in rosu, dar la inceputul sec. XX a fost vopsit in alb, lumina ramanand tot rosie. Una dintre povestile legate de farul Cape Neddick spune ca pisica unuia dintre ingrijitori inota de mai multe ori pe zi pana la mal. Nimic anormal, doar ca pisica era foarte grasa si cantarea 13 kg.

Farul Chania, CretaFarul Chania se afla in statiunea Chania, din insula Creta. Conform studiilor, se presupune ca farul a fost construit in 1570 de venetieni. Insa, forma unica, in forma de cilindru a fost data de egiptenii care au ocupat insula in secolul XIX. Din pacate, farul nu mai functioneaza in prezent, ramanand o frumoasa cladire istorica si o importanta atractie turistica. Accesul in turn este interzis.

Farul Fanad Head, IrlandaFarul Fanad Head se afla pe peninsula Fanad, pe coasta de vest a Irlandei. Farul a fost construit in 1818, la 10 ani dupa ce o nava s-a izbit de tarmurile stancoase. Chiar langa far se afla un heliport. Farul este inconjurat de peisaje superbe, fiind o atractie populara in zona.

Torre de Hercules, SpaniaFarul Torre de Hercules se afla in regiunea Galicia, Spania. Construit in secolul II de romani, farul este o importanta mosternire istorica pentru omenire. Cu o inaltime de 55 m, Torre de Hercules este cel mai vechi far roman in functiune. Numele initial al farului a fost Farum Brigantium, pentru ca in secolul XX sa fie schimbat in Torre de Hercules. Turnul se afla in patrimoniul UNESCO.

Farul Pigeon Point, CaliforniaFarul Pigeon Point se afla pe tarmul coastei California si a fost construit in 1871. Cu o inaltime de 35 m, Pigeon Point se numara printre cele mai inalte faruri din SUA. Turistii pot vizita doar casa ingrijitorilor, accesul in turn fiind interzis din 2001, cand o parte dintr-un zid s-a prabusit. Farul functioneaza si in ziua de azi.

Farul Norah Head, AustraliaFarul Norah Head se afla in orasul New South Wales, Australia. Constructia are o inaltime de 27 m si a fost ridicata in 1903. Norah Head este ultimul far care a fost construit in zona si este pozitionat intr-o zona pitoreasca, fiind folosit pentru nunti. Fostele case ale ingrijitorilor au fost renovate si pot fi inchiriate. Farul clipeste la fiecare 15 secunde si este vizibil de la 50 km distanta.

Farul Point Vincente, CaliforniaFarul Point Vincente a fost construit in 1926 si este localizat pe peninsula Palos Verde din California. Farul are o inaltime de 20 m si a fost automatizat in 1973. Forma sa cilindrica, privelistea romantica plaseaza acest far in topul nostru. Farul clipeste la fiecare 20 secunde, iar in zilele cu vizibilitate scazuta, se aude un zgomot.

Farul Hirsthals, DanemarcaFarul Hirsthals se afla intr-o regiune superba din Danemarca. Farul are 144 trepte si o inaltime de 57 m. Clipeste la fiecare 30 secunde si este un far cu o arhitectura clasica. Poate fi vizitat in fiecare zi. Privelistile minunate de pe platforma si senzatiile placute oferite de vantul care mangaie pletele sunt motivele pentru care ar trebui sa depuneti efortul de a urca cele 144 trepte.

Farul Kopu, EstoniaFarul Kopu este al treilea cel mai vechi far din lume care este inca functional. Farul se afla pe cel mai inalt deal al peninsulei Kopu din Estonia. Cu o inaltime de 37 m, farul a fost construit in 1531 si este una dintre cele mai apreciate atractii turistice din zona. Farul poate fi vizitat, oferind privelisti minunate.

Sursa articol. Sursa foto


5129

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Nochevieja - Madrid
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Stiai ca?
Cercetatorii au stabilit ca relatiile sexuale armonioase contribuie la vindecarea durerilor de cap, reumatismului si te feresc de infarct. In plus, arde caloriile si ajuta la eliberarea endorfinelor (... Femeile rostesc 8.000 - 9.000 de cuvinte pe zi, iar un barbat obisnuit intre 2.000 si 4.000 de cuvinte pe zi?...
Dictionar turistic
Cea mai buna disponibila - Best available - Expresie utilizata in cerintele de rezervare si confirmari, prin care se solicita si respectiv se rezerva cel mai bun tip de camera libera pentru perioada rezervata. Trimiterea cererii de rezervare implica angajamentul clientului de a plati tariful aferent.
7 recomandari